Fishing Is A Way Of Life
Fishing is a way of life

Cauți o lansetă pentru a prinde crapul? Trebuie să știți că astfel de echipamente de pescuit sunt disponibile în diverse modele. Pentru a alege, fă-ți timp. Trebuie adaptat obiceiurilor tale de pescuit. Pentru a-ți găsi undița la crap , descoperă în acest articol criteriile importante de selecție.

Lungimea lansetei de crap

Acest criteriu este important atunci când alegeți undița pentru crap . Într-adevăr, lungimea echipamentului trebuie să corespundă perfect așteptărilor și obiceiurilor tale. Asigurați-vă că atunci când cumpărați lanseta este bine echilibrată când o țineți. Aceasta înseamnă că ar trebui să aibă un raport dimensiune-greutate mai bun. Acest lucru vă va asigura nu numai confortul, ci și manipularea echipamentului.

Tipul de pește pe care intenționați să îl prindeți

Greutatea medie a crapului este între 2 kg și 7 kg. Astfel, este necesară utilizarea unei lansete de crap mai adaptate. Înainte de a alege un model, trebuie să te asiguri că știi greutatea medie a peștelui. Daca sunt grele, vei gasi pe piata lansete din materiale solide. Aceste lansete nu se vor rupe chiar dacă cichinezi un crap mare. Pe de altă parte, dacă peștii sunt mai ușori, nu aveți nevoie de astfel de lansete, deoarece vă pot obosi mai repede din cauza greutății lor mai mari. Deci, nu uitați să verificați greutatea lansetei când o cumpărați.

În plus, există o alegere în ceea ce privește acțiunea echipamentului. Într-adevăr, poate efectua o acțiune parabolică sau o acțiune de vârf. Depinde de tine să afli care dintre aceste modele ți se potrivește cel mai bine.

Utilizarea tijei

Pe langa criteriile mentionate mai sus, lanseta se alege si in functie de modul in care o folosesti. Modelul de ales este diferit în funcție de faptul că îl folosești în sălbăticie sau pe o pistă de crap. Alegerea este, de asemenea, diferită în funcție de preferința locurilor aglomerate sau a marginii.

Bugetul

Desigur, bugetul poate deveni și unul dintre criteriile care pot influența alegerea unei lansete de crap . Deoarece vin într-o varietate de modele, prețul lor nu este același. Modelele entry-level sunt în general mai ieftine decât modelele high-end. Trebuie să știți că o serie de parametri determină prețul unui astfel de echipament: materialul de fabricație al acestuia, lungimea, manevrarea etc. Așadar, înainte de a cumpăra o lansetă, poate fi util să vă estimați în prealabil bugetul.

Gândiți-vă, de asemenea, că trebuie să cumpărați o mulinetă pentru undița dvs., de exemplu puteți lua o mulinetă pentru crap , precum și o mulinetă spod , dacă doriți să pescuiți la crap.

Marca și serviciul post-vânzare

În prezent există diverse mărci de undițe de pescuit la crap . Pentru a obține un produs de cea mai bună calitate, ideal ar fi să alegeți un brand care este bine cunoscut de publicul larg. În plus, este mai înțelept să beneficiezi de un serviciu post-vânzare. Acest lucru vă permite să găsiți o soluție în cazul în care kiturile furnizate nu sunt compatibile între ele.