Vremea poate juca un rol important în pescuit, deoarece toți pescarii știu, pentru mine, cheia constă în adaptarea la condiții și pescuitul în consecință. Adesea apa poate fi foarte limpede și este necesară o abordare mai delicată cu momeală și dispozitiv. 


Cum folosești pâinea pentru pescuitul crapului?

Ceea ce am învățat foarte devreme în cariera mea de pescuit este eficiența pâinii ca momeală în condiții limpezi și reci. O metodă foarte simplă și ușoară este să folosiți un perforator de pâine, pur și simplu folosind un perforator disponibil în comerț pentru a tăia discurile noastre de pâine din pâine feliată ușor disponibilă.

Am folosit punch de pâine în tot felul de situații când pescuitul grosier și la crap pe râuri, lacuri și canale, dar canalul meu local mi-a creat o provocare complet diferită, în Marea Britanie un canal are adesea doar câțiva metri lățime și poate 1 până la 1,5 metri. adânc, aici, în Europa, canalele pot avea adesea sute de metri lățime și până la 10 metri adâncime, construite pentru a transporta transportul comercial cu bărci de până la 5000 de tone care trec adesea în timp ce pescuiți.

Pescuit cu paine

Deci, în Marea Britanie, un mic plutitor de până la jumătate de gram este perfect pentru adâncimea mică, dar canalul pe care urma să-l țintesc avea aproape 6 metri adâncime și ar fi nevoie de un plutitor de minim 2 grame, dar poate fi de până la 5 grame. .

Cum funcționează un punch de pâine?

Pescarii folosesc pumni de pâine pentru a scoate discuri mici de pâine pentru a le folosi ca cârlige, de obicei de dimensiuni de la 18 la 22. Este obișnuit ca pescarii să rostogolească felia de pâine tare și plată pentru a se asigura că va rămâne mai mult timp pe cârlig.

Cum faci punch de pâine?

Următoarea problemă vine în hrănirea înotului pentru pescuitul cu pumnul. În mod ideal, voi folosi un robot de bucătărie pentru a lichida câteva pâine, aceasta va fi introdusă cu mâna sau cu ceașca de stâlp , la nevoie. Acest lucru este ușor într-un canal de mică adâncime din Marea Britanie, dar pur și simplu nu ar funcționa în debite puternice sau în apă adâncă. Așa că la pâinea mea lichidată, am adăugat niște pesmet alb simplu pentru a face amestecul mult mai lipicios și mai greu, în mod ideal, atunci când este introdus în înot, acesta va ajunge aproape la fund înainte de a se sparge într-un nor de particule fine de pâine, încurajând peștii iscoditori să se hrănească.