Pescuitul la crap fiind la fel de popular pe cât este, uneori poate fi o luptă să te îndrepți într-o apă plină de încredere că s-ar putea să prindeți un crap, mai ales în apele intens pescuite. Cu toate acestea, pentru a vă ajuta în căutarea unui crap mare în timp ce pescuiți, am decis să venim cu 20 de sfaturi pentru pescuitul crapului pentru a vă oferi un avantaj suplimentar față de pescar în următoarea înot. Consultați lista noastră de sfaturi pentru crap de mai jos și spuneți-ne ce sfat de pescuit la crap vi se potrivește cel mai bine!

CONGELATOR SAU PERIOADA DE VALITARE?

Ambele tipuri de boilie funcționează bine atunci când pescuitul crapului, dar în cele din urmă se rezumă la preferințele personale. Momelile pentru congelator conțin puțini conservanți și, prin urmare, sunt „mai proaspete”, dar nu se vor păstra odată dezghețate, fiind cele mai bune pentru una sau două sesiuni în cel mai bun caz. Perioadele de valabilitate pot fi păstrate în punga resigilabilă pentru secole, dar nu sunt la fel de proaspete. Cu toate acestea, ele rămân eficiente pentru mai mult timp decât momelile de congelare și, prin urmare, sunt o alegere mai bună pentru dulgherii ocazional.

LINIA DE PESCUIT LA CRAP

Linia de mulinete mono de modă veche este flexibilă și îngăduitoare, dar există alte două opțiuni care au utilizări oarecum de nișă.

Impletitura nu este bună pentru pescuitul crapului la distanță, dar la distanță apropiată și în zgomote este chestii brutale care nu se vor rupe, în timp ce fluorocarbonul este aproape invizibil sub apă și se scufundă bine, ajungând prins de albia lacului. Acest lucru îl face foarte util în apă limpede cu gin sau în locuri cu pescuit greu.

LINIA DE PESCUIT LA CRAP

ALEGE CARLIGUL CORECT PENTRU CRAP

Cârligele de crap fac diverse lucrări. Pentru pescuitul la suprafață sau când utilizați pop-up-uri, alegeți un cârlig cu deschidere largă. Pentru pescuitul unei momeli de fund, puțin poate învinge un model cu tije lungi.

Cârligele cu tije curbate sunt geniale pentru crapii precauți, care altfel ar putea ejecta un alt model în timp ce îl ridică. Așa că gândește-te la pescuitul pe care urmează să-l faci înainte de a-ți alege cârligele.

ALEGE CARLIGUL CORECT PENTRU CRAP

CARACȚI DIFERITE BOILII

Dintre toate dimensiunile disponibile, boiliesurile de 14 mm și 16 mm sunt cele mai populare – dar crapii le văd multe și le pot asocia cu pericole.

Soluția este să reduceți la o momeală de 10 mm, fie ca ofertă simplă, fie dublă. La capătul opus al scalei, o momeală mai mare de 18 mm sau 20 mm le va oferi ceva diferit și o gură adevărată.

Vezi mai multe momeli pentru pescuitul crapului aici:

CARACȚI DIFERITE BOILII

MAI MAI LOCALIZAȚI-VĂ crapul

Unde va fi crapul când ajungi la lac? Mai mulți factori trebuie luați în considerare.

Un bun punct de plecare este colțul de nord-est al unui lac. Acest lucru va aduce soarele și, de asemenea, va evita cel mai rău dintre orice vânt mai rece. Stuful și buruienile sunt locuri de reținere a peștilor, iar o scădere vizibilă în adâncime oferă o zonă în care crapul se poate mișca în sus și în jos în apă.

Consultați 20 dintre cele mai bune ape de pescuit la crap

VERIFICAȚI ALBA LACULUI

Fiecare lac este diferit când vine vorba de ceea ce se află pe fund. Ar putea fi pietriș, nisip, nămol sau noroi și toate substraturile au avantajele și dezavantajele lor. Aruncă o plumb în jurul cuierului cu linie principală împletită și înfășoară-l încet înapoi, simțind senzații diferite pe măsură ce revine.

