În anumite locuri care sunt înghesuite cu pești argintii, te poți confrunta adesea cu alegerea dacă dai capul în jos și faci tot posibilul pentru a prinde pești mici sau dacă îți acorzi pariurile și încerci să prinzi mai puțini, dar mai mari pești.

Nu există o modalitate mai rapidă de a prinde plasele câștigătoare de pești mici decât biciul și nu există o modalitate mai bună de a prezenta o momeală pentru a păcăli acei pești mai mari și mai precauți decât stalpul.

I-am prins din urmă pe Andy Neal și Danny Ashington de la Milo, care se îndreptau spre cele două metode unul împotriva celuilalt pentru a vedea care dintre ele iese în top.

O adevărată rușine a fost că ziua în care am ales să punem aceste stiluri contrastante unul împotriva celuilalt a fost că era frig, umed și vânt, deși fiind într-o vale, pescarii noștri aveau măcar o oarecare protecție împotriva vântului puternic.

Ziua în cauză era o zi de luni și tocmai suferisem de un weekend foarte umed, ceea ce înseamnă că în lac curgea multă apă de ploaie murdară, ceea ce urma să îngreuneze sarcina de a prinde peștele decât ar fi fost altfel. .

Pentru că Andy Neal este șeful, a decis să pescuiască cârpa lungă, ceea ce l-a lăsat pe Danny Ashington cu sarcina de a încerca să prindă biciul. Orice altă zi și o mulțime de pești ar fi cu siguranță pe cărți, dar, după toată ploaia și cu condițiile din acea zi, cu siguranță avea să se confrunte cu asta.

„Vom vedea cum merge, dar cu toată ploaia aia din weekend, mi-ar putea distruge complet șansele de a prinde biciul”, a comentat Danny.

„Dacă afluxul de apă rece a împins peștele în apa mai adâncă, aș putea să stau aici toată ziua, uitându-mă pe Andy cum îl prinde! O să încerc totuși și am amestecat o pungă de Bait-Tech Karma și am adăugat 50 ml de roți și 50 ml de viermi moarte la amestec.

Planul este să hrănești trei bile la început și apoi să iei lucrurile de acolo. Sper că voi primi niște mușcături imediat, dar în aceste condiții îngrozitoare nu știi niciodată cu adevărat.

Acesta este un loc fantastic, care este plin de skimmer-uri de toate dimensiunile și cred că dacă condițiile ar fi favorabile, l-aș putea oferi lui Andy o adevărată cursă pentru banii lui pe această linie de bici.

„Am trei bici asamblate – lungimi de 3,5 m, 4 m și 5 m – și toate platformele sunt alcătuite pe linie de 0,15 mm. Plutitoarele sunt modele Milo Clarius, iar acestea au firul care trece prin corp, ceea ce le face perfecte pentru pescuitul la indemana.

Am un plutitor de 1 g pe biciul de 5 m și un model mai ușor de 0,75 g pe cel de 4 m. Lungimile cârligelor sunt de 0,10 mm, iar cârligele sunt Milo T213 într-o dimensiune 18. Am asamblat și un bici de 3,5 m, dar în aceste condiții, mă îndoiesc că acesta va fi ridicat până când este timpul să-l împachetez la sfârșitul sesiunea!”

Andy era cu siguranță într-o dispoziție mai încântată când era vorba de șansele lui de a prinde, dar și el era îngrijorat de toată apa de ploaie care intrase în lac.

„Cel mai probabil, va fi mai greu decât am sperat amândoi, dar vom vedea ce se întâmplă”, a spus el. „Voi începe sesiunea hrănind cinci bile de momeală care conțin porumb, viermi roșii morți și pelete de 2 mm.

Amestecul meu este o pungă din noul amestec Bait-Tech Special „G” Margin și am adăugat niște Pro Natural Bream Dark pentru a întuneca amestecul. Am adăugat și câteva din noul lichid Bait-Tech Pro Natural Bream pentru a adăuga ceva dulce amestecului. Știu că în acest lac se pescuiește mult crapii, așa că văd multă făină de pește, așa că, în acest sens, sunt bucuros să folosesc un amestec bogat în făină de pește pentru ei.

„La fel ca și Danny, o să le prezint și apoi să văd ce se întâmplă și să o iau de acolo. În condiții normale, 40 lb până la 50 lb de skimmers sunt pe cărți, același lucru se poate spune despre Danny pe bici.

„Am două instalații instalate astăzi, unul la 0,8 g, iar celălalt este o configurație mai ușoară de 0,6 g pentru a aborda înotul de 6 metri adâncime. Am o linie principală de 0,15 mm cu un cârlig de fluorocarbon Krepton de 0,10 mm până la un cârlig Milo Stadio T213 de dimensiunea 16.

Shotting-ul este pur și simplu un volum mai mare și două picături, dar am niște fotografii mai mici încorporate în volum, ceea ce îmi oferă opțiuni dacă trebuie să le mut pentru a schimba prezentarea. Flotoarele sunt Milo Alans în formă de minge de rugby, cu tulpini de sârmă și peri goli pentru vizibilitate.”

După o oră de pescuit, cred că ambii pescari și-au dorit să fi ales o altă zi pentru această caracteristică, deoarece vremea era îngrozitoare! A fost frig și umed, dar din fericire (mai mult pentru Danny) vântul nu a afectat prea rău prezentarea, chiar dacă efectele lui au început să facă ca lacul să înceapă tractarea de la dreapta la stânga.

Cu toate acestea, după ce s-au luptat cu elementele, ploaia a început să scadă după o oră, așa că le-am rugat pe amândoi să ne informeze despre ceea ce se întâmplă:

Danny: „Am început să prind niște gândaci foarte mici pe un singur vierme moartă, așa că cel puțin am reușit să iau câteva mușcături, iar ei veneau chiar peste momeala pe care am hrănit-o la început.

