De Ade Kiddell

Anul trecut, ne-am îmbarcat într-o călătorie de două săptămâni prin Danemarca cu rulota noastră. Nu numai că ne-am bucurat de frumusețea Danemarcei, dar am profitat și de orice șansă de a pescui. 

Am împărtășit anterior informații despre pescuitul fantastic în apă dulce și sărată din Danemarca. Având în vedere experiența noastră incredibilă, a fost o idee deloc să alegem Danemarca pentru vacanța noastră din nou anul acesta.

Excursia de pescuit a lui Ade în Danemarca 2022

Este Danemarca cunoscută pentru pescuit?

Danemarca este renumită pentru posibilitățile sale de pescuit, datorită coastei sale vaste și a numeroaselor corpuri de apă dulce. Pescarii vizează adesea specii de apă sărată, cum ar fi păstrăvul de mare și codul de-a lungul țărmurilor sale, în timp ce pasionații de apă dulce pot găsi știucă, biban și gândac în lacurile și râurile sale. 

În plus, Danemarca se mândrește cu numeroase lacuri, râuri și pâraie, oferind oportunități ample pentru pescuitul în apă dulce. Specii precum stiuca , bibanul , gandacul , platica si lisaca sunt frecvent cautate.


Îmbunătățirea viitoarelor excursii de pescuit cu note

Țin notițe despre multe dintre sesiunile mele de pescuit, pot recomanda oricărui pescar că ține un jurnal de pescuit poate plăti mari dividende pentru sesiunile ulterioare. 

Înregistrarea lucrurilor simple precum:

 • Adâncimea înotului
 • Curgerea apei
 • Cele mai bune momeli
 • Cele mai bune instalații 

Privind înapoi la călătoriile de anul trecut, mi-a permis să mă asigur că nu numai că am primit echipamentul de care aveam nevoie, ci și că sunt mai bine pregătit pentru sesiunile variate pe care le planificasem. 


De ce obiecte de pescuit grosiere am nevoie?

 • Lansetă : De obicei, o lansetă de potrivire, lansetă alimentatoare sau lansetă specializată, în funcție de specia vizată.
 • Mulinetă : Mulineta cu bobină fixă ​​este cea mai frecvent utilizată, umplută cu fir adecvat.
 • Linie : Linie monofilament cu o tulpină de rupere potrivită pentru peștele pe care doriți să-l prindeți.
 • Cârlige : Dimensiuni asortate, de obicei fără ghimpe pentru prindere și eliberare.
 • Plutitoare : Diverse tipuri, cum ar fi flotoare waggler, stick și stâlp pentru diferite condiții și adâncimi.
 • Greutăți/Shot: Asortate de lovituri și greutăți separate pentru echilibrarea flotoarelor și pentru a aduce momeala la adâncimea dorită.
 • Hrănitori : Folosit pentru a livra momeală și atractanți în zona de pescuit.
 • Momeală : momelile comune includ viermi, viermi, porumb, pâine, pelete și boilies.
 • Cutie de momeli: Pentru a stoca momeli vii sau umede.
 • Plasa de aterizare și mâner: Esențial pentru aterizarea peștilor în siguranță.
 • Covorașul de dezlegare: un covoraș căptușit pentru a proteja peștii în timpul decolării.
 • Degorger: Instrument pentru a ajuta la desprinderea peștelui.
 • Pole Elastic: Dacă pescuiți la coș, elastic vă ajută să jucați și să aterizați peștele fără a rupe linia.
 • Rod Rest sau Rod Pod: Pentru a vă susține lanseta în timp ce așteptați o mușcătură.
 • Cutie de echipament : Pentru a stoca toate bucățile mici de material.
 • Bankstick: un țăruș înfipt în pământ pentru a susține diverse accesorii, inclusiv suport pentru tije.
 • Pivoare și margele: utile pentru diverse platforme și pentru a preveni răsucirea liniei.
 • Hair Rigs: Pentru prezentarea momelii, mai ales atunci când folosiți boilies.
 • Metoda Feeder & Mould: Pentru prezentarea momei aproape de o greutate, folosită în mod obișnuit cu momeală.
 • Dip & Sprays: Folosit pentru a atrage peștii sau pentru a spori atractivitatea momelii.

Amintiți-vă, materialul specific de care veți avea nevoie poate varia în funcție de speciile pe care o vizați și de apa în care pescuiți. Verificați întotdeauna reglementările și recomandările locale.

Elemente esențiale pentru pescuitul grosier

Din păcate, în Danemarca, echipamentul de pescuit grosier nu este ușor de obținut, în timp ce există magazine de accesorii, pescuitul la prădători și pescuitul maritim îi asigur și nu pescuitul grosier. 

Dacă plănuiți o călătorie, asigurați-vă că aveți o mulțime de echipament și momeală împachetate pentru călătorie.


