Img 7316 784x560[1]

În evoluția noilor platforme și în găsirea unor modalități de a păcăli pe cei mai precauți crapi, uneori, merită să faci un pas înapoi în timp.

Am fost întotdeauna un susținător al utilizării doar a uneia dintre cele 3 platforme, în cea mai mare parte, fără să includă platformele de pungă PVA și chodurile, deoarece cred că puteți ajunge să vă blocați în platforme și dezvoltare.

În cea mai mare parte, dacă găsiți un crap și puneți în față o platformă decentă pe jumătate, prezentată bine cu o momeală bună, veți obține o mușcătură. Asta se schimbă puțin în apele sub presiune, unde acele modificări de 1% despre care vorbesc chiar fac diferența și vei primi mușcături când peștii sunt în fața ta. Apoi treci la următorul nivel… Crapi bătrâni care au văzut totul, râd de ronnie și îl scutură ușor, Withy nu are nicio șansă și slip-d nu face nimic. Aici mecanica platformei devine cu adevărat interesantă pentru mine. Încerc să-i păcălesc pe crapii care pot folosi plumbul pentru a se scutura de pe orice platformă. Acel crap din lacul tău pe care nimeni nu-l poate opri să-și arunce platformele.

Simt că întâmpin această problemă pe fiecare lac pe care îl pescuiesc. Tind să vreau să prind cei mai bătrâni pești din lac, îmi plac personajele, cele care nu ies foarte des. Nu trebuie să fie cel mai mare sau cel mai bine arătos. De fapt, cu cât este mai în vârstă și mai crustă, cu atât mai bine pentru mine. Aceștia pot tinde să fie crapii care au văzut fiecare platformă mergând și și-au dat seama cum să scape de acele platforme.

Îmi amintesc că am încercat cu câțiva ani în urmă un hooklink numit TRIGGALINK de la Nash, mi-a plăcut, mi s-a părut „echipabil”, dar uram culoarea lui și îl frecam în murdărie înainte de a-l folosi pentru a încerca să îl ascund.

Vedeți că Triggalink este un hooklink un pic special; Este o împletitură suplă împletită cu PVA. Triggalink devine „amorsat” și elasticizat atunci când se udă, dar uimitor odată uscat, hooklink revine la caracteristicile unei împletituri normale care nu se întinde. Aceasta înseamnă că încarcă punctul cârligului diferit, când un crap strânge Triggalink la plumb, cârligul este aproape catapultat, crapul pur și simplu nu știe cum să facă față elasticității acestuia.

A-i oferi lui Carp un bungee asemănător unui hooklink cu care să se ocupe în timp ce încerci să folosești plumbul pentru a ridica platforma este destul de șahmat. Lucrul nebun la Triggalink este că nu este folosit aproape niciodată de nimeni! Chiar și atunci când oameni ca Jim Shelly sunt un mare susținător al acesteia.

Așa că am decis să o încerc din nou.

Înainte să vă arăt dispozitivul cu care îl folosesc, merită remarcat că probabil se va schimba în timp până când voi fi cu adevărat mulțumit de el. De asemenea, merită remarcat faptul că prima dată când am folosit această platformă acum aproximativ 10 zile, am prins-o… Probabil cel mai vechi pește cel mai crus din lac… Și mai am o bănuială furișă că peștele a avut instalația în gură timp de aproximativ 5 minute înainte de a se smulge. Puteți vedea ce s-a întâmplat, deoarece totul este filmat pentru un videoclip care urmează să fie difuzat într-o săptămână sau două, pe canalul nostru YouTube .

În prezent, folosesc această platformă cu stâlpul de momeală și bucăți de furaj liber, cum ar fi fulgi și pelete. Așadar, o platformă scurtă de 6 inci până la un plumb mare și greu de 4 oz și o momeală mică de cârlig pentru a se amesteca cu furajul liber. Puteți folosi aceste lucruri pentru orice platformă, așa că experimentați cu el.

Să mergem mai departe cu instalația…

În primul rând, trebuie să vă legați secțiunea de cârlig… Da, este o altă platformă în stil combi…

Luați-vă împletitura neacoperită , legați o buclă de păr la capăt și înfilați momeala aleasă…

În continuare aveți nevoie de un inel mediu . Leagă-l pe hooklink la 5 mm distanță de momeală cu un nod în sus. Deci trece-ți cârligul prin el așa.

Terminați acest lucru legând un nod fără nod pe cârlig.

Tăiați o secțiune de tub contractabil de aproximativ 10 mm lungime, înfilați-o pe secțiunea cârligului, apoi micșorați-o cu o curbă agresivă în ea pentru a crea o „gheară”.

Următorul este Triggalink .. Tăiați o lungime (plataforma mea va fi de 6 inci când termin, așa că probabil am tăiat aproximativ 12 inci). Puteți vedea cât de strălucitor este! Nu vă faceți griji pentru asta încă, avem o soluție… Îndoiți secțiunea de sfârșit și pregătiți-vă pentru Nodul Albright .

Doriți să vă legați nodul cât mai aproape de cârlig, astfel încât atunci când îl strângeți, secțiunea cârligului este destul de scurtă.

Nodul finit se termină la aproximativ 15 mm de cârlig, astfel încât să aibă o oarecare flexibilitate.

Apoi glisez o greutate de tungsten peste nod pentru a adăuga o contrabalansare pentru atunci când instalația este ridicată. Acest lucru asigură că punctul cârligului este îndreptat în jos.

Faceți un nod cu opt bucle la celălalt capăt la lungimea dorită și echipamentul dvs. este aproape terminat.

Iată trucul cu hooklink viu colorat! Folosesc pixurile marcatoare Nash TT … primești trei culori pentru albii diferite de lac, în general merg întotdeauna cu negru, este inodor odată ce este aplicat și nu se desprinde. Am testat acest material într-un rezervor timp de 3 zile și tot nu se desprinde.

Aranjamentul de plumb pentru această aplicație este unul dintre liderii mei Cling-On pre-legați , cu un lead off de 4 oz.

Instalația se încadrează apoi pe inelul de rezervă de pe pivotul cu inel dublu . Acest lucru asigură efectul maxim al greutății plumbului până în punctul în care plumbul se descarcă.

Un lucru trebuie să vă asigurați, înainte de a vă scoate echipamentul, asigurați-vă că Triggalink este deja ud și retras, în caz contrar, acesta vă va trage cârligul înapoi la plumb atunci când se micșorează, posibil agățând resturi sau mascand punctul cârligului.

Cârligul măsurat pentru a conduce este de 6 inci când este uscat…

Când este umed, se retrage la 5 inci. Va merge puțin mai departe decât atât în ​​timp. Dându-i un centimetru de întindere și mișcare pentru ca crapul să se descurce.

Instalația terminată în apă cu wafter.

Hooklink de culoare neagră ajută cu adevărat la deghizarea platformei de pe albia lacului.

Și crapul care a alunecat pe platforme prima ieșire.. Tipul exact de pește pe care am vrut să încerc să-l prind cu platforma. Vechi, Gnarly și văzut totul!