Tremurăturile și loviturile de pe vârful tijei vor indica pietriș, în timp ce nămolul va simți că ar trage plumbul prin vată în timp ce se lipește în noroi. O recuperare lină înseamnă un fund nisipos.

PERFECTĂ-ȚI LAnsetele

Undițele de pescuit la crap sunt vândute cu acțiuni diferite și poate fi greu de știut pe care să o alegeți. O lansetă cu acțiune rapidă este o unealtă grozavă de aruncare, dar poate duce la tragerea de cârlig la plasă… o lansetă cu acțiune prin acțiune se luptă să trimită plumb mult. Happy medium este o lansetă cu acțiune de la mijloc la vârf, care vă va permite să aruncați o distanță lungă, dar să fie suficient de moale pentru a vă asigura că peștele nu se desprinde.

Pentru mai multe lansete aruncați o privire aici:

PERFECTĂ-ȚI LAnsetele

Comutați la falsuri

Crapii de toate dimensiunile iubesc viermii, dar la fel și peștii mici. Dacă apa dumneavoastră răspunde la un atac de larve, nu folosiți cele vii pe cârlig, deoarece acestea vor fi zdrobite de gândac și platică. În schimb, transportați un pachet de viermi de cauciuc falși și puneți patru sau cinci dintre aceștia pe un dispozitiv de păr. Arată exact ca lucrurile reale și nu vor fi mărunțiți de peștii neplăcuți.

SCHIMBA FORMA BOILIEI

Uneori, un boilie rotund nu se va prinde, dar ceva la fel de simplu precum modificarea formei sale va primi o luare. Luați un boilie și tăiați marginile pentru a crea o momeală pătrată sau neregulată. Mai bine, investește într-o cadă de boilies cu gantere în formă de butoi.

APLATĂ LA ORIZONT

Trebuie să alegeți o lansetă cu acțiunea corectă în primul rând. Echilibrul și ritmul sunt elementul uman pentru lansarea mai departe, iar asta înseamnă să ai un picior puternic de aruncat. Când aruncați, o mână (cea care ține lanseta și mulineta) împinge înainte, în timp ce a doua mână de jos mânerul trage înapoi. Acest lucru creează mișcarea de biciuire și pârghia necesară pentru a scoate cablul.

APLATĂ LA ORIZONT

SFAT UN POP-UP

Adăugarea câtorva viermi la cârlig transformă un boilie pop-up standard în ceva puțin diferit, care poate atrage atenția unui crap sau doi în zilele grele. Pentru a face acest lucru, treceți pop-up-ul pe păr și apoi tăiați larvele înainte de alunecarea boilie în jos.

SPĂLAȚI-vă momelile

Schimbarea modului în care arată momeala pe albia lacului poate duce la producerea unui pește. Un truc obișnuit este să „spăli” un boilies.

Aceasta înseamnă să-și estompeze culoarea naturală, lăsând-o la înmuiat în apă timp de câteva zile. Rezultatul este o momeală palidă care arată ca și cum a fost pe fund de mult timp și este sigură.

CUNOAȘTE-ȚI PRINCIPALELE

Un plumb standard în formă de para va funcționa pentru majoritatea situațiilor de pescuit la crap, dar nu pentru toate.

Perele sunt bune pentru lucrul general atunci când aruncați până la 80 de metri, dar pentru a merge mai mult, o distanță prelungită vă va ajuta să atingeți obiectivul. O pară aplatizată intră în joc în nămol sau pe albiile lacurilor acoperite cu resturi. Se va așeza deasupra noroiului, mai degrabă decât să se afunde în el.

ÎNCERCAȚI ZIG BUGS

Pescuitul la suprafață oferă un sport captivant la crap în timpul verii, iar mixerele Chum sau peleții plutitori sunt, în mod normal, momelile de preferat pentru mulți mâchiri.

Cu toate acestea, Nash Zig Bugs au făcut cu adevărat o impresie în ultimii ani. Acestea reprezintă insecte pe care crapul le va vedea la suprafață pe tot parcursul anului.

