Img 0659[1]

Una dintre cele mai populare tactici din Marea Britanie și din întreaga Europă este Method feeder. Desigur, aceasta este o tactică mortală atât pentru pescuitul comercial, cât și pentru apele naturale, dar există anumite nuanțe care pot fi ușor trecute cu vederea.

Pe măsură ce tactica a fost dezvoltată, a devenit o abordare foarte tehnică care necesită la fel de mult respect și gândire ca unele dintre abordările mai tradiționale. Acest lucru este valabil mai ales în lunile mai reci ale anului. Lunile de iarnă sunt superbe pentru alimentatorul Method, dar tactica trebuie să fie departe de stilurile agresive ale verii.

Așadar, am cerut câțiva dintre pescarii Preston Innovations cele mai bune sfaturi pentru a menține vârful lansetei rotund, chiar și în frig!

JOE CARASS – CEI 3 FACTORI CHEIE CU MOMEALA!

Când vine vorba de lucrul cu metoda de iarnă, momeala pe care o alegeți este incredibil de importantă. Când vrei să ai doar câteva aruncări în cinci ore, atunci te bazezi pe momeala ta și pe atractivitatea ei pentru a trage peștele la hrănitor și în cele din urmă pe momeala cu cârlig.

Aici putem învăța foarte multe de la marii pescari de crap, deoarece cred că lucrează mult mai mult cu momeala decât fac pescarii de chibrit. Există trei factori cheie de luat în considerare cu momeala:

ATRACTIE VIZUALA

În lunile de iarnă, apa este fie limpede, fie incredibil de colorată după inundații. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă gândiți cu atenție la atracția vizuală a momelii dvs. Method feeder și să vă gândiți cum puteți adăuga elementul vizual de atracție pentru a vă asigura că o parte a formulei este acoperită.

Deci, există mai multe lucruri pe care le putem face pentru a spori atractivitatea vizuală a momelii tale. Înainte de a merge mai departe, să discutăm despre peleți înșiși, care în cazul meu sunt de obicei peleți Sonubaits Fin Perfect de 2 mm. Au o culoare maro destul de deschisă odată pregătite, care, deși peștii știu ce sunt, culoarea nu este „în plină expansiune” și strigă la pește să investigheze.

Deci, vopsirea peletelor poate funcționa foarte bine, mai ales atunci când apa este puternic colorată. Am avut un succes uimitor să-mi ucid peleții în galben în apă colorată și îmi oferă o mare încredere să fac acest lucru. Desigur, puteți încerca diferite culori, în special roșul a fost o alegere bună pentru unii pescari cunoscuți.

Atractie vizuala A.jpg

Vopsesc peleții folosind Sonubaits Haze, aroma Banoffee conferă peleților o culoare galben-aurie minunată și, de asemenea, o aromă plăcută! Dacă nu doriți să faceți acest lucru, peleții cu metoda Stiki sunt o alegere bună, deoarece au deja pelete colorate în pungă!

Atractie vizuala B.jpg

Deci, peleții vopsiți funcționează, știm asta și este un truc grozav de încercat. Dar ce altceva putem face pentru a spori și mai mult atractivitatea vizuală?

Dacă apa este limpede, atunci prefer o abordare mai subtilă. Mai degrabă decât ca culoarea să strălucească pe loc, prefer ca momeala să aibă doar acel mic pată de culoare care va atrage atenția crapului în timp ce trece.

Pentru a face acest lucru, adaug un mic produs drăguț peleților mei numit Fluoro Rocks. Aceste particule super luminoase sunt presărate în pelete înmuiate și îmi dau doar o culoare frumoasă și subtilă care îmi bifează caseta vizuală.

Atractie vizuala C.jpg

Ultimul mic plus este să folosești ceva mai dramatic și în fața ta. O pată de HAZE direct pe alimentator, umple coloana de apă cu o culoare super strălucitoare și poate crea un răspuns imediat. Mereu mă uimește că, chiar și atunci când pescuitul este dificil, această tactică „în fața ta” te poate ajuta!

MIROS ȘI GUST

Al doilea și al treilea aspect cheie atunci când pescuitul este dur este mirosul și gustul pe care le emite momeala. Nu există nicio îndoială că aditivii și aromele funcționează iarna. Crapii au simțurile diminuate în timpul iernii și ai nevoie de momeală pentru a striga cu adevărat „vino să mă ia”!

Am avut câteva experimente incredibile de-a lungul anilor când m-am jucat cu arome și sunt încrezător că au făcut diferența în rezultatele mele de multe ori și niciodată mai evident decât iarna.

miros și gust A.JPG

Peleții pe care îi folosim au o aromă naturală puternică de făină de pește pe care peștii le place, nu există nicio îndoială în acest sens și mulți pescari îi păstrează simpli și îi folosesc cu mare succes. Dar în apele mai mari, și în special în apele care văd exemplare de pescari de crap, nu există nicio îndoială pentru mine că peștii reacționează bine la arome și manifestă cu siguranță o preferință față de momelile aromate.

