Gândește-te mic pentru a câștiga iarna

Chiar dacă în trecut am fost cunoscut ca un om de crap, întotdeauna am avut un punct slab pentru peștii argintii. Lucrul grozav despre argintii este că poți obține mușcături pe tot parcursul iernii și pentru mine, ca pescar de chibrit, acesta este cel mai important lucru.

Îmi place să țin țâșnița cu adăugiri regulate la captura zilei. În această perioadă a anului, crapul poate să închidă magazinul sau să se hrănească pentru câteva ore, în timp ce arginții se vor hrăni toată ziua.

Strategie

Asta înseamnă că într-un meci, dacă țintesc argintii, F1-urile și crapul vor apărea fără îndoială la un moment dat, oferindu-mi o captură bonus.

Cu apa devenind tot mai rece pe zi ce trece, am aterizat crapi în trecut folosind un elastic No5 și o linie de 0,08 mm iarna pentru că sunt atât de letargici. Dacă îți faci timp și folosești setul de extragere, le vei primi în continuare.

Totul este despre peștele în plasă la sfârșitul zilei. Sună foarte mercenar, dar pescuitul meciului se referă la cine are cea mai mare greutate la sfârșitul meciului.

Asta înseamnă că nu este vorba cu adevărat de pește, ci doar de greutatea pe care o ai din ei. Așadar, dacă poți să mănânci o mușcătură, chiar dacă este un pește mic, totul se adaugă la acel număr final, ceea ce, sperăm, te va duce la adunarea banilor.

Teme pentru acasă

Dacă intenționați să alegeți argintii, asigurați-vă că crapul din piscină nu vă va șterge și ceea ce vreau să spun prin asta este să faceți niște teme cu privire la dimensiunea medie a crapului.

Apoi puteți lua o decizie mai informată cu privire la câți pești argintii trebuie să prindeți pentru a concura în continuare. Dacă crapii sunt în cea mai mare parte „match-size” în brațul de 3lb până la 4lb, atâta timp cât îmi prind argintii suficient de repede, nu trebuie să pun o cantitate uriașă în plasă pentru a ține pasul cu băieții de crap.

De asemenea, așa cum am spus mai devreme, crapul nu se va hrăni pentru tot meciul, așa că atunci când băieții crap se luptă pentru mușcături – de obicei la mijlocul meciului – eu încă merg puternic și sper să pun un pește în plasă în fiecare minut sau Două.

În plus, având o prezentare mai bună și mai ușoară, voi avea un crap sau doi la un moment dat, ceea ce îmi va susține bine greutatea peștelui argintiu. Dacă bazinul are o mulțime de skimmers și plătică – peștele meu preferat de altfel – vă puteți umple cu adevărat cizmele, deoarece sunt un pește de banc, așa că vor veni în masă.

Ceilalți pești care sunt buni de vizat atunci când pescuiesc peștii argintii sunt F1, deoarece aceștia sunt adesea numărați în multe meciuri de pești argintii.

Aici, la pescuitul meu Moorlands Farm, nu sunt, dar în locuri precum White Acres, mai degrabă decât festivaluri de pește argintiu, acum organizează un Festival de iarnă în care toți peștii contează, în afară de crap. Deci, dacă puteți obține câteva F1-uri pentru a merge cu gândacul, bibanul și skimmerele, veți începe să vă creșteți foarte repede greutatea.

Locație

Când caut să țintesc peștii argintii, tind să am trei linii, deși în mod ideal, două dintre acestea vor fi aruncate. Înotul meu principal va fi la nouă metri, ceilalți fiind la 11 metri și în jur de patru metri pentru aproape. Aleg aceste lungimi deoarece sunt doar o gamă confortabilă de pescuit și îmi oferă, de asemenea, o mulțime de opțiuni.

Nici mie nu-mi place să-mi pescuiesc firele prea departe, deoarece nu-mi place să-mi despart prea mult peștele. Așa că este foarte rar să pescuiesc firi la ora 10 și la ora două de exemplu. De asemenea, îmi place să mă concentrez pe o singură linie dacă este posibil. Văd adesea alți pescari cu patru sau cinci linii, dar cred că asta îți oferă prea multe plăci pentru a continua să te învârți.

Strategie

Trebuie să completați în mod constant fiecare și să vă amintiți cum și ce ați alimentat pe fiecare linie. În căldura unui meci este atât de ușor să uiți și să te pierzi, așa că ajungi să hrănești momeala greșită sau cantitatea greșită pe acea linie. Mantra mea este să păstrezi lucrurile simple și să nu greșești.

