Top 11 sfaturi de iarnă

Apă de mică adâncime

Spre deosebire de ceea ce cred oamenii, crapii în timpul iernii vor aduna adesea în zonele mai puțin adânci ale lacului, mai ales dacă condițiile sunt calde și luminoase. Cu siguranță, adâncimea joacă un factor important atunci când se găsesc zone în care peștii doresc să se hrănească, dar zonele de adâncime nu trebuie ignorate în condițiile potrivite.

Multe zile din timpul iernii vor avea o presiune ridicată, cu condiții de soare calm și plat, iar acestea sunt adesea momentele în care peștii vor sta în adâncuri puțin adânci și vor prinde lumina soarelui. Mai ales dacă există încă zone de buruieni ușoare prezente, deoarece aceasta va oferi oxigen și căldură pe care peștii le caută în această perioadă a anului.

Rămâi mobil

Nu numai că rămânerea mobilă vă va ajuta să vă mențineți activ și cald pe mal, dar vă va ajuta să identificați exact unde doresc peștii să locuiască și să se hrănească în frig. Peștii, pe măsură ce temperaturile scad, încep să se ridice și să rămână localizați în zonele lacului. A căuta semne de a arăta sau de a hrăni peștii în timpul iernii este adesea dificil, așa că adoptând o abordare mobilă, puteți pur și simplu să căutați zone ale lacului acordându-i o perioadă de timp în fiecare înainte de a merge mai departe.

Pentru acest stil de pescuit, momeala unică sau pungile mici de mare atracție funcționează cel mai bine, suficientă momeală pentru a tenta o mușcătură fără riscul supraalimentării.

Atractie Hookbait

Proxenetizarea momeală pentru a vă asigura că eliberează niveluri maxime de atracție în apa rece este o tactică care, fără îndoială, va prinde mai mulți pești în lunile mai reci. În general, solubilitatea momelii scade pe măsură ce temperaturile scad, astfel încât, oferind momelilor un impuls suplimentar, va ajuta la transmiterea unor semnale alimentare stimulatoare importante mult mai eficient în adâncimi mai reci.

Amplificarea este simplă și vă poate transforma standardul, de pe raft cu ferestre pop-up, într-un vas de minune după câteva zile de pregătire. Cel mai bun mod de a începe este să adaugi lichid concentrat la momelile tale; gama Elite, Northerns și Carp Freaks are un lichid de întărire pentru cârlig potrivit pentru o aromă și atracție optime. 

Momeală Solubilitate/ contrast

Solubilitatea este cheia atunci când vine vorba de alegerea unei momeli de succes, acest lucru este important în toate perioadele anului, dar cel mai important în timpul iernii când difuzia atractorilor din momeală este diminuată, datorită faptului că apa rece creează o descompunere mai lentă. rată. Pentru a rezolva acest lucru, asigurarea că utilizați o momeală cu conținut scăzut de ulei, natural poroasă, cum ar fi Live System sau Pacific Tuna, iarna va duce la scurgeri și solubilitate optime.

Iarna va vedea multă materie întunecată, în descompunere pe albia lacului; astfel încât asigurarea unei momeli contrastante, cum ar fi sistemul Live, va ajuta la oprirea crapului în urmă. Mai ales pe măsură ce simțurile încep să scadă, trebuie să te asiguri că momeala ta iese în evidență în speranța de a-l încuraja pe cineva să coboare și să se hrănească.

Directia vantului

Frigul vântului și direcția este un factor important în ceea ce privește locul în care va fi amplasat crapul în lunile de iarnă, ceea ce în mod normal s-ar simți ca un vânt cald de sud în lunile de vară va fi de fapt rece, împingând apa de răcire în lunile de iarnă. Acordați o atenție deosebită prognozei și aflați unde împinge vântul și pentru cât timp va ajuta la determinarea zonelor de evitat în lunile reci.

Ore de întuneric

Multe mușcături vor veni în orele de întuneric în timpul iernii, nopțile atrăgându-se în jurul mijlocului după-amiezii, în plină schimbare de sezon. Prin urmare, este important să vă asigurați că sunteți activ atunci când crapii sunt pentru a găsi locul în care se află. Trezirea noaptea, în ciuda faptului că poate fi frig, prepararea unei băuturi și ascultarea semnelor de pește poate duce la căderea importantă a următoarei mușcături de iarnă.

