Ce este pescuitul la crap?

Crapii au capacitatea unică de a atinge dimensiuni impresionante și de a oferi pescarilor bătălii de pescuit uluitoare. Pentru a vă asigura că sunteți pe deplin pregătit pentru căutarea dvs., încercați echipament specializat de pescuit la crap . Lansetele, mulinetele, momelile și alte echipamente esențiale sunt perfecte pentru a face din fiecare excursie la crap un fior!
Ca pescar de crap, cauți mereu modalități de a-ți crește șansele de a prinde crapi mari și sănătoși. Una dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este pescuitul la semințe de cânepă. Timp de secole, pescarii au folosit semințele de cânepă pentru momeală de pescuit și din motive întemeiate. În acest articol, discutăm de ce cânepa atrage crapul, beneficiile semințelor de cânepă și cum să pregătim cânepa pentru pescuit.

De ce crapului le place cânepa?

Cânepa este o sămânță neagră minusculă care are un potențial mare! Clasificată drept una dintre cele mai bune momeli cu particule, este ideală atât pentru pescarii experimentați, cât și pentru cei începători. Cânepa poate fi cumpărată cu ușurință. Semințele de cânepă sunt o particule foarte mici. Aceasta înseamnă că are capacitatea de a ține crapul într-o zonă pentru o perioadă mai lungă de timp. Odată ce încep să se hrănească, au tendința de a continua să suge covorul de momeală din semințe de cânepă. Această momeală este creată pe fundul lacului, oferind pescarilor o oportunitate mai lungă de a prinde o captură!

Semințele de cânepă imită, de asemenea, mirosul, gustul și textura surselor lor naturale de hrană, cum ar fi melcii. Acest lucru face din semințele de cânepă o momeală ideală pentru a atrage crapii, deoarece aceștia sunt atrași în mod natural de ei. Semințele de cânepă se desprind, oferindu-vă control maxim asupra selecției de momeală. De asemenea, poate fi pre-gătit în cutii pentru un confort simplu. Crapii sunt atrași de uleiurile și proteinele din semințele de cânepă

Pentru o captură perfectă, încercați să introduceți cânepă în baia de pescuit! Când este făcut corect, va crea un efect natural tulbure care atrage peștii ca moliile la lumină. Părțile mai grele ale amestecului se așează pe fund. Acest lucru le ajută să le păstrați într-un singur loc pentru o transport ușoară.

Este cânepa o momeală bună pentru crap?

Momeală naturală: Cu un miros și o aromă naturală, această momeală este una dintre puținele momeli de crap care își îndeplinesc nevoile dietetice naturale, astfel încât să poți folosi semințe de cânepă în aproape toate locurile. Excelent pentru pescuitul de crap care interzice alte momeli populare, cum ar fi pelete sau larve.

Chiuvete: O momeală grea, este ușor să creezi un pat de momeală cu semințe de cânepă, unde vor fi specii precum crapul și mreana, mai ales iarna. Crapul va aspira semințele de cânepă de pe albia lacului. 


Un alt beneficiu al folosirii semințelor de cânepă pentru pescuitul crapului este versatilitatea acestuia. Una dintre cele mai versatile momeli cu particule pentru pescuit este semințele de cânepă. Poate fi preparat în multe feluri pentru a fi atractiv pentru crap , lic , mreană și multe altele. Acest lucru permite pescarilor să creeze o momeală unică și eficientă, care este personalizată în funcție de nevoile lor.

 

Cum se prepară semințe de cânepă pentru pescuitul crapului

Semințele de cânepă pot fi preparate într-o varietate de moduri, inclusiv fierbere, înmuiere sau lichidare. Gătitul cânepei este o metodă de preparare a momelii pentru pescuit. Pescarii pot folosi această tehnică pentru a încerca abordări diferite și pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru mediul lor particular de pescuit

Trebuie să înmuiați cânepă?

