Andrey Simonenko Pikefishriggedmb3dmodel007 Jpgfa583197 D3b4 4d47 A4df 382bec23f36edefaulthq[1]

Cu temperaturile apei în scădere și înghețul pe sol, iarna este momentul perfect pentru a pescui știucă! De fapt, știuca este o specie sinonimă cu iarna. A viza acești prădători poate fi uneori puțin dificil, așa că iată câteva sfaturi care să vă ajute, sperăm, să aveți un oarecare succes atunci când vizați acești înfricoșători prădători de apă dulce .

10 pași pentru a prinde mai mult pește știucă

1. Căutați punctele de pradă tipice

Când pescuiți specii precum gândac sau crap , creați o baie cu furaj pentru a le atrage și a le ține. Nu este același lucru cu știuca, în schimb, trebuie să depuneți efort pentru a găsi unde este cel mai probabil să fie și, ca prădător, acesta va fi aproape de sursa lor de hrană – peștele pradă. Unde se află peștii pradă depinde de perioada anului sau, mai important, de temperatura apei. Apă caldă : Peștele-pradă va fi răspândit, de obicei în zonele mai puțin adânci, ceea ce înseamnă că știuca ar putea fi oriunde. Apă rece : Toamna și iarna, când mercurul scade, gândacul și dorada pe care le mănâncă știuca vor căuta o temperatură mai constantă în ape mai adânci și astfel se vor aduna împreună în aceste locuri… iar știuca nu va fi departe.

2. Unde să găsești Stiuca și Unde să-ți arunci momeala

Există anumite caracteristici în apă care sunt un pariu excelent pentru a găsi știuca. Căutați scăpări care sunt notate puncte de reținere pentru prădători, cum ar fi știuca, deoarece acestea pot ține în apele mai adânci, așteptând ca peștii-pradă să se miște în sau să iasă din puțin adâncime înainte de a lovi. De asemenea, verificați orice tip de structură, deoarece acestea tind să țină știuca. Știuca tind să caute un colț întunecat și camuflat, unde să își poată aștepta timpul înainte de a se grăbi să înghită un pește care se rătăcește în raza de acțiune. Pe canale și râuri merită vizate și bărcile acostate, în special pe cele care se locuiesc în timpul iernii, deoarece doar o ușoară creștere a temperaturii în apa de sub barcă va aduce peștișorii, iar știuca va urma. Sfat: Pentru a vă ajuta să găsiți știuca mai repede în aceste locuri, folosiți momeli pentru a localiza știuca. Fie că pescuiți un canal, un râu sau un lac, deplasați-vă, având câteva aruncări în fiecare loc, până când reușiți să obțineți o lovitură sau să urmăriți cu naluca. Acest lucru va spune adesea unde sunt ținute știuca în așteptare să se năpustească asupra bancurilor de pești momeală. Apoi puteți viza această zonă cu deadbaits sau alte metode și, sperăm, să vă ajutați la mai multe capturi.

3. Alegeți cea mai bună tactică de pescuit la știucă

Știuca poate fi prinsă folosind tot felul de tactici diferite, dar ar trebui să o alegeți pe cea care vi se potrivește cel mai bine și condițiilor de pescuit. Principalele trei tactici pentru pescuitul stiucii sunt; momeală moartă, momeală vie și naluci . Deadbaiting : este o abordare statică care funcționează mai bine iarna, când apa este mai rece și metabolismul unei știuci este mai lent, astfel încât este mai puțin probabil să urmărească momeala. Pescuitul cu momeli: este o abordare mult mai activă, care se potrivește cel mai bine lunilor mai calde și toamnei, când o știucă va urmări momeala. De asemenea, este mai bine să găsești peștii atunci când sunt mai întinși, deoarece este o tactică care acoperă multă apă. Pescuitul cu momeală vie :este un fel de mijloc între cele de mai sus. Prezintă un pește pradă viu, în mișcare, dar care este ținut într-o anumită zonă și, din această cauză, poate fi o tactică genială atunci când știuca are chef de asta. Sfat: Indiferent dacă deadbaiting sau folosiți naluci, asigurați-vă că aveți o selecție cu dvs. în sesiunea de știucă. În unele zile, știuca va fi prinsă pe o anumită momeală sau momeală, când în alte zile aceeași tactică nu funcționează. Aveți câteva opțiuni, astfel încât să le puteți schimba până când ceva funcționează!

4. Alegerea momelilor pentru stiuca

Știucile sunt la fel de mult scobatori pe cât sunt vânători, mai ales iarna, când caută să conserve energie valoroasă. Acesta este motivul pentru care deadbaiting poate fi atât de eficient și există o gamă largă de momeli de utilizat, principala alegere fiind momelile de mare și naturale. Momeli naturale : Ideale pentru a fi folosite pe ape care nu au văzut prea multă presiune și morți scoring unde știuca a văzut cârlige în o mulțime de momeli naturale. Momeli de mare: cum ar fi macroul, sunt, de asemenea, mai ușor disponibile și tind să fie mai robuste și mai bine aruncate. Doar spargerea unei momeale moarte și așteptarea poate funcționa; totuși, există zile în care trebuie să depui mai mult efort pentru a atrage știuca cu momeala aleasă. Sfat: Asigurați-vă că reîncărcați des, nu numai pentru a vă împrospăta deadbait, ci și pentru a crește șansele ca o știucă letargică să vă vadă deadbait-ul atrăgător fluturând până la fund, determinând o luare. Pentru o listă completă de momeli moarte de folosit pentru pescuitul la știucă, faceți clic aici.