Deci, la ce arome ne uităm? Îl păstrez destul de simplu și caut o aromă dulce când este rece și o aromă îndrăzneață în stil de făină de pește vara.

Aromele dulci pe care îmi place să le folosesc sunt oricare dintre Momelile Boosters. S-ar putea să fii surprins de asta, dar înmoaie degetul și gustă oricare dintre arome și vei fi întâmpinat cu un gust frumos și dulce. Deci, chiar și varianta Krill & Squid are un gust dulce, în ciuda mirosului său îndrăzneț de pește.

miros si gust B.jpg

Dar, pentru a fi clar, tind să rămân fie la aromele Banofee, fie la aromele Washed Out, deoarece îmi place foarte mult aroma lor. Îmi pregătesc peleții ca de obicei și apoi stropesc Bait Booster peste pelete. Acest lucru nu numai că îmi oferă un miros dulce și un gust pe care îl caut, dar și peleților mele un „stick” suplimentar pentru a le ajuta să se muleze frumos în jurul alimentatorului.

Ultima idee și una despre care pare să fie uitată în epoca modernă este cât de eficientă poate fi momeala. O praf de momeală pe pelete chiar le sporește atractivitatea. Din nou, mă țin de formula dulce/pește și merg pe momeala F1 iarna și Thatchers vara.

DES SHIPP – HOOK BAITS IN DEPTH

Sunt atât de multe de discutat când luați în considerare momeala cu cârlig pentru pescuitul cu metoda. Îmi place să păstrez lucrurile simple și să folosesc câteva preferate încercate și testate care au funcționat bine pentru mine de-a lungul anilor.

În timpul iernii, nu există nicio îndoială în mintea mea că atunci când vizează crapi mai mari, Wafters sunt alegerea numărul unu. Desigur, au numeroase avantaje, dar în cele din urmă funcționează!

Tind să rămân la 10 mm Band ‘Um Wafters iarna, deoarece cred că au dimensiunea potrivită. O dorada decentă va lua în continuare una și, după cum știm, o dorada de 2 lb nu este de adulmecat iarna. Dar este ușor să purtați prea multe opțiuni în geantă în ceea ce privește aromele și culorile. Intră în orice magazin de articole în aceste zile și va exista o multitudine de opțiuni de wafter, iar tentația de a le încerca pe toate există, chiar și pentru mine!

Momeli cu carlig A.jpg

Dar încerc să am două versiuni care îmi oferă două opțiuni distincte. Când apa este extrem de colorată, voi folosi un Fluoro Band ‘UM Wafter în oricare dintre cele trei culori din oală. Aceste momeli sunt atât de strălucitoare încât nu pot să nu atragă atenția oricărui crap care trece.

Dacă apa este limpede, atunci se face o trecere la Wafters spălați. Aceste momeli subtile de cârlig sunt încă colorate, dar aspectul mai pastelat este puțin mai puțin înfricoșător pentru un crap. Cred că un fluor în apă limpede ar fi prea flagrant și poate speria peștele, în loc să declanșeze o mușcătură!

Momeli cu carlig B.jpg
Momeli cu carlig C.jpg

Wafters pot fi prezentate în numeroase moduri, iar Band ‘Ums sunt concepute astfel încât să le puteţi plasa într-o bandă de momeală. Dar când aștept o mușcătură, prefer cu mult prezentarea și securitatea oferite de un set de baionetă.

Există și alte momeli cu cârlig de încercat. Dacă pescuitul este bun, mai ales când peștii răspund la momeală, atunci viermii morți pot fi incredibili. Este uimitor cum, în această eră a tuturor tipurilor de momeli ciudate și minunate, un singur vierme mort poate fi atât de eficient!

În locurile în care platica poate fi un important constructor de greutate cu crapii aruncați ocazional, atunci viermii sunt esențiali! Îți oferă cea mai bună șansă de a prinde totul.

Momeala finală esențială pentru cârlig este peleta tare cu bandă simplă, fie de 6 mm, fie de 8 mm. Am prins mii de crap pe pelete tari de-a lungul anilor și este încă o alegere grozavă. Poate nu atât iarna, dar cu siguranță când vremea se îmbunătățește.

