De ce ar trebui să folosiți momeli de 10 mm pentru pescuitul la crap…

Ce sunt boilies de 10 mm?

Boilies-urile sunt o alegere de momeală extrem de populară în scena pescuitului la crap, sunt ușor de utilizat, foarte atractive pentru crap și permit pescarului să momeze cu ele folosind multe metode diferite; spomb, catapultă, băţ de aruncare etc.

În general, cele mai populare dimensiuni de boilies pentru mulți pescari din Marea Britanie par să fie în jurul dimensiunii de 15-18 mm, în timp ce în Europa sunt adesea momelile mai mari de 20 mm + care sunt folosite mai regulat. Boiliesurile mai mici de 10 mm par a fi foarte trecute cu vederea, pescarii cred adesea că dimensiunile mai mari ale boiliesului ies mai mult în evidență și le permit să folosească momeli mai mari ca momeli.

Pe măsură ce ne apropiem de lunile de iarnă, momelile mai mici își iau proprietățile. De ce? Temperaturile apei scad în lunile mai reci, iar rata metabolică a peștilor încetinește, ceea ce înseamnă că aceștia nu caută să mănânce atât de mult, deoarece nu au nevoie să înlocuiască energia pe care o cheltuiesc în lunile mai calde. 

Ce face boiliesurile de 10 mm atât de eficiente?

Există mai multe concluzii cu privire la ceea ce face ca momelile de 10 mm să fie atât de eficiente, unul dintre motivele principale este lipsa oamenilor care le folosesc; a fi diferit în pescuit și a schimba ceea ce peștii sunt obișnuiți să vadă poate oferi un mare avantaj atunci când vine vorba de succes.

Unul dintre avantajele utilizării momelilor mai mici este răspunsul de hrănire pe care îl creează, cum ar fi atunci când peștii se hrănesc cu momeli cu particule, prin care crapii se hrănesc aproape de albia lacului și trebuie doar să suge ușor momelile pentru a le ingera. Datorită acestui profil ușor, au, sunt, de asemenea, grozave pentru pescuitul peste resturi sau buruieni și vor avea un risc mai mic de a cădea în orice goluri și de a nu fi văzut de crap.

Când un crap se hrănește strâns pe o zonă de obiecte mai mici, de multe ori devin preocupați și lacomi, ștergând toate momelile la vedere; acest lucru, la rândul său, face mai ușor să obțineți acea mușcătură dacă alegerea dispozitivului și a momei este potrivită!

Ce momeli să folosești cu 10 mm?

De regulă, doriți să păstrați totul similar, așa că o momeală mică cu cârlig ar fi cu siguranță recomandată, totuși, spunând că uneori un far luminos, care este mai mare decât toate celelalte, vă poate tăia mușcături suplimentare dacă peștii chiar o au. 

Dar, în majoritatea scenariilor, care se potrivesc cu dimensiunea ta de hrănire ar fi cu siguranță calea de urmat, mai ales dacă peștii sunt precauți sau sub presiune. Un favorit ferm ar include momelile NS Mini de 8 mm, care le vor completa perfect pe cele de 10 mm, deoarece sunt ușor ridicate de partea de jos fiind o momeală pop-up cu cârlig, vor arăta o dimensiune aproape identică cu momelile de 10 mm care sunt dure pe partea inferioară. și nu mulți oameni vor folosi doar o momeală de 8 mm singură, este adesea folosită ca un topper pentru a crea un efect de om de zăpadă, dar o momeală mică cu cârlig cuplată cu un cârlig mare este și ea un câștigător și adesea creează prinderi foarte bune pentru cârlig. !

Wafters cu gantere complimentează și boilies-urile de 10 mm și pot fi folosite în ambele culori de mare vizibilitate sau pot fi asortate cu trapa dacă doriți să păstrați totul discret. Indiferent dacă alegeți să utilizați fie un wafter Northern Specials, fie unul dintre boilies, ambele cu gantere potrivite, ambele au diametrul de 10 mm, deci sunt potrivite pentru momeli cu momeli de 10 mm. 

Totuși, nimic nu spune că nu poți folosi un boilie direct din pungă și, în circumstanțe potrivite, te va prinde la fel de multe ca orice altă momeală cu cârlig, vă recomandăm ca, dacă faceți acest lucru, să uscați câteva momeli la aer pt. până la o săptămână și apoi rehidratați într-unul dintre lichidele Boilie Booster potrivite . Acest lucru va asigura că sunt pline de atracție și rămân pe păr. 

Cum să momezi cu boilies mai mici

Hrănindu-le în înot, lista de opțiuni este într-adevăr nesfârșită, un spod sau spomb ar fi la care merg majoritatea pescarilor, dar asta nu înseamnă că este singura opțiune, momelile de 10 mm sunt absolut ideale pentru a scoate o catapultă și la distanță apropiată. , pentru că sunt atât de ușoare încât nu deranjează aproape deloc atunci când lovesc suprafața și sună ca o ploaie ușoară, mai degrabă decât mingi de golf așa cum le creează momelile mai mari. 

