Cu frigul în aer, vine iarna! Pescuitul de iarnă poate fi o experiență spectaculoasă. Lacurile și râurile sunt senine, aerul curat, iar singurătatea extraordinară. Dar să recunoaștem, temperaturile înghețate sunt un adversar formidabil. 

Plăcerea și, mai important, succesul în timpul acestor expediții de pescuit înghețate depinde în mod considerabil de a rămâne cald și confortabil. Deci, cum să vă încălziți iarna? 

Încheiați-vă, puneți-vă confortabil și călătoriți cu noi prin sfaturi și echipamente esențiale pentru pescuitul crapului în timpul iernii, pentru a vă ține de cald în timp ce vă bucurați de capturile de iarnă.


Poți pescui iarna Marea Britanie?

Deși poate fi mai dificil la temperaturi mai scăzute, zile mai scurte și anumite specii de pești fiind mai active, este pe deplin posibil. Îmbrăcați-vă cu căldură, alegeți echipamentul și momeala potrivite , acordați prioritate siguranței și fiți la curent cu reglementările locale pentru a vă bucura de pescuitul de iarnă în Marea Britanie.

Cum se încălzesc pescarii?

1. Stratificare: Purtarea mai multor straturi de îmbrăcăminte ajută la captarea căldurii. Începeți cu un strat de bază care elimină umezeala, adăugați un strat intermediar izolator și acoperiți cu un strat exterior impermeabil și rezistent la vânt.

2. Echipament impermeabil: Asigurați-vă că jachetele, pantalonii și cizmele de pescuit de iarnă sunt impermeabile pentru a rămâne uscate.

3. Acoperire Extremități: Purtați pălării termice, mănuși de pescuit și șosete. O cantitate semnificativă de căldură se pierde prin cap, mâini și picioare.

4. Adăpost: Folosiți bivviuri, corturi sau umbrele de pescuit pentru a vă proteja împotriva vântului și a ploii.

5. Băuturi calde: Sorbiți băuturi calde pentru a încălzi corpul din interior spre exterior.

Cumpărați toate echipamentele de gătit pentru pescuit

6. Rămâi activ: Mișcarea regulată stimulează circulația și generează căldură. A face pauze scurte pentru a merge sau a se întinde poate face diferența.

7. Echipament de încălzire: Încălzitoarele portabile, atunci când sunt utilizate în siguranță, pot oferi un plus de căldură în condiții extreme.

Toți acești factori pentru menținerea căldurii vor fi analizați mai profund în acest ghid pentru menținerea căldurii în timpul iernii.


Ce porți la pescuitul la rece?

Când pescuiți crap de iarnă, este esențial să vă îmbrăcați în straturi pentru a asigura căldură și pentru a menține flexibilitatea. Fără jachete și pantaloni obișnuiți, vorbim despre acei gardieni de încredere, izolați, impermeabili și rezistenți la vânt, care vă formează stratul exterior. Sunt armura ta împotriva frigului, alege cu înțelepciune!

Jachete și paltoane de pescuit de iarnă

Pentru pescuitul de iarnă, este crucial să alegeți jacheta potrivită pentru a vă menține cald și confortabil. Iată principalele tipuri:

Cumpărați toate jachetele de pescuit
  • Jachete izolate: vă țin de cald cu materiale precum puf sau izolație sintetică. Puful este ușor, dar nu este ideal pentru condiții umede, în timp ce materialele sintetice păstrează căldura atunci când sunt umede.
  • Jachete impermeabile: te protejează de ploaie și zăpadă. Căutați materiale precum Gore-Tex și cusături sigilate pentru o impermeabilizare completă.
  • Jachete rezistente la vânt: blocați vânturile, adesea realizate din materiale rezistente la vânt sau țesături softshell.
  • Sisteme de stratificare: Combină straturile de bază care absorb umezeala, straturile intermediare izolante și învelișurile exterioare impermeabile pentru căldură și protecție versatilă.

Alege-ți jacheta în funcție de condițiile specifice de iarnă cu care te vei confrunta și de preferințele tale de confort.

Cum să alegi o jachetă de pescuit

Pantaloni și pantaloni

Pantalonii impermeabili și termici sunt articole de îmbrăcăminte de pescuit de iarnă esențiale pentru diverse activități în aer liber, în special în sezonul rece și umede. 

Pantalonii impermeabili sunt vitali pentru a rămâne uscati și caldi în condiții umede, protejând împotriva umezelii, pierderilor de căldură și disconfortului. Sunt versatile și previn problemele de sănătate cauzate de îmbrăcămintea umedă.

Cum să cumperi un costum de pescuit pentru iarnă

Pantalonii termici asigură izolație, ținându-vă de cald în timpul activităților pe vreme rece. Ele funcționează bine în sistemele de stratificare, prelungesc timpul în aer liber și sunt esențiale pentru sporturile de iarnă și camping. 

Ambele tipuri de pantaloni sunt cruciale pentru a rămâne confortabil și în siguranță în timpul activităților în aer liber în condiții dificile, indiferent dacă vă confruntați cu ploaie, zăpadă sau temperaturi scăzute.