Cu toate acestea, pescarii nu pot hrăni pur și simplu semințele de cânepă de crap în forma sa uscată, deshidratată; pur și simplu plutește departe de înotul țintă. Trebuie să pregătiți particula înainte de a o servi la crap. Urmărește videoclipul de mai jos de la Hinders Baits .

Ne place metoda de fierbere a semințelor de cânepă în apă înainte de a o cerne. Apoi, adăugarea de ingrediente precum Betalin, pudră de ardei iute, sare și turmeric ajută la stimularea sau „proxenetul” dvs. de cânepă într-o rețetă secretă.

Fierberea semințelor de cânepă în apă fierbinte va găti și va descompune semințele mult mai repede, expunând mugurii și textura mai moale, mai devreme! Puteți folosi chiar și un balon termic pentru a vă găti cânepa mai repede! 


Dacă preferați să înmuiați cânepa în apă, va dura mai mult. Sămânța de cânepă poate fi înmuiată în apă până se desparte. Pentru a face acest lucru, puneți-l într-un recipient, acoperiți-l cu apă și lăsați-l câteva ore, de obicei peste noapte. Oricum ai alege sa iti pregatesti canepa, daca faci prea multa o poti congela! Apoi dezghețați-l când aveți nevoie!


Cum se folosește momeala de pescuit din cânepă

  • Momeală măcinată din semințe de cânepă
  • Adăugați la amestecurile de metodă 
  • Adăugați la spods
  • Amestecat cu alte momeli sau aditivi
  • Imprăștiați pentru a crea un pat de momeală
  • Cânepă lichidată
  • Furaj liber de cânepă fiartă
  • Parul din cânepă
  • Utilizați ulei de cânepă rămas pentru pescuitul crapului

Semințele de cânepă sunt o opțiune excelentă pentru pescarii care caută să creeze un pat de momeală. Prin împrăștierea semințelor de cânepă în jurul zonei de pescuit, pescarii pot atrage crapii în zonă și îi pot încuraja să se hrănească. Acest lucru poate crește șansele de a prinde un pește și poate face experiența de pescuit mai plăcută.


Sfaturi de experți pentru pescuitul de cânepă pentru crap

 

Pastă de cânepă

Pescarii care caută un avantaj pot câștiga un avantaj competitiv profitând de cânepa lichidată, care se dizolvă ușor atunci când este aruncată în ape limpezi și calme. Cu consistența sa greoaie și lipicioasă, această soluție unică de momeală este probabil să cadă rapid direct în jos. Se transformă pe măsură ce coboară într-o pastă tentant de tentantă. Această pastă va atrage cu siguranță peștii flămânzi!


Dimensiunea semințelor de cânepă

Pescarii care doresc să prindă crapi ar trebui să ia în considerare dimensiunea momelii lor în raport cu peștele pe care încearcă să-i atragă. În timp ce momelile mici sunt mai bune pentru crapii mai mici, semințele mai mari și gigantice de cânepă ar putea fi mai atrăgătoare pentru exemplarele mai mari.

Temperatura apei

Schimbarea temperaturii apei poate afecta cât de repede se descompune semințele de cânepă și atrage orice crap din apropiere cu aroma sa – lucru pe care orice pescar de succes trebuie să ia în considerare!


Agățarea semințelor de cânepă

Găsiți semințele puțin gătite care abia încep să se despartă și trageți îndoirea cârligului în deschidere și eliberați-l; carcasa lui ar trebui să-l prindă în cel mai scurt timp! 


Semințe de cânepă

Folosiți un ac fin și treceți-l dintr-o parte, legați-l înapoi pe el însuși cu patru sau cinci boabe de cânepă înfilate pe fir. 


În concluzie, semințele de cânepă sunt o opțiune excelentă de momeală pentru pescuitul crapului, oferind atracție naturală și versatilitate. Semințele de cânepă sunt o momeală versatilă și eficientă care va aduce cu siguranță succes pescarilor de toate nivelurile de experiență. Dacă doriți să vă maximizați captura și să vă bucurați de o experiență de pescuit mai reușită, asigurați-vă că încercați semințele de cânepă. Nu vei fi dezamăgit.