ÎNCERCAȚI ZIG BUGS

DEPOZĂȚI FEED-UL

Sacii PVA pentru depozitarea furajului în jurul platformei sunt disponibile în versiuni cu plasă sau solide. Sacii solide vor arunca o distanță lungă, cu plumbul îngropat înăuntru și alimentarea strânsă strâns pentru a produce o rachetă raționalizată. Mesh-ul intră în joc pentru pescuit ca un băț de furaj care se descompune rapid și forțează particulele să iasă prin găuri aproape imediat. Nu poate fi aruncat atât de departe, așa că este mai bine pentru mandrine mai scurte.

DEPOZĂȚI FEED-UL

Strângeți ambreiajul

Nu pescuiți cu ambreiajul prea ușor. Acest lucru va permite unui crap să se oprească în loc să se desprindă de cârlig, dar nu veți putea exercita nicio presiune.

În schimb, pescuiește cu un ambreiaj mai strâns. Acest lucru vă va oferi imediat avantajul și vă va opri prima alergare – de atunci puteți slăbi ambreiajul sau chiar puteți utiliza facilitatea de vânt în spate a mulinetei, dacă doriți, într-un grad care vi se potrivește și înotului în care pescuiți.

Strângeți ambreiajul

Hrăniți peleți zdrobiti

Când pescuiți cu plutitor, în loc să trageți pelete plutitoare de 8 mm din sac, măcinați unele și rupeți altele în jumătăți sau sferturi.

Când este hrănită, această gamă de dimensiuni de momeală va vedea unele plutire și unele scufundări în timp ce eliberează particule mai mici în apă. Acest lucru poate funcționa bine atunci când peștii s-au ferit de peleți întregi.

DUPĂ CEVA IMPLETICĂ

Cârligele împletite nu sunt întinse, dar se vor scufunda și vor rămâne pe partea de jos. Dacă doriți tot ce este mai bun din ambele lumi, încercați o împletitură acoperită cu stratul exterior îndepărtat – acestea sunt suple, dar totuși se scufundă.

UTILIZAȚI PUTEREA PARTICULLOR

Prea mulți pescari cred că boilies și peleți sunt tot ce au nevoie în fața momelii. Acest lucru este adevărat într-o măsură, dar poate deveni costisitor atunci când momeliți în vrac. Particulele sunt perfecte pentru pre-momeală sau pentru strângere ca o lovitură mare la începutul unei sesiuni și, deoarece sunt relativ mici, ele țin peștii să dezlege în timpul înotului pentru mai mult timp. Parti-Blend este un super amestec de semințe și leguminoase care acoperă toate bazele, în timp ce cânepa, porumbul, porumbul dulce și mazărea de arțar amestecate împreună formează un alt hrană knockout.

UTILIZAȚI PUTEREA PARTICULLOR

OBȚINEȚI ADÂNCIME ZIG DREPT

Cât de departe setați hookbait-ul să fie de jos atunci când pescuiți un rig zig? Începeți cu momeala la aproximativ trei sferturi adâncime și apoi mișcați-o în sus sau în jos cu un picior la un moment dat la fiecare oră până când obțineți o indicație.

OBȚINEȚI ADÂNCIME ZIG DREPT

SCHICA UN SINGUR

În lunile de iarnă, pescuitul la crap poate fi destul de dificil, specia care începe să se oprească de la hrănirea cu cantități mari de hrană. Acesta este motivul pentru care este un moment bun pentru a schimba tactica și a arunca un singur boilie pe o platformă la alegere pentru a arăta pești sau pete pe care credeți că le vor oferi. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a obține o mușcătură rapidă în condiții de frig.

CUM SA ȚI PREZENȚI MOMEA PENTRU IURIANĂ

Una dintre cele mai mari întrebări care sunt trimise în biroul Angling Times este cum pot prezenta o momeală peste buruieni când pescuiesc crap? Ei bine, avem răspunsul pentru tine și anume pungile PVA sunt salvatoare în situațiile în care nu poți garanta că momeala ta va fi bine prezentată pe fund. O pungă din PVA vă va proteja momeala până la fund și vă va asigura că este bine prezentată atunci când crapul vine să adulmece peste ea. Un alt aspect pozitiv al acestei metode este că știi că ai o grămadă frumoasă de momeală care înconjoară boiliul tău pentru a atrage crapul.