Puteți momeli extrem de precis cu momeli de această dimensiune, dacă folosiți 10-20 de momeli o dată pentru a evita răspândirea. Pe de altă parte, o tactică pe care mulți pescari nu o folosesc este să le catapulteze în mod individual pentru a crea o mică răspândire de momeli pentru a pune peștele în mișcare. Această tactică este mai potrivită pentru pescuitul peste buruieni sau resturi joase, spre deosebire de o situație de momeală strânsă pe un loc mai mic. 

Un alt mod de a le folosi este în pungi de plasă PVA, puteți crea pungi mici de momeli de 10 mm care conțin o cantitate decentă de produse alimentare, care poate fi mai mult decât suficientă pentru a vă mușcă atunci când aruncați peștele sau aruncați platformele pe jos. marginile. 

Folosind diferite momeli pentru a ieși în evidență!

Cel mai bun lucru despre boilies de 10 mm este faptul că au dimensiunea maximă pentru a fi incluse într-un amestec de spod, ele completează suficient de aproape fiecare amestec de momeală de acolo, fie că ar fi, inclusiv într-un amestec de particule sau folosind împreună boilies și pelete de alte dimensiuni. Sunt fantastice de folosit alături de pesmet pentru a face să pară că există niște bucăți de momeală tăiate printre pesmet, acest lucru face ca peștii să ridice alimente puțin mai mari, împiedicându-i să se preocupe prea mult de pesmet, făcându-i extrem de dificil de prins. 

Probabil că cele mai populare amestecuri de spod pentru pescuitul crapului din aceste zile au evoluat în special din lacurile din jurul zonei Oxfordshire, inclusiv Linear Fisheries și Christchurch, prin care pescarii au avut mare succes când foloseau alimente foarte mici în amestecurile lor. În general, acesta a constat din particule precum semințe de cânepă și porumb, cu adăugarea de boilies de 10 mm pentru a menține dimensiunea totală a ofertelor gratuite.

În ultimii ani, pescarii prolifici, cum ar fi Kev Hewitt, au evoluat acest amestec pentru a include și alte articole de momeală extrem de eficiente, cum ar fi Bloodworm și, atunci când este necesar, pelete mici. 

Înmoaie-le cu lichid

Datorită faptului că momelile de 10 mm sunt mai mici decât momelile standard de 15 mm, ele devin mai moi mult mai repede și, prin urmare, spălându-le înainte de sesiune, puteți replica rapid momeala care a fost deja în apă. Acesta este un avantaj excelent pentru a viza crapii sub presiune în locuri dificile. Pur și simplu spălați momelile fie în apă, fie într-o combinație de apă și un aliment lichid, cum ar fi Bloodworm Compound sau Roasted Nut Compound înainte de călătorie.

Câștigători de iarnă 

Lucrul care îi face atât de eficienți în timpul iernii este factorul că peștii trebuie să mănânce mai puțină masă de hrană per articol, asta în schimb îi face să mănânce un pic mai mult timp, ceea ce sperăm că va fi suficient timp pentru ca tu să mușcăm. . 

Nu trebuie să introduceți atât de multă momeală, deoarece există mai multe produse alimentare prezente, de exemplu, un spomb de boilies de 15 mm poate conține, de exemplu, 45 de momeli, în timp ce un spomb de boilies de 10 mm poate conține 80 de momeli, deci cu siguranță nu aveți nevoie. pentru a pune în aceeași cantitate de spombs pe care ai face-o cu momeli mai mari, deoarece acele mici delicii de 10 mm vor merge mult mai departe, mai puțin este cu siguranță mai mult, mai ales în lunile mai reci.

Mulți pescari au avut succes atunci când au folosit pur și simplu o pungă PVA cu plasă mică de momeli de 10 mm și o momeală potrivită sau un wafter strălucitor. Fiecare pungă cu plasă va conține aproximativ 10/15 boilies de 10 mm și aceasta este perfectă pentru a încerca să mușcăm în timpul iernii.

De ce momelile de 10 mm sunt mai scumpe?

Nu putem vorbi în numele tuturor companiilor de rulare a momelilor, dar motivul pentru care momelile noastre rotunde de 10 mm și ganterele de 10×15 mm sunt puțin mai scumpe se datorează pur și simplu volumului pe care îl putem rula într-o zi, deoarece pasta durează mult mai mult pentru a fi extrudată printr-un Duză de 10 mm comparativ cu o duză de 15 mm sau 18 mm. Când rulăm momelile rotunde de 10 mm și ganterele de 10×15 mm, avem încă nevoie de același număr de personal și avem aceleași costuri de funcționare, cum ar fi gazul, electricitatea etc., așa că acest lucru crește ușor prețul final față de momelile de alte dimensiuni.

Partea avantajoasă a utilizării momelilor de 10 mm este numărul de momeli individuale pe care le obțineți per kg; iese la aproximativ 1250-1280 de momeli pentru 1 kg de boilies de 10 mm și 420-440 pentru momelile de 15 mm.

Per total, momelile de 10 mm merită o încercare, cu siguranță în timpul iernii, dar și în orice perioadă a anului. Poate fi acel truc de care aveți nevoie pentru a obține acele mușcături suplimentare pe o apă pe care o pescuiți!