Râul Wye a fost mult timp sinonim cu greutăți mari de pești sălbatici, iar la sfârșitul anului trecut, Festivalul de trei zile Cadence Hereford a produs greutăți pe care le-ați asocia în mod normal cu locurile comerciale.

Au fost înregistrate greutăți de peste 100 de lb, iar greutățile de rezervă au fost la fel de impresionante, cu o mulțime de plase de gândaci, băiețe și mreana de peste 50 de lb. Pescuitul a fost întotdeauna fenomenal, dar în acel festival din noiembrie 2021, a fost cu adevărat în afara acestei lumi.

Înainte de a intra în detaliu despre abordarea mea feeder pentru acest râu, vreau doar să vă fac o scurtă prezentare a festivalului pentru că a fost atât de memorabil pentru noi toți cei care am pescuit.

Eram la doar câteva zile din izolarea de 10 zile după ce am contractat Covid și încă mă simțeam destul de dur, așa că nu așteptam atât de mult cum aș fi fost dacă aș fi fost în formă și sănătos.

Formatul festivalului a văzut locația împărțită în trei zone și fiecare pescar va pescui în fiecare zonă pe parcursul celor trei zile, câștigătorul fiind decis în funcție de puncte și apoi de greutatea în cazul în care punctele erau egale.

Festivalul Wye

În prima zi am desenat Peg 58, care este chiar deasupra clubului de canotaj de pe malul stâng. Pe vremuri a fost un cârlig foarte bun, iar după raftul din apropiere, fundul aici este foarte plat.

Dar dace nu sunt în același număr în aceste zile și după ce a vorbit cu pescarul care l-a desenat cu o săptămână înainte într-o ligă de iarnă, el m-a informat că a existat o mare problemă la șapte metri care, combinată cu faptul că nu mă simt prea grozav, nu m-a umplut de optimism.

Îmi amintesc că nu eram în chef să fac prea multe, așa că am înființat câteva bice pentru că era o nuanță în apă, deoarece încă se mai fină după o creștere, iar apa era caldă, așa că am știut că va fi. pește bine.

Am găsit zgomotul și am pescuit înăuntrul ei la șase metri și, de asemenea, am avut aceeași adâncime la patru metri, unde am hrănit roți și viermi pentru niște biban și gândaci mari, iar la șase metri am pescuit orice după ce l-am introdus o mulțime de cânepă și roți în momeala mea la început.

Am prins imediat, iar peștele era o ștampilă bună, dar nu a trecut mult până când știuca s-a mutat și am fost bătut de ei. Peștii mai mici nu au fost o problemă, deoarece puteam să-i ridic direct, dar să agățam ceva mai mare, cum ar fi un gândac de 1 lb și o știucă avea de fiecare dată.

Bănuiesc că am pierdut 15 pești înainte de a coborî pe lateral și de a prinde câțiva biban, înainte ca și știuca să se mute acolo. Oricum, am reușit totuși să câștig secțiunea cu 86 lb și consider că dacă nu ar fi fost știucă, ar fi putut fi o zi de 120 lb!

În a doua zi, am fost pe Peg 93, care era trei sau patru cuie deasupra podului, iar pe acest cuier, nu era nici un fund plat, așa că am petrecut mult timp să găsesc o zonă bună de pescuit. Am ajuns să pescuiesc la fel ca în ziua anterioară, punând-o la șase metri pe un fir de bici și, de asemenea, am așezat un plutitor pentru a pescui mai în jos.

Vestea bună a fost că nu am avut niciodată probleme cu știuca, dar peștii erau mult mai mici în comparație cu cei pe care i-am prins în ziua precedentă. Totuși, au fost mai mulți și am ajuns să câștig din nou cu puțin peste 100 de livre!

În ziua a treia am fost sus pe Peg 14, unde râul este mai sălbatic, iar pescuitul poate fi mai dificil. Chiar nu eram sigur de retragerea mea, dar știam că există o șansă de mreană din această zonă, dar Dave Roberts și Danny Ashington fuseseră pe acest pilon în cele două zile anterioare și amândoi prinseseră doar 20 de lb. Mă simțeam foarte dur, iar Rob Brennan mi-a împins foarte amabil echipamentul pentru că a fost o drumeție corectă, așa că îi mulțumesc foarte mult pentru asta.

Am montat o undiță pentru pescuitul alimentatorului sau bombă cu carne pentru mreana (pe care o să vă arăt în scurt timp), o instalație de stâlp scurtă cu o platformă puternic depășită pentru că interiorul era fierbinte și turbulent și o instalație de bici. Am început să pescuiesc la mreană și am avut patru din ele în prima oră pe carne și am tot încercat șalțul între ele pentru că ai tendința de a lua o serie de mreană aici și apoi nimic înainte de a le mai trage.