Straturi termice

Cumpărați costume de iarnă
  • Stratul de bază: Începeți cu lenjerie termică care elimină umezeala, care vă va menține uscat și cald. Lâna merinos sau materialele sintetice sunt ideale.
  • Strat mijlociu: optați pentru fleece sau o țesătură izolatoare similară care poate reține căldura corpului fără a fi prea voluminoasă.
  • Strat exterior: jachetele și pantalonii impermeabili și rezistenți la vânt sunt esențiali pentru a vă proteja împotriva ploii și a vântului rece. Căutați materiale respirabile pentru a preveni supraîncălzirea.

Cele mai multe dintre aceste straturi le poți realiza cu costume de pescuit de iarnă care includ salopete și jachete ideale pentru climatele mai reci.

Pălării de pescuit pentru iarnă

Un ghid pentru pălării de pescuit

O șapcă sau șapcă termică este crucială în pescuitul de iarnă, deoarece ajută la reținerea căldurii și la prevenirea pierderii de căldură prin cap.

Pălăriile oferă confort, protecție împotriva intemperiilor și versatilitate, permițându-vă să vă mențineți cald și să vă concentrați pe activitățile de pescuit chiar și pe vreme rece.

Incaltaminte pentru pescuit 

Selectând combinația potrivită de cizme impermeabile, izolate și șosete termice, îți poți păstra picioarele uscate, calde și confortabile în timpul ieșirilor de pescuit, indiferent de condițiile meteorologice.

Cizme de pescuit la crap

Cizme impermeabile: Cizmele impermeabile sunt esențiale pentru pescuit, mai ales în condiții umede sau reci. Îți mențin picioarele uscate și confortabile, împiedicând pătrunderea apei. Căutați cizme fabricate din materiale impermeabile de calitate, cum ar fi cauciucul sau Gore-Tex.

Cizme izolate: Cizmele izolate sunt concepute pentru a oferi căldură pe vreme rece. Au straturi de izolație pentru a capta căldura și pentru a vă menține picioarele calde chiar și la temperaturi înghețate.

Șosete termice: Împerecherea cizmelor tale izolate cu șosete termice este o combinație câștigătoare. Șosetele termice sunt proiectate pentru a oferi un plus de căldură și proprietăți de absorbție a umezelii, asigurându-vă că picioarele dumneavoastră rămân confortabile pe tot parcursul aventurii de pescuit.

Alegerea cizmelor de pescuit potrivite este vitală pentru confort și siguranță. Asigurați-vă că se potrivesc bine pentru a se potrivi șosetelor termice fără a fi prea strânși, prevenind disconfortul, veziculele și punctele reci. Căutați bocanci cu tracțiune excelentă pentru a evita alunecarea pe suprafețele umede, luând în considerare înălțimea cizmei în funcție de mediul dvs. de pescuit; cizmele mai înalte oferă mai multă protecție împotriva apei și noroiului, în timp ce cizmele până la glezne oferă o mobilitate mai mare.

Mănuși pentru pescuit

Când vine vorba de pescuit în condiții de frig și umezeală, perechea potrivită de mănuși poate face o diferență semnificativă în experiența ta de pescuit. Iată de ce mănușile impermeabile și izolate cu mobilitatea degetelor sunt o parte esențială a uneltei de pescuit.

Mănuși de pescuit

Protecție împotriva elementelor: mănușile impermeabile sunt prima ta linie de apărare împotriva ploii, zăpezii și stropilor cu apă.

Menține dexteritatea: Manipularea uneltelor de pescuit, legarea nodurilor și manipularea cârligelor și nalucilor necesită mișcări precise ale degetelor.

Căldura pe vreme rece: Mănușile izolate sunt proiectate cu materiale care captează căldura aproape de piele, oferind căldură esențială pe vreme rece. Mâinile reci pot fi incomode și vă pot afecta capacitatea de a pescui eficient. Mănușile izolate vă mențin mâinile confortabile și funcționale.

Siguranță: pescuitul implică adesea manipularea cârligelor ascuțite, a firelor și a diverșilor pești, cum ar fi știuca . 


Adăpost de pescuit de frig

Când vânturile urlă și frigul mușcă, un bivvy este ca o fortăreață în sălbăticie. Este mai mult decât un adăpost; este un avantaj strategic față de elemente. Acest companion statornic îți permite să stai aproape de lansetele tale , fără a lăsa nimic, nici măcar frigul, să se interpună între tine și captură.

Bivviuri de pescuit la crap

Cum mențineți cald un bivvy de pescuit?

Asigurați-vă că bivvy-ul este robust, bine izolat și capabil să reziste puternic împotriva furiei vremii de iarnă. Puteți investi în foișoare și învelișuri pentru bivvy pentru a ajuta la izolație.


Mâinile și picioarele: Menținerea lor caldă

Ai observat vreodată cum frigul pare să aibă o răzbunare împotriva extremităților tale? Combateți acest lucru cu încălzitoare electrice de calitate pentru mâini, precum și cu mănuși și șosete – cu cât mai groase și mai calde, cu atât mai bine. 

