Abordarea unică – Alan Atkinson

Nu există nicio îndoială, pe măsură ce ne apropiem de acele luni mai răcoroase ale anului, temperaturile apei încep din nou să scadă, iar crapii se mișcă mai puțin pe lac, iar momeala cu un singur cârlig poate fi o tactică devastatoare! Metabolismul crapului încetinește și, pe măsură ce ne strecurăm în lunile de iarnă, acele perioade reci pot dura până în aprilie/mai.

Abordarea cu momeală cu cârlig „singure” este adesea referită la mulți mei pescari în această perioadă a anului, până la sfârșitul primăverii, când peștii încep să-și pună greutatea și să se pregătească pentru depunere a icrelor. Direct din oală, momelile cu un singur cârlig pot fi eficiente, dar cu un pic de gândire și considerație suplimentară, atât cu pregătirea, cât și cu abordarea dvs., pot fi făcute puțin mai speciale, rezultând adesea în mai mulți pești pusi pe mal pentru a obține sezonul în funcțiune. 

Momelile cu un singur cârlig sunt adesea suficiente pentru a atrage o mușcătură, mai ales atunci când sunt aruncate în zonele în care crapul este susținut; stimulentele atractive și culorile vii pot fi un declanșator, deoarece sunt încă într-o stare relativ „docilă”. Imaginați-vă o momeală cu un singur cârlig ca o baliză strălucitoare, singura modalitate prin care un crap poate investiga ce ar putea fi este prin a o suge; in acest moment, este prea tarziu si ‘single’ si-a facut treaba! 

Adaptarea acestor momeli cu cârlig pentru a se asigura că sunt cât mai puternice posibil va duce, fără îndoială, la o scurgere mai mare de atractori și stimulenți de alimentare în coloana de apă, ceea ce este vital atunci când simțurile și vederea crapilor sunt cel puțin eficiente în comparație cu lunile de vară. atunci când au văzut presiune și sunt mult mai informați! Această caracteristică scurtă și perspicace detaliază câteva dintre modalitățile prin care puteți profita la maximum de abordarea strălucitoare a momelii cu un singur cârlig în această primăvară…

Turbo Single

Turboalimentarea momelilor cu cârlig luminoase poate ajuta cu siguranță la creșterea nivelurilor de atracție și a stimulentelor scurse în înot. Momelile cu cârlig extrem de populare  Northern Special vin cu propriul pliculeț de lichid pentru a „proxeneta” și mai mult momelile cu cârlig. 

Totuși, trebuie să aveți grijă să nu „acoperiți” aceste momeli cu cârlig; Crearea unui single puternic intensificat durează câteva săptămâni și merită să adăugați câte puțin, să uscați momelile înainte de a adăuga mai multe. Acest lucru este important pentru a menține flotabilitatea momelilor cu cârlig, asigurându-vă că, atunci când le lăsați afară, de exemplu, 12/24 de ore, acestea sunt încă armate pe platforma aleasă. 

Dacă doriți să vă asigurați că acele arome sunt complet absorbite în momeala cârlig, puteți usca și mai mult  pop-up-urile înainte de a aplica lichidul. Acest lucru este simplu de făcut; trebuie doar să le scoți din oală și să le usuci la aer până la o săptămână. În acest moment, momelile vor merge foarte tare și când se aplică lichid, vor fi ca un burete; absorbind acei atractori rapid!

Mărimea contează!

Dimensiunea cea mai des folosită atunci când vine vorba de pescuitul cu momeală cu un singur cârlig este fără îndoială 15 mm; alternarea mărimii va genera adesea acel factor de curiozitate și se știe că peștii sunt prinși pe momeli mari, strălucitoare, cu cârlig de mare atracție în lunile mai reci.

M-am descurcat deosebit de bine la momelile cu cârlig de 12 mm în această perioadă a anului, alternând culorile pe care le folosesc și trecând la ceea ce găsesc cel mai bine în ziua dată. Îmi voi începe destul de des călătoriile folosind trei culori diferite, derulând tijele până când reușesc să stabilesc unde vor fi luate bucățile. 

Contrast

Nu este ceva la care se gândesc mulți pescari, dar contrastul dintre momeala cu cârlig și albia lacului afectează foarte mult modul în care apare momeala cu cârlig atunci când crapul se apropie de ea de sus. 