După poate două ore am primit prima mușcătură de stâlp și apoi am început să prind gândaci între patru și 6 oz, așa că m-am hotărât să dau capul pe ei. Le-am prins constant pe tot parcursul și apoi, cu cinci minute înainte de fluier, am văzut o mreană ridicându-se, așa că am avut o altă mandrină pe alimentator și am prins una în jurul semnului de 8 lb, cu câteva minute mai departe.

Așadar, am avut cinci mreane pentru 30 lb și 37 lb de gândac pentru a câștiga din nou zona, pentru a ajunge trei din trei, ceea ce a fost prima dată când acest festival a fost câștigat cu un scor perfect. Cu siguranță asta m-a făcut să mă simt puțin mai bine!

Sesiunea

Așa că azi și pescuiesc Peg 99 și vreau să văd ce fel de greutate este pe cărțile din această zonă de pe alimentator și dacă mreana merită sau nu vizată. Pescuiesc o ligă de iarnă aici la câteva zile după această caracteristică, așa că îmi va da o idee bună despre ce trebuie să fac dacă desenez în această zonă.

Am avut puțină ploaie în ultimele două săptămâni, dar este foarte blând pentru perioada anului, iar râul se finează perfect. Nivelul este perfect, la fel și culoarea, așa că ar trebui să prind pește, deși nu sunt complet sigur ce specie voi prinde.

Prima treabă când ajungeți la cuier este să decideți unde să pescuiți și, de obicei, pe acest râu, debitul principal este întotdeauna acolo unde sunt bulele pe care le puteți vedea clar. Pe acest cuial sunt toți pe o linie la aproximativ trei sferturi din față, dar nu voi începe prin a arunca atât de departe, voi pescui o linie chiar pe lângă mijloc pentru început și apoi voi lucra. dacă am nevoie mai târziu în sesiune.

Principalele mele ținte sunt mreana, dar există și o mulțime de chub în această zonă și astăzi prind câte unul la fiecare turnare pentru început, dar sunt doar mici, în jur de 10 oz până la 12 oz. Problema este că sunt atât de mulți dintre ei încât ajung la momeală înainte ca orice altceva să se uite, așa că, deși am început sesiunea cu viermi în cârlig, s-ar putea să trec la carne pentru a vedea dacă pot trece peste ele. și contactează o mreană sau două. Nu cunosc niciun alt râu în care să prindeți câte un caciuc la fiecare turnare și să-i clasificați ca fiind o pacoste!

Folosesc un alimentator deschis NuFish Smooth Hound de 45 g și pentru a începe sesiunea îl încarc cu câteva cuburi de carne cu multe roți și cânepă și apoi astup capetele cu momeală, care este cânepă zdrobită. Este perfect pentru a astupa capetele alimentatorului și îmi permite să dispers conținutul imediat ce ajunge în apă.

Când mreana sunt în înot și se hrănesc, voi înceta să mai folosesc cânepa zdrobită și voi astupa capetele cu cuburi de carne.

Pe această lansetă, care este o lansetă grea de alimentare de 13 ft, am o linie de 8 lb pe mulinetă (am și o tijă de mreană configurată cu o linie de 10 lb pe mulinetă și o lungime a cârligului de 0,25 mm cu un dispozitiv de păr pentru carne) și lungimea cârligului este de 0,22 mm fluorocarbon, pe care îl prefer în acest loc pentru că este mai durabil decât un mono tradițional.

Puteți pescui peste roca de bază și există, de asemenea, probleme cu care trebuie să vă luptați, așa că o linie durabilă este esențială. Cârligul are mărimea Gama Power de 12 și, după cum vă puteți presupune, fără îndoială, peștii de aici nu sunt deloc timizi.

Bouncing The Feeder

Ceea ce este un aspect interesant cu pescuitul meu cu feeder pe acest râu este că îmi place să folosesc un feeder ușor, pe care poate l-ați luat deja. Plumbul de pe alimentatorul pe care îl folosesc astăzi cântărește 45 g, ceea ce în sine nu este suficient pentru a ține fundul.

Ceea ce îmi place să fac după ce am aruncat alimentatorul este vântul din spate pentru a alimenta mai multă linie și a menține alimentatorul în poziție, apoi opresc înfășurarea înapoi, astfel încât presiunea se acumulează pe fir și disloca alimentatorul, așa că călătorește în jos, înainte de a se întoarce înapoi pentru a încuraja alimentatorul să țină.

Făcând acest lucru, pot acoperi tot drumul în jos, dar, de cele mai multe ori, voi fi mâncat cu mult înainte de a ajunge la fundul înotului.

