Pescuitul la crap este o distracție care există de secole. Se bucură de pescari de toate vârstele și abilitățile, de la pescarii ocazionali de weekend până la profesioniști cu experiență. Dacă sunteți în căutarea unui nou hobby interesant sau dacă cunoașteți pe cineva care este, pescuitul la crap ar putea fi perfect! Să aruncăm o privire la câteva dintre elementele de bază ale pescuitului la crap. 

Crapii sunt greu de prins?

Pescarii le place să pescuiască crap, deoarece majoritatea speciilor de crap oferă pescarilor o provocare interesantă. Datorită dimensiunii și rezistenței lor; Specimenul de crap s-a luptat destul de mult atunci când este cuplat, ceea ce îi face și mai plini de satisfacții odată ce au aterizat cu succes!

Unii pescari pur și simplu se bucură să privească acești pești maiestuosi înotând cu grație la suprafață în ape cristaline; chiar fac un spectacol! De asemenea, spre deosebire de pescuitul maritim și de pescuitul știucii , crapul poate fi pescuit aproape tot anul.

 

Pescuitul la crap este bun pentru începători?

Crapul poate fi găsit în atât de multe locuri din Marea Britanie, există întotdeauna un loc nou pentru a explora și a descoperi crapul! Cu puțină practică și cu uneltele de pescuit și momeala potrivite, pescarii pot captura cu ușurință crapi de până la 20 lbs cu uneltele lor de pescuit obișnuite – iar atunci când utilizați „platele speciale de pescuit la crap ”, potențialul de capturare va crește vertiginos. Și nu fi surprins dacă crapii uriași decid să-ți ia momeala!


Tipuri de crap 

Există multe specii diferite de crap , dar cele mai des capturate sunt crapul oglindă, crapul comun, carasul, crapul koi, crapul ierb, crapul piele și hibridul; crap F1. Diferențele dintre specii au de-a face în principal cu modelele de dimensiune și scară. Crapul oglindă tind să fie cel mai mare, în timp ce crapul de iarbă este destul de mic. 

Unde să găsești crapul 

Toate tipurile de crap pot fi găsite în ape calme, dulci, cum ar fi lacuri și iazuri, sau râuri și pâraie cu mișcare lentă. Crapii preferă apa limpede unde se pot hrăni cu plante și insecte împreună cu vegetația acvatică precum algele și preferă apele puțin adânci, cu mult acoperire, astfel încât să se simtă în siguranță de prădători. 

Mulți pescari se vor apuca de pescuitul crapului de lac în lunile de vară, deoarece este o distracție plăcută! Dacă sunteți curios despre cele mai bune lacuri de pescuit la crap din Marea Britanie sau doriți o escapadă de pescuit într-un lac de pescuit la crap cu o cabană din bușteni, membrii echipei noastre de pescuit vă pot ajuta să vă sugereze locuri de pescuit la crap din apropiere!


Cum găsești crap într-un lac?

Utilizarea unei varietăți de echipamente de pescuit, cum ar fi o cameră subacvatică sau bărci cu momeală, vă poate ajuta să localizați zonele în care crapii se hrănesc într-un corp de apă mai mare. Cu toate acestea, aceste articole de crap sunt unele dintre cele mai scumpe produse de pescuit disponibile, așa că vă vom sugera câteva metode mai ieftine în videoclipul de mai jos!

Cât de adânc ar trebui să pescuiesc crapul?

Este posibil să prindeți crapi la toate adâncimile de apă, de la mai puțin de un picior până la mai mult de 30 de picioare. Pe măsură ce temperaturile scad, crapul se va muta în apele adânci, care de obicei are cea mai caldă apă dintr-un lac. 


Pentru a ajuta la obținerea de informații vitale despre albia și adâncimea lacului, pescarii de crap folosesc de obicei plumbul de pescuit pentru a simți în jos coloana de apă.

 

Sunt hrănitoarele de fund pentru crap?

Un adept îngrozitor, crapii sunt hrănitori de fund care rădăcinează prin noroi și sedimente ale lacurilor și albiilor râurilor pentru a consuma orice comestibil înainte de a scuipa orice decid să nu mănânce! Acesta este motivul pentru care crapii iubesc melcii, viermii sau orice lucru crocant!

Merită să ne amintim că, deși crapii sunt hrănitori de jos, în lunile mai calde vor căuta hrană la suprafață datorită timpului de recoltare a fructelor de pădure și a apariției insectelor pe vârful apei! 


În ce moment al zilei sunt cei mai activi crapii?

Pentru a vă crește șansele de a prinde crapi, încercați să pescuiți la începutul zilei și la amurg când se hrănesc cu o intensitate mai mare. Cu toate acestea, nu reduceți încercarea pe tot parcursul zilei – nu știți niciodată ce poate aduce norocul!

Care este cea mai bună lună pentru a pescui crap?

Dacă sunteți în căutarea unui loc bun pentru a vă încerca norocul la prinderea unui crap, luați în considerare lacul sau iazul local la sfârșitul primăverii sau la începutul verii, când temperaturile apei sunt ideale pentru ca aceștia să depună icre.