5. Margini de momeală care atrag știuca

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să prindeți mai multă știucă. O tactică grozavă pe care au folosit-o în trecut este să momeze o zonă și apoi să o pescuiască. La fel ca premomeala pentru crap, dar folosește în schimb o momeală cu bucăți mici de pește, care atrage pești mai mici și, la rândul lor, știucă și alți prădători. Dacă faceți în mod regulat în aceeași zonă, acest lucru poate ajuta la păstrarea știucii și a peștilor de pradă în zona pe care ați vizat-o, ceea ce vă va face să aveți propriul loc secret plin de prădători gata să prindă. Prebaitingul este o modalitate excelentă de a atrage peștii într-o zonă înainte de a-l pescui și, de asemenea, de a-i porni la momeală. Tot ce trebuie să faci este să introduci câteva pumni de pește tocat în zonă de câteva ori pe săptămână și șansele tale de a prinde din acel loc vor crește. Puteți încerca, de asemenea, să adăugați lichide și culori la momelile tale moarte, deoarece acestea vă pot oferi, de asemenea, un avantaj, știuca fiind atât vânători vizuali, cât și bazați pe miros. Pentru mai multe sfaturi pentru a oferi un avantaj momelilor pentru știucă, faceți clic aici.

6. Cele mai bune platforme de pescuit pentru prădători Float sau registru ?

Pentru știucă, ar trebui să luați în considerare una dintre aceste platforme. De cele mai multe ori, o platformă de rulare simplă este eficientă, mai ales atunci când se utilizează momeli moarte. Ledger Rig : Ideal pentru deadbaits, ledgering-ul este adesea mai ușor și mai eficient, sau puteți pluti ledger, care funcționează cel mai bine atunci când doriți să vă prezentați momeala peste drop-off adânci și să creați un unghi în linie. Vedeți cum să legați Ledger Rig, în videoclipul de mai jos. Float Rigs : Plutitoarele funcționează cel mai bine pentru momelile vii, deoarece permit peștilor să se miște și cresc șansele lor de a fi văzuți de un prădător. Vedeți cum să legați instalația de plutire în videoclipul de mai jos.

7. Ce obiecte de pescuit pentru stiuca sa ia

În cele mai multe cazuri, multe configurații de pescuit la crap pot fi utilizate și sunt utile pentru pescuitul la știucă. Undițe de pescuit pentru prădători : Pescuitul momelilor moarte necesită undițe puternice, nu din cauza peștelui, ci din cauza momelilor și platformelor mari pe care le vei arunca. O curbă de testare de 3 lb este potrivită pentru majoritatea situațiilor. Mulinete de pescuit Predator : potriviți-vă undița puternică cu o mulinetă care va ține o mulțime de fire grele și una care, de preferință, are o facilitate de bobină liberă și veți avea o configurație solidă. Linie de pescuit prădători : Pentru știucă, vă uitați la un minim de 15 lb mono sau mergeți mult mai greu cu împletitură. De asemenea, amintiți-vă întotdeauna să folosiți o urmă de sârmă, deoarece știuca va ronțăi prin mono, împletitură și fluoro dacă au ocazia.

8. Hitting Bites și Twitchy Takes

Știuca fiind prădători nu se hrănește doar cu miros, ci și prin mișcare. O tactică excelentă atunci când deadbaiting este să răsuciți momeala înapoi și apoi să resetați indicatorul. Acest lucru poate stimula adesea o știucă care poate fi așezată lângă momeală pentru a o apuca. Acest lucru este foarte eficient dacă momeala moartă este ridicată de pe fund și o puteți mișca cât de mult doriți, trăgând linia cu degetele până când simțiți acel bubuit distinctiv al unei știuci. Atunci când lovesc mușcături, unii pescari permit peștelui să întoarcă o momeală moartă în gură, astfel încât atunci când loviți, obțineți o strângere bună a cârligului, CU toate acestea, acest lucru poate fi foarte periculos pentru pește și o problemă pentru pescari, deoarece se termină inevitabil cu pește cu cârlig adânc. Pentru daune minime la știucă, loviți o mușcătură imediat ce primiți o indicație. Chiar dacă îți lipsește un pește, acest lucru este mult mai bine decât să încerci să îndepărtezi înaltele care au trecut de gâtul unei știuci.

9. Manipularea Stiucii și Îngrijirea Peștelui

Deși știuca arată aspră și dură, știuca sunt creaturi delicate și au nevoie de manipulare atentă și respect atunci când se află pe mal. Ia-ți o covorașă mare de desprindere, astfel încât peștii puternici să se poată bate fără să se strice pe malul gol. Cea mai bună politică pentru știucă este manipularea minimă, așa că dacă le puteți desprinde în apă, faceți-o. Dacă nu puteți, puneți-le înapoi în apă cât de curând puteți și dacă sunt slabe când le puneți la loc, fă-ți timp ținându-le în poziție verticală, astfel încât să poată aduce oxigen prin branhii și să-și revină înainte de a înota puternic. Pentru o idee mai bună despre cum să desprindeți o știucă, urmăriți videoclipul de mai jos!

10. Obțineți instrumentele de pescuit potrivite

Desprinderea dinților și a degetelor ascuțite nu este o combinație bună pe mal, mai ales dacă nu vă place să vedeți sângele. Ori de câte ori pescuiți știucă, trebuie să luați cu dvs. echipamentul potrivit de desprindere. Cel puțin, împachetați o pereche de pense pe care să o puteți folosi pentru a îndepărta cârligele, în loc să vă puneți degetele în pericol. În mod ideal, totuși, ați dori pense și clești lungi și scurti pentru a ajuta la agățarea dificilă.