Este o modalitate grozavă de a acoperi înotul și de a afla unde sunt peștii. Mreana, de exemplu, va ajunge uneori chiar în vârful înotului, dacă condițiile sunt potrivite și le este foame, dar de cele mai multe ori se ascunde într-o zonă preferată și aruncarea alimentatorului în jos este o modalitate excelentă de a localiza lor.

Când eram copil, eu și partenerul meu obișnuiam să pescuim în pâraiele mici de lângă locul în care locuiam pentru păstrăv și aveam doar lansete scurte cu vârf în stil baghetă, așa că obișnuiam să pescuim viermi și larve cu platforme de bombe de ¼ oz.

Era de observat că atunci când pescuiam bucăți de râu care curgeau mai repede și bomba nu era suficient de grea pentru a ține, mereu prindem mai mulți pești. Am început apoi să experimentez și în secțiunile mai lente am înlocuit bomba cu o lovitură AAA, de exemplu, și, aruncând-o în jos, cu siguranță am prins mai mulți pești în comparație cu bătutul în cuie momeala pe fund.

Acea lecție a rămas mereu cu mine și de aceea încerc să pescuiesc alimentatorul într-un mod similar, având în vedere acest principiu foarte mult.

Începând cu hrănitorul deschis, cu carne, roți și cânepă înfundate cu cânepă zdrobită, sunt imediat în cânepă mică și cred că majoritatea vin în jur de 30 de secunde până la un minut de când hrănitorul lovește apa.

Dau vânt înapoi timp de aproximativ 20 de secunde înainte de a mă opri timp de 10 secunde și apoi înfășuresc din nou pentru a scoate mai multă linie de pe tambur, astfel încât să pot ține fundul. Cele mai multe mușcături vin la trecerea fie de la oprirea înfășurării înapoi, fie de la pornirea din nou.

Procesul

Chuburile sunt puțin deranjante, dar în cele din urmă reușesc să găsesc câteva mrene mici, iar acest lucru mă îndeamnă să adopt următoarea etapă a abordării mele și anume să schimb lanseta cu una cu unelte mai grele și să umplu alimentatorul cu cânepă și roți. și apoi astupați capetele cu cuburi de carne în loc de momeală.

Acest lucru funcționează mai bine dacă mreana sunt speciile principale care se hrănesc și, de asemenea, schimb momeala cârlig de viermi cu un cub mare de carne de păr.

Dacă acest lucru nu funcționează, dar simt că mreana este în înot, voi schimba alimentatorul cu un cablu drept și îl voi arunca în jos cu un cub de carne pe cârlig. Acest lucru poate funcționa foarte bine și vă poate aduce o mreană sau două în plus. Dacă se liniștește pe asta sau nu produce nimic, mă voi întoarce la alimentatorul de momeală și mă voi întoarce pe chub.

Astăzi, trec la alimentatorul de carne după ce am prins câteva mrene mici și mă descurc de două până la trei lire înainte de a muri, ceea ce mă îndeamnă să caut înot pe plumb cu o carne pe cârlig. Astăzi, această tactică nu produce un pește, așa că mă gândesc că mreana nu este într-adevăr într-o dispoziție de hrănire.

Pentru a obține o greutate, ar fi mai bine să pescuiesc feederul cu momeală cu larve pe cârlig și să prind orice apare.

Practic, aceasta este abordarea mea în ceea ce privește pescuitul cu feeder pe acest râu. Începeți cu hrănitorul deschis înfundat cu momeală cu momeală pe cârlig, apoi treceți la conectarea alimentatorului cu carne și carne de pește în cârlig dacă încep să prind mreana sau vreau să încerc să prind o ștampilă mai mare de pește.

Odată ce se liniștește sau nu funcționează, voi încerca plumbul și carnea înainte de a trece din nou la alimentatorul de momeală.

S-ar putea să trec prin acest proces de mai multe ori în timpul unui meci, sau unul poate fi mai bun decât ceilalți, așa că pe asta decid să mă concentrez. Depinde de ce specie se hrănește și de cât de bine se hrănesc.

Astăzi am ajuns să am puțin peste 40 lb și s-a pescuit mai greu decât mă așteptam, dar câțiva localnici au spus că au eliberat puțină apă din baraj, care a intrat în râu și asta poate fi adesea sărutul. de moarte.

Dacă nu ați pescuit niciodată acest râu înainte, vă recomand cu tărie să încercați dacă vă place acest tip de pescuit. Nu există într-adevăr un loc ca acesta. Nu contează dacă stilul tău preferat de pescuit este pole, feeder, stick sau waggler, poți avea o zi care va rămâne în memoria ta pentru totdeauna în acest loc.