Alegerea platformei

La sfârșitul verii, trecând în toamnă, ceea ce înainte era un lac plin cu paturi de buruieni și crini va fi acum un lac deschis, cu o mulțime de buruieni pe moarte sau în descompunere pe albia lacului. Ca rezultat, un loc clar care era evident în timpul iernii poate fi acum acoperit cu materii în descompunere, ceea ce înseamnă că prezentarea momelilor deasupra devine mai dificilă.

Ca rezultat, gândirea atentă la schimbarea dispozitivului și a aranjamentului plumbului în această perioadă a anului vă va asigura că momelile dvs. sunt prezentate deasupra oricărei probleme care ar putea afecta momeala. Instalații precum „chod” sau „hiinged-stiff” prezentate pe un elicopter vor fi mai potrivite pentru acest tip de obstacol în perioada mai rece, când buruiana s-a stins.

Rămâi confortabil

Pescuitul la crap de iarnă poate fi dezamăgitor pentru mulți și de cele mai multe ori, asta se datorează vremii și nopților lungi și întunecate care vin odată cu el. Pregătirea pentru a aborda elementele va face aceste sesiuni mult mai plăcute; încearcă să mergi cu un prieten să-ți țină companie în nopțile lungi. Mesele calde, băuturile calde și îmbrăcămintea caldă, termoizolatoare sunt doar câteva lucruri care vă vor ține de cald și activ pe mal.

Iarna este un moment minunat pentru a ieși afară, așa că, chiar dacă nu prindeți, mai sunt multe de bucurat, deoarece zilele vor fi limpezi și clare, cu dimineți groaznice la care să vă treziți.

Pesmet de boilie

Pesmetul de boilie trebuie să fie unul dintre cele mai eficiente produse loosefeed în timpul iernii; în primul rând, oferă niveluri maxime de atracție. Aceste cioburi mici, foarte atractive de boilie oferă o aromă tulbure distinctă în apă, atragând peștii pentru a investiga chiar și la cele mai reci temperaturi. O cantitate mică de pesmet de boilie va merge departe, motiv pentru care hrănirea puțină este mai bine la frig, pentru a vă asigura că crapul nu se umple și se hrănește mai mult timp.

Crearea de pesmet este simplă, fie prin utilizarea unui Krusha, fie prin utilizarea unuia dintre sistemele modulare Ridgemonkey pentru a crea pesmet super fin și atractiv, care poate fi folosit pentru a face pungi PVA super atractive.

Alegerea locului

Alegerea locului de desfășurare este importantă pentru a menține mușcăturile care vin și moralul ridicat! Unele locuri pur și simplu nu pescuiesc bine în timpul iernii, așa că a afla dacă apa a avut sau nu forma trecută de iarnă poate ajuta la identificarea unui loc pentru pescuit. În general, lacurile de mică adâncime care se încălzesc rapid sunt un bun punct de plecare, în zilele calde aceste locații vor face adesea bucăți în timpul zilei, perfecte pentru excursii rapide de o zi.

Căutați, de asemenea, locuri cu puține agățați și creșterea buruienilor, locurile deschise și sterile vor menține peștii în mișcare în frig, în loc să rămână latente în zonele care nu pot fi pescuite.

Zigs

Zig-urile, în special în locurile mai adânci, pot fi o tactică devastatoare în lunile mai reci ale anului. Când presiunea aerului este mare, peștii se vor deplasa în sus în straturi, devenind mult mai ușor de prins în straturile joase-medii ale apei, unde se simt cel mai confortabil.

Unele culori de top pentru pescuitul zig sunt negru, galben, maro și roșu; acestea pot fi amplificate în continuare cu ajutorul unui booster de cârlig, cum ar fi Northern Special sau Elite Dairy Supreme. Căutarea adâncimii este esențială, așa că a fi activ și a folosi un zig reglabil acolo unde este necesar pentru a căuta diferite niveluri în apă vă va ajuta să identificați unde patrulează peștii.