Cele mai bune momeli de pescuit pentru pescarul care călătorește

Ori de câte ori călătoresc cu rulota și știu că voi pescui grosier, atunci încerc să port cu mine  puțină momeală .

Virmele: Virmele proaspete pot duce la probleme, avand de-a lungul anilor mai multe evadari in masini si magazii, nu port niciodata viermi vii, larmele congelate sunt foarte eficiente si mult mai usor de transportat tinute in frigider vor rezista cateva zile in congelator vor dura luni de zile. 

Porumb: Cutiile de porumb dulce sunt o momeală de așteptare grozavă, este ușor de transportat și o momeală relativ ieftină, porumbul de bază este grozav, dar merită întotdeauna să te uiți la diferitele porumb aromat și colorat disponibile la magazinul de articole.

Alegerea mea numărul 1 trebuie să fie porumbul Sonubaits F1 , am prins atât de mulți pești folosindu-l încât am mereu o cutie în geantă.

Viermi: De-a lungul anilor, momeala mea preferată când călătoresc a fost întotdeauna viermii. Nu există aproape un pește care să înoate și să nu mănânce un vierme. Un pachet de viermi Dendrobena este destul de ușor de păstrat proaspăt, atâta timp cât sunt păstrați la rece, o pungă este mai bună pentru asta decât o cadă de plastic. 

Cum depozitez viermii pentru pescuit?

Folosesc un magazin de momeli Cresta EVA cu micro plasă , acestea sunt perfecte pentru serviciu și pe lângă faptul că le păstrez la rece le hrănesc la fiecare câteva zile cu niște banane coapte. 

Curățați banana și puneți-o cu ele, câteva zile mai târziu va dispărea complet și le veți menține în viață și perfecte pentru momeală. Viermii pe care îi folosesc în prezent îi am de aproape 6 luni. 


Pescuitul maritim în Danemarca

În această excursie, am pescuit în multe locuri diferite atât în ​​apă dulce, cât și în apă sărată, cu rezultate grozave. Pescuitul atât în ​​Marea Nordului, cât și în Marea Baltică a fost genial, cu o mulțime de macrou, precum și pește plat și cod mic.  

Pescuit cu plutire la macrou

Pescuitul la macrou se face de obicei cu naluci sau șiruri de pene, dar anul acesta un pescar danez m-a informat cu privire la folosirea dispozitivului de plutire pentru a alege peștii mai buni. 

Folosind un flotor glisant simplu, un plutitor de stiuca mic este perfect, este ideala folosirea unui nod de oprire de alunecare si o greutate mica cu un carlig argintiu de marimea 2.

Pentru momeală, fie o fâșie mică de pește, fie un mic pește mort aruncat și lăsat să plutească odată cu valul și vântul, un jig ocazional al momei va produce adesea o mușcătură. 

Trebuie să recunosc că este ceva puțin diferit și cu siguranță a produs niște macrou drăguț , precum și niște gunoi. O metodă grozavă de încercat pentru tineri, deoarece este mult mai ușor decât aruncarea și recuperarea nalucilor.


Pescuitul fluvial în Danemarca

Din nou, în ceea ce privește apa dulce, Danemarca nu a dezamăgit, am avut câteva pungi mari de gândaci de pe râul Guden . Pescuitul plutitorului cu bastonul în flux constant a fost fantastic. Am primit o mușcătură în aproape fiecare ghips hrănind viermi morți și folosind viermi pentru momeala cârlig a produs un pescuit memorabil.

Am prins un gândac de mărimea unei mâini care părea proaspăt făcut doar pentru călătoria mea! Aveau ochi strălucitori, aripioare roșii de sânge și solzi argintii strălucitori, o bucurie de văzut și unul dintre motivele pentru care merg la pescuit.

Pescuitul pe canal la platica

Captura remarcabilă a călătoriei a fost o plasă de plătică mare de pe un canal de transport maritim. Pescuisem pe acest canal de câteva ori înainte și aveam niște pungi mari de gândac și ide, dar aveam doar câteva plătici mici.

Cu un pic de cunoștințe locale și o schimbare la alimentator în loc de stâlp și am găsit un banc de platică flămândă dornici de un prânz cu vierme. Un total de zece plătici mari, cele mai mari mergând aproape de zece lire sterline cu o mulțime de biban de gândaci drăguți și Ide pentru a completa o captură cu literă roșie. 


Pescuit toamna

Pe măsură ce se apropie toamna, trecem într-o perioadă fantastică pentru a fi pescar. Întotdeauna aștept cu nerăbdare această perioadă a anului. Peștii se hrănesc pentru iarna care urmează, orele de lumină se reduc rapid și este timpul să scoateți undițele și să faceți sacul. 

Fiți siguri că am câteva excursii planificate care încep în următoarele două zile cu o excursie cu mreana în Franța, vă voi anunța cum decurge.