De asemenea, m-am hrănit destul de regulat cu o mică pepiță de momeală care conține câțiva viermi și roți moarte, dar peștii au fost mici. Am avut câteva serie de pești puțin mai mari, care sunt cei pe care trebuie să-i prinzi pentru a construi o greutate, dar apoi au dispărut din nou și a fost din nou la prinderea gândacilor mici.

„Interesant, nu am avut niciun skimmer pe această linie, dar Andy i-a prins pentru că pescuiește mult mai departe. Pescuiesc un bici de 5 m și când țin cont de adâncimea cuierului (aproximativ șase picioare) și de lungimea firului dintre vârful biciului și plutitor, probabil pescuiesc la șase metri, dar în condițiile de astăzi, să nu crezi că sunt suficient de departe.

Peștii vin în rafale într-adevăr, ca și cum ar fi plutind în și afară din cuier, dar am avut un biban bonus de 2 lb, care nu este genul de pește pe care vrei să-l agăți de unelte de bici!

„Voi continua totuși să descopăr și să hrănesc niște momeală și sper că peștii se vor așeza și vor rămâne data viitoare când vor ajunge în cuier. De asemenea, s-ar putea să fac mutarea unor skimmeri dacă am noroc.”

Andy: „Pentru a începe sesiunea, am hrănit acele cinci bile de momeală, un amestec destul de bogat în făină de pește, cu puțin dulce adăugat. De când am hrănit acele bile, am fost invadat de pești mici, ceea ce este puțin frustrant când încerc să țintesc acele skimmer-uri mai bune.

Încerc să combat acest lucru hrănind bile mici de micro-uri care conțin boabe ciudate de porumb și acum încep să obțin o indicație ciudată de la acești pești mai buni, care îmi dă ceva de lucru.

„Există o mulțime de pești mai buni aici și uneori este greu să treci prin peștii mici, dar cred că hrănirea microorganismelor și a porumbului va fi calea de urmat.

Singura mea îngrijorare este că peștii mai mari nu vor să se hrănească astăzi din cauza condițiilor. De asemenea, este mai greu atunci când pescuiți de plăcere și nu pescuiți un chibrit, ceea ce va subțire lucrurile mici.

Totuși, toți peștii mei sunt skimmers, deși sunt mici, ceea ce este complet opusul lui Danny, deși l-am văzut jucând un pește decent mai devreme.

„Unul dintre lucrurile pe care am vrut să le vedem astăzi a fost dacă este sau nu posibil să prindem aceste skimmer mai bune în apropiere și, de asemenea, dacă peleții sunt sau nu cea mai bună momeală și nu oferte mai tradiționale, cum ar fi larvele și roțile.

Momentan mă gândesc la pelete, dar, în ceea ce privește greutatea, cred că Danny și cu mine suntem foarte asemănători în acest moment.”

Pe măsură ce sesiunea a progresat, atât Andy, cât și Danny au prins pește în rafale și, deși, probabil, Danny prindea mai mult în ceea ce privește numărul, Andy a prins calitatea.

Câteva skimmere mici au apărut în cele din urmă în cuierul lui Danny, ceea ce a fost interesant, așa că pentru a încheia ziua liberă i-am întrebat pe amândoi ce au făcut pentru ca peștele să vină.

Danny: „După ce am prins atât de mulți pești mici, am trecut la hrănirea micro și peleți de pescuit pe cârlig și am avut imediat câțiva gândaci de calitate mai bună.

Apoi am prins două skimmer-uri de 6 oz înainte de a încetini și, în ciuda faptului că am hrănit mai multe micros, nu a revenit la același nivel. În cele din urmă primesc mușcături și sunt niște skimmer-uri puțin mai bune, dar atunci când este așa, s-ar putea la fel de bine să pescuiți cârpa pentru că puteți intra în spatele platformei și puteți prezenta mai bine momeala și, de asemenea, lucrați momeala ridicând și aruncând etc.

„Cu siguranță, în ceea ce privește skimmerii, ei nu vor să fie atât de aproape astăzi, deși știu că mulți dintre ei sunt prinși pe scurt în acest loc, dar trebuie să fie cu adevărat mai cald. Acum se remorcă cu adevărat, din cauza vântului și a căptușelii scurte mi-ar permite să ridic cârligul mai bine și poate să prind mai mulți pești.”

Andy: „Aceasta sa dovedit a fi o zi foarte frustrantă pentru mine. Prind câteva skimmere decente și cred că s-au mutat și o să prind câteva, dar asta e! Rămân apoi să nu pot să mușcăm de secole, nici măcar de la un mic skimmer.

Apoi voi prinde peștii mici și ciudați înainte de a obține din nou câțiva mai buni și procesul se repetă. Cred că toată ploaia aceea de ieri l-a ucis cu adevărat și peștii nu vor să fie pe fund, dar acesta este singurul loc în care pot fi prinși. În mod normal, atunci când remorcă așa cum este acum, puteți pune momeala pe punte și le puteți prinde, dar asta nu s-a întâmplat astăzi.

„Hrănesc bile mici de micros în loc de momeală și am prins niște pești mai buni cu porumb în cârlig de când am făcut asta, dar, deși pot prezenta momeala frumos, nu pot pune o serie de pești împreună. .

Din nefericire pentru Danny, nu a fost cea mai bună zi să pescuiești biciul, dar a prins suficient de mult pentru a sublinia faptul că poate concura cu stalpul lung dacă acele mici skimmer-uri sunt aproape!”