Gândiți-vă, de exemplu, la pescuitul peste o albie nisipoasă; pentru noi, un galben viu poate părea strălucitor, dar atunci când contrastează cu un albie de lac de culoare nisipoasă/pal, va pierde fără îndoială acea eficiență vie. În această situație, o  momeală cu cârlig roz sau  roșu poate fi mult mai eficientă!

Merită să vă gândiți exact pe ce pescuiți și cum poate arăta momeala cu cârlig; albiile lacului vor varia foarte mult în culoare, de la nisip la nămol, pietriș la buruiană pe moarte; un semn revelator a ceea ce ar putea fi afară în iaz este să te uiți îndeaproape la ceea ce este în margini…

Momeală cârlig Echilibrare

Echilibrarea momelii cu cârlig este esențială și nu toate momelile cu cârlig vor avea același nivel de flotabilitate; mai ales dacă au fost acoperite sau uscate. Deci, după ce ați montat o momeală, este important să testați aceasta în margine pentru a vă asigura că platforma dumneavoastră funcționează eficient. 

Înălțime pop-up

Nu este întotdeauna ceva pe care pescarii iau în considerare, mai ales cu popularitatea Ronnie Rig stabilită la o înălțime fixă ​​pentru majoritatea, dar înălțimea la care se află momeala cu cârlig trebuie să fie potrivită situației prezente. 

Luați în considerare și adâncimea apei atunci când faceți acest lucru; în ape foarte puțin adânci, o balama înaltă va arăta foarte străină pentru crap, mai ales dacă se apropie din lateral, în timp ce acest lucru nu ar conta atât de mult în ape mai adânci, unde crapul coboară pe momeala cârlig de sus. 

Creșterea Scurgerii

Dacă doriți să utilizați o momeală cu cârlig mai mică în timpul iernii, pur și simplu luați un pop-up mai mare și tăiați-l la dimensiunea necesară. Acest lucru va spori proprietățile de scurgere ale momelii de zece ori, deoarece nu va mai exista o piele care să sigileze acei atractori. 

Acesta este, de asemenea, o modalitate fantastică de a obține echilibrul „corect”; Pur și simplu adăugați un pop-up supra-plutibil pe platformă și tăiați până când este echilibrat perfect!

Momeală pentru cârlig Culoare/ Tonuri

Ceva care este adesea ignorat atunci când schimbați momelile cu cârlig colorate este schimbarea între tonurile de culoare; în unele zile, nuanțele mai deschise de culoare vor scoate în evidență tonurile adevărate vii, așa că nu vă fie teamă să pescuiți culori strălucitoare împotriva tonurilor subtile primăvara. 

Odată spart, pescuitul cu momeală cu un singur cârlig poate fi atât plin de satisfacții, cât și plăcut, dar nu uitați totuși să acordați o atenție deosebită factorilor care vor face inevitabil să se concretizeze mușcăturile. Locația este primordială în timpul iernii, așa că intenționați să faceți acest lucru corect înainte de a le arunca pe acelea irezistibile luminoase!

Claritate cârlig

A avea un cârlig bine ascuțit este și mai important primăvara, mai ales că crapii se mișcă mai lent decât atunci când apa este mai caldă. Îmi verific punctul de cârlig după fiecare aruncare; Vreau să fie lipicios și ascuțit și asta va însemna că se înțeapă mult mai repede odată ce momeala cu un singur cârlig a fost aspirată. 

Dacă aveți nevoie, folosirea unui fișier cu cârlig pentru a retușa punctele este un pariu sigur, dar aveți grijă să nu exagerați cu punctul și să riscați să devină fragil.

Nu uitați de Zigs

Din punct de vedere tehnic, ai putea considera un zig drept „momeală cu un singur cârlig”, în sensul că în general este pescuit singur, fără oferte gratuite în jurul lui. Când pescuiți în zig, în afară de adâncime și locație, obținerea culorii corecte este, de asemenea, esențială! Un vas la îndemână de  momeli cu cârlig NS1 vă va oferi o mulțime de opțiuni de culoare din care să alegeți în ziua respectivă și vă va permite să tăiați și să schimbați după cum o impun condițiile.