Primăvara este una dintre perioadele mele preferate de pescuit. Vremea începe să se încălzească și întotdeauna există un punct în care crapii par să se trezească și să se miște după încetineala iernii. Găsirea locurilor și a abordării potrivite primăvara poate duce la rezultate uimitoare, chiar și în sesiuni scurte. Aici am să vă împărtășesc cele mai bune sfaturi de primăvară! 

Top 5 sfaturi pentru pescuitul crapului de primăvară

1- Găsiți apele de mică adâncime

Când soarele este afară, diferența de temperatură a apei în această perioadă a anului poate fi puternică. Apele mai puțin adânci se încălzesc mai repede, mai ales în lacurile limpezi, iar peștii preferă să se îndrepte spre apele mai calde și să rămână acolo.

În luna aprilie, la lacurile pe care le pescuiesc, puteți găsi adesea un număr de crapi într-un golf puțin adânc, care are doar câțiva metri adâncime. Identificarea acestor zone când se mișcă crapul va ajuta la creșterea ratelor de capturare. Dacă cunoașteți adâncimile unui lac sau aveți acces la o diagramă de adâncime, aș încerca întotdeauna să rezerv zonele mai puțin adânci toată primăvara, dacă este posibil. 

De multe ori găsesc că țintirea acestor zone mai târziu după-amiaza poate fi foarte productivă, deoarece atunci apa va fi cea mai caldă dacă este însorit toată ziua. 

2 – Localizează-le de fiecare dată când mergi! 

Este ușor de gândit, deoarece se încălzește, ei vor fi în mișcare, deoarece acest lucru nu este întotdeauna cazul, mai ales la începutul primăverii. În aceste perioade ale anului, pot exista încă înghețuri dure peste noapte, care trimite peștii înapoi în apă și îi face mai latenți. Este foarte important să acordați atenție temperaturilor peste noapte și să încercați să localizați peștele de fiecare dată când vizitați lacul (deși acest lucru ar putea fi un sfat pe tot parcursul anului)

3 – Mișcă-te când le vezi

Cred că multe dintre sfaturile de primăvară continuă de la sfaturile de iarnă. Dacă lacurile sunt liniștite la începutul primăverii, atunci trecerea la arătarea peștilor poate aduce roade în sesiuni. Dacă sunteți gata să vă mișcați în orice moment, atunci veți găsi că urcați pe crap mai ușor decât să stați în același loc toată ziua.

Acolo unde este posibil, îmi place să prelev momeala în câteva locuri de pe lac și apoi să le revin câteva ore mai târziu pentru a vedea dacă a existat vreo activitate. Fac asta în apele mai puțin adânci în zilele mai calde pentru a vedea dacă peștii se deplasează în aceste zone. Îmi place să hrănesc soiurile cu granule de particule pentru a le defrișa. Acest lucru va agita fundul în apele limpezi și vă va arăta dacă au fost activi. Dacă nu aveți timp să pescuiți, atunci locurile de prebaiting atunci când aveți ocazia vă pot ajuta și în această abordare. 

4 – Suprafața în zilele mai calde 

La începutul anului, crapii sunt mai puțin atenți la suprafață decât în ​​mijlocul verii, deoarece a trecut ceva timp de când au fost prinși pe vârf. Într-o zi caldă, purtați o pungă de pelete plutitoare, precum niște ascensoare Nash și puneți-le în spatele vântului cald. 

Mulți mâchiri par să aștepte ca vara să înceapă pescuitul de suprafață, dar o zi de primăvară târzie poate fi la fel de bună, dacă nu mai bună, după părerea mea. 

5 – Urmăriți vânturile calde și malurile orientate spre sud

După cum probabil vă puteți da seama din aceste sfaturi, apa mai caldă este locul pentru pescuit! Pe fundul vântului cald este întotdeauna un loc bun pentru a începe, deoarece aceasta va fi apa mai caldă plus hrana naturală împinsă în josul lacului. Momeliți ușor aceste zone și pescuiți o momeală cu cârlig strălucitor pentru cele mai bune rezultate. 

Malurile orientate spre sud primesc soarele mai întâi dimineața și păstrează cea mai mare parte a soarelui pe tot parcursul zilei. Acestea vor fi cele mai calde zone de pe lac și sunt bine de vizat din acest motiv. 

6 – Folosește naturiste

Întotdeauna aud oameni care folosesc scuza că crapul se hrănește doar cu naturii din apă. Din filmările mele subacvatice nu am găsit niciodată că acest lucru este adevărat, întotdeauna vor lua ceva. Totuși, dacă nu îi poți învinge, alătură-te lor. Diverse companii oferă acum produse naturale spre vânzare. Particulele de crap din Marea Britanie au o gamă largă de carne de melc deshidratată, precum și coji de melc și amestecuri măcinate ale ambelor. Acestea vor oferi momelilor tale un adevărat zing natural primăvara și, prezentate potrivit, pot prinde chiar și cei mai precauți crapi. 

Cele mai bune platforme pentru primăvară

Primăvara, încă îmi place să rămân cu modele de cârlige mici în primele luni. Voi crește apoi dimensiunea atunci când hrănirea va începe. Iată instalațiile mele preferate –

Slip D

Pescuiesc D-Rigs și wafters pentru 80% din pescuitul meu. Este un model în care sunt încrezător și prezintă bine momeala. 

Geantă mică de PVA cu platformă germană

Când hrănirea este ușoară, o pungă mică de peleți, particule sau boilies sparte poate fi modalitatea perfectă de a obține un pic atunci când este dificil. Pentru mine, platforma germană este ideală pentru pungi solide împreună cu o tijă solidă de sac. 

Sfaturi pentru momeli de primăvară

Primavara timpurie:

La începutul primăverii îmi place să folosesc tehnici de momeală puțin și adesea. Păstrând mici cantități de boilies și particule tocate în locurile mele. Pe apele intens pescuite, spodding-ul o mulțime de momeli va funcționa în continuare, dar prefer să pescuiesc în ape mai liniștite. Puțin și adesea funcționează cel mai bine pentru mine pentru a-i face să se hrănească și să se întoarcă în locurile în care pescuiesc. 

Dacă am 2 tije afară, atunci hrănesc de obicei 4 pete și caut să mă mișc la orice semn de hrănire cu oricare dintre ele. Îmi place să hrănesc întotdeauna unul într-o marjă apropiată, unde pot fi cu ochii pe ea pentru orice ia capul în jos pentru o mâncare. 

Primavara tarzie:

Există întotdeauna un punct de cotitură în primăvară, în care peștii ajung cu adevărat la hrană. Fii cu ochii pe rapoartele locale de captură pentru a vedea când se întâmplă acest lucru. Eu personal il gasesc dupa o perioada intre 2 si 4 zile de vreme calda cu nopti blande. În acest moment, măresc cu adevărat cantitatea de momeală care intră în locuri și încerc să-i fac să-i pun capul în jos și să treacă prin momeală. 

Înainte de momeală? 

Petele de pre momeli sunt ceva ce fac tot timpul anului! Dacă lacurile pe care le pescuiesc sunt liniștite, preling întotdeauna momeală în locurile clare pe care le-am găsit, de obicei când părăsesc lacul. Pe lac pescuiesc în prezent, am 5 locuri în mișcare, adică când e mai aglomerat știu că întotdeauna am un loc în care pescuiesc cu cel puțin 1 undiță unde sunt obișnuiți să vadă momeală.