Acest lucru este adăugat și de faptul că peștii argintii se vor hrăni aproape oriunde în înot. Sunt întotdeauna în apă deschisă, deoarece le place să aibă o mulțime de căi de evacuare în caz de prădăre, astfel încât să puteți prinde bine din toate și orice înotări de pescuit comercial.

Indiferent cu ce te confrunți, când vine vorba de pește argintiu, poți oricând să faci ceva să funcționeze. Întrucât se află în partea de jos a lanțului trofic, sunt foarte dornici să ajungă mai întâi la mâncare, deoarece știu că nu va dura mult până când peștii mai mari îi vor da din drum.

Cred că prea mulți pescari neglijează peștii argintii și acest lucru îi va costa foarte des meciul. Scuza obișnuită pe care o aud aici la Moorlands este: „Nu aș putea fi deranjat să instalez mai multe platforme”. În special vara, aici, la Moorlands, este foarte ușor să obțineți peste 30 de livre de pește argintiu la mică adâncime.

Adăugați acest lucru la tragerea crapului și acei pești argintii dau un impuls serios greutății tale finale. După cum am spus, fiind în apă deschisă și răspândiți ca curenții într-o prăjitură prin piscină, peștii argintii sunt extrem de prietenoși cu pescari și ușor de prins, așa că de ce i-ați ignora?

Instalații

Când vine vorba de a obține pungi mari de pește argintiu, totul este despre prezentare. Sunt ușor de găsit și de prins, dar pentru a prinde multe, aveți nevoie de un management bun al platformei. Folosesc întotdeauna un plutitor cât de ușor pot scăpa.

Astăzi bate destul de vânt, dar încă folosesc un FS1 de 0,3 g, împușcat cu No11. Având aceste lovituri înșirate, permite o cădere foarte lentă și naturală a momelii, așa că și eu caut și toată adâncimea. Folosesc platforme în vrac numai când apa este de 6 metri sau mai mult.

Având o platformă înșirate cu cădere lentă, permite foarte mult stilul de pescuit catch-everything pe care vreau să îl obțin. Luați ultimii câțiva pești de exemplu, am avut un skimmer, doi gândac, un F1 și apoi un rudd minunat. Când perul ăla se îndepărtează, nu știi niciodată ce va fi la capăt în care pescuiesc.

Pentru a merge cu plutitorul meu foarte sensibil cu peri de nailon, folosesc un elastic solid Drennan Power Pull de 1 mm și este echivalent cu un No3 sau No4 tradițional, aș spune.

Strategie

Acesta este un elastic superb pentru pescuit peștelui argintiu și, atunci când este combinat cu un kit de extragere, pot ateriza orice pește în această piscină cu ușurință. Trebuie doar să-ți iei timpul. Singurul motiv pentru care pescarii pierd crapul este pentru că se plictisesc și trag prea tare.

Restul platformei constă din Supplex de 0,13 mm la o legătură cu cârlig de 4 inci de Supplex de 0,09 mm, până la o dimensiune Silverfish Match de 18. Acest lucru sună destul de mare, având în vedere că folosesc fie o singură larmă, fie un mic mic, dar peștii argintii din comerț nu sunt timizi.

Cred că cu cât cârligul este mai mare, cu atât le este mai greu să-l scoată, așa că mușcăturile sunt mult mai pozitive. Pentru a adăuga această pozitivitate, instalația este instalată până la o lungime de peri, deci în jur de un centimetru.

Momeli

După cum v-ați aștepta, masa mea de momeală este și foarte simplă, constând doar din larve și migălițe.

S-ar putea să fii surprins că nu există nicio roată la vedere și, deși mulți dintre băieții de aici de jos le folosesc cu mare succes în timpul iernii și la începutul sezonului, tind să mă țin doar de larve și migălii.

Deși, vara, folosesc doar roțile! De ce? Este doar ceva care funcționează pentru mine. Cred că în apa mai rece, trebuie să faci roțile să „funcționeze” și nu toți peștii le vor mânca în comparație cu o larve sau migăliță.

Este o chestie de încredere pentru mine. Deși roțile funcționează foarte bine la Moorlands, pinkies sunt, de asemenea, foarte buni, iar larvele sunt întotdeauna un câștigător pe orice apă. Îmi place să folosesc pinkies ca momeală de schimbare, de obicei le pescuiesc ca un dublu. De asemenea, nu folosesc niciodată viermi morți când pescuiesc pește argintiu la stâlp. Pe vârf, da, dar niciodată pe stâlp.

