Pescuit la crap in aprilie cu method feeder

Se face doar in coada lacului sau in zone cu apa pana intr-un metru, maxim 1.5 m dece spun asta pentru ca pest cauta caldura si apa bine oxigenata in perioada asta.

Coada lacului tine cea mai curata si oxigenata apa plus sedimente cu hrana naturala. Recomandarea mea daca pescuiesti la feeder sa incepi partida dupa amiaza cand apa are cea mai inalta temperatura a zilei, atunci pesti sunt cei mai activi si ai sansa mult mai mare sa prinzi dupa masa decat dimineata.

Sondare

Incepi partida prin a sonda substratul iar daca gasesti structuri sau substrat tare iti sugerez sa pescuiesti in acele zone. Structurile ofera protectie pestelui si hrana naturala din gelsub pein cauza curenturlui hrana este depozitata natural pe langa structuri. Substratul tare ajuta crapul sa se hraneasca mult mai usor decat pe un substrat malos, e ca si la oameni te invit sa mananci din nisp si dupa te invit sa mananci din farfurie.

Nada

Sa discutam si despre nada, inainte de toate trebuie sa aveti informati cu ce e furajata balta si cu ce a mers cel mai bine in trecut. Lacurile C&R in mare parte sunt furajate cu peleti pe baza de faina de peste iar lacurile cu retinere sunt furajate cu seminte (grau, porumb… etc) asa ca alegerea nadei trebuie sa fie dupa cest criteriu.

Eu va recomand 2 nade de la PVP Fishing Romania Nada Crap Suprem si Nada Crap-Caras Usturoi ambele sunt ridicate proteic Nada Crap Suprem cu proteine animale iar Nada Crap-Caras Usturoi cu proteine vegetale.

Momeala de carlig

La method feeder recomand momeli nu mai mari de 8mm atasate pe firul de par cu banda sau spin si bineinteles testat in reciipient cu apa inainte de lansare sa vedeti daca carligul sta exact asa cum va doriti.

Pop-up sau Wafters rosu, galben, portocaliu ramane la alegerea voastra si dupa cum am spus mai sus trebuie sa fie exact cum va doriti voi.

Carlige

Carligele nu trebuie sa depaseasca marimea 10 in perioada de aprilie pentru ca pesti chiar daca au iesit din iernat sunt inca suspiciosi si daca observa ceva suspect la montura voastra va refuza momeala. Un carlig preferat de mine este Korum Specimen sau Trabucco Specimen sunt carlige cu sarma groasa foarte rezistente si bineinteles cu ochetul in interior, asta ajuta la autointepare si a scoaterea pestelui in siguranta.

Cam atat pentru azi, va dorest partide zbuciumate si fire cat mai intinse!