Cred că ceva pe care trebuie să ating este potrivirea mărimii cârligului cu momeala cârligului. Tendința în zilele noastre este să folosești o mărime 10 sau 12 MCM-B pentru orice. Acest lucru a rezultat din utilizarea Wafters și, deși acele cârlige mari funcționează bine atunci când sunt combinate cu wafters, nu sunt potrivite pentru momeli mai mici. Deci, am un ghid simplu. Dacă folosesc un wafter, atunci voi folosi o dimensiune 12 MCM-B și dacă folosesc viermi moarte sau pelete tari, atunci voi schimba deci o dimensiune 16 KKH-B. Acest lucru îmi face alegerile simple, dar cred că dimensiunile cârligului se potrivesc perfect cu momelile cârligului.

LEE KERRY – WORKING THE SWIM

Partea finală a acestui puzzle vine la pescuitul propriu-zis și la citirea înotului. Alimentatorul Method în timpul iernii este o abordare foarte mobilă. Acesta este departe de vara, când turnarea repetată, în unele cazuri în fiecare minut, în același loc este esențială. Iarna, rareori voi arunca alimentatorul de două ori în același loc, cu condiția să am apă de explorat, desigur.

Lucrul la înot A.jpg

O mare parte din pescuitul meu cu Metoda de iarnă se desfășoară în locuri mari în stil de apă deschisă, fără caracteristici cu care să lucrez, iar pe aceste locuri deschise, lucrul apei într-un mod strategic este esențial.

Pentru că vreau să arunc în apă nouă la fiecare turnare (în limita rațiunii), voi începe scurt și voi găsi calea de a ieși, sper că spărgesc peștele pe parcurs. Dacă apa îmi oferă șansa de a arunca lung (până la 100 de metri), atunci prima mea aruncare a zilei va fi undeva între 50 și 60 de metri. Nu există nici un punct de aruncare mai aproape de aceasta, deoarece pe aceste ape mari 95% din timp crapul va fi împins departe de mal.

lucrând înotul B.jpg

Voi sta la prima distribuție timp de 30 de minute pentru a măsura cu adevărat ce se întâmplă. Urmăresc cu atenție pescarii din jurul meu și mă uit la ce distanță pescuiesc, iar aceștia îmi vor spune multe despre unde sunt așezați peștii, în funcție de distanță, dar și despre ce fel de oră de mușcătură ne uităm.

A doua turnare a zilei va fi apoi cu cinci metri mai departe pentru a se strecura puțin mai departe în lac. Atunci trebuie luată o decizie. Dacă niciunul dintre cele două aruncări nu are ca rezultat un crap, atunci trebuie să presupun că peștii sunt puțin mai departe. Acesta este momentul în care a treia distribuție mă va vedea să fac un salt semnificativ de 10 metri la 75 de metri.

Dacă prind un pește la 65 de metri, mă voi strecura apoi doi metri, deoarece este clar că sunt niște pești la acest tip de distanță.

Sperăm că această mentalitate are sens. Întotdeauna vreau să mă strec în apă nouă, dar trebuie să citesc apa și să mă gândesc la ce se întâmplă, mai degrabă decât să arunc din ce în ce mai departe cu un abandon nesăbuit! Dacă este clar că peștii sunt aproximativ la distanță, pescuiesc, atunci mă voi deplasa cu doi metri mai departe o dată. Totuși, dacă peștii nu sunt acolo, atunci creșterea distanței va fi mai dramatică până când îi voi găsi. Ultima distribuție a zilei va fi întotdeauna cea mai lungă a mea.

lucrând înotul C.jpg

Pentru că vreau să las alimentatorul în apă timp de până la 45 de minute, rămân la Large ICS Method Feeder. Raționamentul meu este că încă mai am nevoie de o cantitate decentă de hrană pentru a crea capcana și, pentru că o las în lac o perioadă considerabilă de timp, trebuie să iau în considerare peștii mici să curețe o parte din pelete.

Ultimul lucru de discutat este sincronizarea distribuțiilor. Fiecare loc este diferit când. Se ajunge la momentul mușcăturii. La Boddington Reservoir, de exemplu, puteți obține deseori mușcături la 45 de minute în ghips, așa că voi lăsa întotdeauna alimentatorul în acel interval de timp (dacă nu prind unul mai repede!). Cu toate acestea, în alte locuri, timpul de mușcătură este de obicei mult mai mic. La Barston Lakes, de exemplu, 15-20 de minute este, de obicei, cel mai lung pe care voi sta pe o ghipsă. Există mult mai mulți pești neplăcuți în acel loc ca exemplu și ultimul lucru pe care vreau să mi se întâmple este să stau acolo cu un hrănitor gol și fără pelete acolo pentru a atrage un pește. Timpurile sunt specifice locației, așa că notează-le. și să folosească această experiență și cunoștințe în viitor.

Frumoasă poză cu pește inset.jpg
frumos pește pic inset B.jpg
IMG_0659.JPG