Caut să construiesc meciurile de pești argintii aici, la Moorlands, așa că încurajând pescarii să folosească momeli vii în loc de „roșii morți” mai în vogă, argintii reacţionează cu adevărat, iar concurenţii prind bine.

În esență, spre deosebire de alte tactici, în acest caz, caut în mod activ să fiu „mușcat”, astfel încât să primesc o mușcătură la fiecare 30 de secunde, dacă este posibil. Roșii morți nu sunt atât de instantanee pe care le găsesc, deși pentru skimmere și dorada pe vârf, sunt mortale! Într-adevăr, pescuitul eficient la pește argintiu este pescuitul rapid.

Momeala

Momeala este atât de rar folosită iarna și începutul sezonului, deoarece pescarii tind să folosească peleți, așa că au ceea ce se numește o „înoată curată”.

Peștii argintii iubesc totuși momeala și le place să stea peste un pat de momeală care este plin de miros, gust și atracție.

Celălalt lucru este că aici, la Moorlands, momeala nu a fost permisă niciodată în istoria ei de 40 de ani, așa că m-am gândit, să o aducem înapoi! Îl limitez și poate fi hrănit doar din noiembrie până în martie. Și a făcut o mare diferență pentru pescuitul peștelui argintiu de aici.

Fiind o firimitură, deci având o suprafață mult mai mare, își eliberează aroma și atracția mult mai repede decât o fac peletele, deoarece au nevoie de timp pentru a se descompune.

Amestecul meu este o combinație 70/30 de Dynamite Baits Black Milled Expander și Dark Silverfish. Cred că este un mit că peștilor argintii nu le place făina de pește.

Skimmerii în special îl iubesc la fel ca gândacii. Cred că ei nu se uită vara, deoarece crapii și F1-urile îi înving. De asemenea, am adăugat câteva micro-uri doar pentru a ajuta la ținerea oricăror skimmere și F1 mai mari, dar adăugarea lor nu este esențială.

Pescuit Pentru Argintii

Pentru a începe liniile mele, hrănesc o minge de momeală pură cu aproximativ o duzină de viermi și migăliți.

În general, voi începe pe linia mea de 9 m, având linia de 11 m la care să încerc dacă peștii se retrag. În mod ideal, va fi grozav să prinzi pe linia scurtă, dar fiind atât de aproape de mal, este rar să prinzi o mulțime de pe această linie iarna.

Aceasta înseamnă că linia mea principală și de obicei singura – dacă totul merge conform planului – va fi linia de 9 m.

Dacă mușcăturile încetinesc sau se opresc, există doar două motive în cartea mea. Fie un pește mult mai mare a intrat în înot și i-a bătut pe argintii, fie au mâncat tot ce ai hrănit.

Prima mea acțiune va fi să umplu linia cu momeală și furaj liber. Acest lucru mă va vedea fie prinzând rapid peștele mai mare, fie peștele argintiu revenind foarte repede pe furaj.

Strategie

Dacă niciunul dintre aceste lucruri nu se întâmplă, voi trece apoi la linia mea mai lungă sau mai scurtă, lăsând linia principală să se stabilească. În mod ideal, liniile lungi și scurte sunt de aruncat, care nu vor fi necesare. Dacă îmi pot face să funcționeze firul principal, este o zi de pescuit foarte simplă și ușoară, cu o mulțime de mușcături fiind recompensa.

Poate vei fi surprins si de faptul ca nici eu nu folosesc catapulta. În această perioadă a anului, vreau să concentrez peștii pe punte unde sunt mai ușor de prins.

Concluzie

O catapultă le-ar vedea răspândite peste tot înotul, ceea ce îmi va îngreuna lucrurile. Vara, când toate sunt superficiale, este o chestiune diferită, dar în acest caz, în ochii mei este un nefuz.

Urmând aceste câteva reguli simple m-a văzut să pun peste 30 de livre în plasă în doar câteva ore. Dar, mai important, nici măcar nu am văzut un crap, darămite am prins unul.

Demonstrează doar că ignori peștii argintii în pericolul tău iarna aceasta. Dacă le ignori, nu numai că te costă mușcături și multă acțiune, dar vei pierde și câștigarea meciului, deoarece nu vei avea nicio greutate de rezervă.

Sursa: https://www.matchfishingmagazine.com/