Incalzitoare de maini: Incalzitoare de maini mici si usor de folosit, care sunt reutilizabile, aduc caldura unui foc puternic direct pe degetele tale inghetate, asigurându-se ca frigul nu va sta in calea capturii perfecte.

Mănuși și șosete de calitate: mănușile și șosetele impermeabile vă mențin uscat și vă protejează împotriva problemelor de sănătate legate de umiditate, în timp ce cele izolate sunt cruciale pentru menținerea căldurii, confortului și siguranței pe vreme rece. 

Mănușile și șosetele izolate captează căldura, asigurând căldură pe vreme rece. Acest lucru sporește confortul, extinde rezistența în aer liber și sporește siguranța prevenind afectarea abilităților motorii la nivelul extremităților.

Indiferent dacă faceți drumeții, camping, schi sau vă implicați în orice activitate în aer liber în condiții dificile, aceste articole de echipament sunt necesare pentru a vă asigura bunăstarea și plăcerea.


Băuturi și alimente calde

Încorporarea băuturilor calde precum ceaiul fierbinte, cafeaua sau ciocolata caldă, împreună cu alimente calde precum supa, sandvișurile sau chiar mesele pre-gătite, în călătoria dvs. de pescuit vă poate îmbunătăți confortul, nivelul de energie și experiența generală.

Ibrice și baloane

Fierburile și baloanele sunt instrumente valoroase pentru a rămâne cald și a savura băuturi calde sau mese în aer liber. Mai jos sunt sfaturi despre cum să le folosiți eficient și sugestii despre ce să purtați înăuntru.

Fierbatoare de pescuit

Alegeți modele izolate: investiți în ibrice și baloane de înaltă calitate, cu pereți dubli și izolate în vid. Aceste modele rețin mai bine căldura, păstrând băuturile sau mesele calde timp de câteva ore.

Utilizați apă clocotită: când umpleți balonul sau ibricul, începeți cu apă clocotită. Fierberea apei ajută la menținerea celei mai ridicate temperaturi inițiale, asigurând că băutura sau masa dumneavoastră caldă rămân calde mai mult timp.

Sigilați etanș: Asigurați-vă că capacul sau capacul balonului sau al ceainicului dumneavoastră este etanș pentru a preveni scăparea căldurii. Scurgerile și golurile pot reduce semnificativ retenția de căldură.

Înveliți în izolație: pentru a extinde și mai mult retenția de căldură, înfășurați balonul sau ibricul într-un material izolant. Acest strat suplimentar de izolație ajută la menținerea temperaturii în interior sau la fixarea procesului de fierbere a apei.

Preîncălziți-vă băuturile: dacă transportați băuturi fierbinți, preîncălziți-le la o temperatură puțin mai mare decât temperatura dorită de băut, deoarece se va pierde o oarecare căldură la transferul în balon sau ibric.

Amintiți-vă că ibricurile și baloanele sunt instrumente versatile, astfel încât să puteți deveni creativ cu ceea ce porți în ele. Doar asigurați-vă că articolele pot fi depozitate în siguranță într-un recipient conceput pentru lichide și alimente fierbinți. Folosite corespunzător, aceste recipiente pot fi cei mai buni însoțitori pentru a rămâne cald și confortabil în timpul aventurilor în aer liber.


Alimente și băuturi calde potrivite

O băutură fierbinte sau o supă poate fi sângele în frig, un termos aliatul tău constant. Îți menține spiritul ridicat și temperatura corpului mai ridicată. Amintiți-vă, un pescar cald este un pescar fericit și eficient.

1. Băuturi fierbinți: cea mai obișnuită utilizare a baloanelor este de a transporta băuturi fierbinți, cum ar fi cafea, ceai și ciocolată caldă. Acestea pot oferi căldură și confort în zilele reci.

2. Apă fierbinte: Dacă nu doriți să pregătiți o anumită băutură în avans, transportați apă fierbinte în balon. Această apă fierbinte poate fi folosită pentru a face cafea instant, ceai, fulgi de ovăz sau chiar pentru încălzirea meselor liofilizate.

3. Supă sau tocană: Pregătirea unei supe sau tocană copioasă acasă și păstrarea acesteia într-un ibric de pescuit bine izolat este o modalitate excelentă de a avea o masă caldă și hrănitoare în timpul activităților în aer liber.

4. Fidea instant: ușoare și necesită o gătire minimă. Pur și simplu adăugați apă fierbinte pentru o masă caldă și sățioasă.

5. Hot Dogs sau cârnați: gătiți peste o tigaie pe aragaz de pescuit sau grătar portabil, acestea oferă o opțiune de masă satisfăcătoare și caldă.

6. Terci sau terci de ovăz: Pregătiți un mic dejun cald și plin de energie, păstrând fulgi de ovăz sau terci fierți în balon. Adăugați apă fierbinte când sunteți gata de mâncare; va fi cald și gata de bucurat.

7. Conserve de curry sau chili: pregătit și poate fi încălzit pe un foc de tabără sau pe aragaz portabil de pescuit pentru o masă copioasă și caldă.