653x434[1]

Fiind tânăr, am crescut pescuind pești mici, ape mari de pești. În anii adolescenței am concurat în BYCAC și de atunci am concurat în ultimii doi ani în campionatele britanice de pescuit la crap, alături de alte competiții britanice.

Mulți oameni asociază în mod stereotip pescarii de competiție ca pescari în stil meci care pot prinde doar pești mici. După părerea mea, cei cu această mentalitate nu se mai pot înșela. Stilul meu preferat de pescuit este alungarea crapului bătrân și evaziv din unele lacuri notoriu de dificile. Îmi place provocarea și zgomotul când toată munca ta a dat roade și ai una în net. Este într-adevăr un sentiment uimitor.

Sunt ferm convins că, după ce am experimentat ambele tipuri de pescuit, pot spune sincer că pescuitul în stil meci mi-a îmbunătățit masiv capacitatea de pescar.

Având o mentalitate în stilul meciului încorporat în stilul meu de pescuit cu pește mare, cred că este de mare ajutor, cum ar fi să mă asigur că sunt prea pregătit pentru orice situație sau chiar lucruri mici, cum ar fi schimbarea culorii unei momeli cu cârlig dacă simt că ar putea face mai mult pentru a mânca. Totul a făcut o diferență uriașă și cu siguranță m-a făcut un pescar mai versatil, ceea ce sunt convins că m-a ajutat să pun mai mulți pești pe mal FIECARE

SECUNDĂ DIN APĂ CONTORĂ.

Acest lucru a lovit cu adevărat acasă după ce am câștigat BYCAC când aveam 17 ani. . Ieșisem ultimul la tragere la sorți într-o zonă neflectată, așa că trebuia să profit la maximum de orice ocazie.

În ultima dimineață, în mod miraculos, peștele s-a mutat în colțul de jos în care eram ascuns și am început să prind. Au mai rămas cinci minute și am reușit să mușc și să o aterizez cu câteva secunde de la capăt. Peștele mi-a câștigat competiția cu 6 oz! Un pește a făcut toată diferența.

Majoritatea mușcăturilor au venit într-o vrajă de nebunie. Unii pești au venit într-un minut de la aruncare, când peștii se hrănesc cu momeala – 5 minute în 48 de ore nu înseamnă nimic. Cu toate acestea, 5 minute în plus din lansetele mele fiind în apă, a fost diferența dintre câștigarea meciului și apariția secundă.

Dacă o lansetă este inactivă după ce a prins un pește sau a legat o nouă platformă sau o pungă pentru a fi turnată etc., atunci pur și simplu nu puteți prinde pește dacă lanseta nu este vie. Peste un meci de 48 de ore, dacă petreci 10 minute în plus de fiecare dată pentru a scoate lanseta și ai 20 de pești, de exemplu, înseamnă peste 3 ore de timp fără pescuit!

10 minute în 48 de ore poate nu părea foarte mult, dar în realitate sunt șanse ca ar putea face o diferență enormă. Pentru a realiza acest lucru, totuși, intervine pregătirea, jocul despre care voi vorbi în continuare.

PREGĂTIREA

Nu poți fi niciodată prea pregătit. Când pescuiți în competiție, trebuie să aveți fiecare bază acoperită. De îndată ce ați aterizat un pește, sau, de exemplu, ați aruncat greșit, ar trebui să aveți o altă lansetă, sau un dispozitiv / sac PVA etc. gata de aruncat în câteva secunde. Dacă nu, atunci ești nepregătit! A fi pregătit necesită multă muncă și efort. Totuși, efortul este egal cu recompensă!

Pentru a fi pregătiți, este vital să fi evaluat fiecare scenariu. De exemplu, aveți diferite platforme în arsenal acoperite. Exemple în acest sens includ platforme zig, momeli de fund, platforme pop-up, pungi PVA, pungi solide, legături cu cârlig plutitor – în principiu, fiecare prezentare/stil de pescuit este acoperit pentru acel loc special.

Apoi trebuie să evaluați câți pești ați putea prinde. Dacă pescuiți o apă mai puțin stocată, este posibil să aveți nevoie doar de 10 din fiecare platformă legată pentru a începe. Dacă pescuiți într-un loc prolific, cum ar fi rezervorul Drayton, este posibil să aveți nevoie de 100 de platforme din fiecare soi legate pentru a începe.

Cu cât ești mai pregătit, cu atât lansetele tale vor fi mai active și vor pescui, oferindu-ți mai multe șanse de a prinde pește! Ultimul lucru pe care îl doriți este să aveți o lansetă mai puțin în apă în timp ce legați o platformă sau o geantă proaspătă.

De asemenea, vă ajută să aveți lucruri precum tijele de rezervă tăiate etc. Pentru voi, tinerii care citiți asta, acest lucru s-ar putea să nu fie posibil din cauza bugetelor etc. Eram la fel când eram de vârsta voastră și când am concurat în BYCAC, aveam doar două undițe pentru că era tot ce îmi puteam permite. Totuși, asta a însemnat că trebuia să fiu foarte pregătit și singura dată când o undiță a ieșit în apă și nu a pescuit a fost dacă trebuia re-cuplată.

WATERRACFT

Ambarcațiunile sunt un aspect foarte important al pescuitului de competiție. Ambarcațiunile sunt ceva care nu poate fi învățat peste noapte sau citind o revistă. Ambarcațiunile se învață din experiență. De fapt, nu vei înceta niciodată să înveți. Fiecare sesiune este o curbă de învățare, care se adaugă la ambarcațiunea dvs.

Fiecare persoană este diferită, prin urmare au o abordare diferită în cadrul ambarcațiunii sale, în corespondență cu stilul personal de pescar. Totuși, atunci când pescuitul la meci, există anumite aspecte pe care abordarea mea de pescuit trebuie să le ia în considerare.

Nu am de gând să le explic în detaliu, deoarece ambarcațiunile sunt un subiect personal și cred că este mai bine să înveți singur, ca să înțelegi ca pescar de ce faci anumite lucruri care duc la capturarea ta. Dacă nu aveți o idee despre motivul pentru care ați prins un pește, nu veți ști să vă îmbunătățiți sau să obțineți un rezultat similar.

Ambarcațiunea determină alegerea dvs. de cuier. În pescuitul la meci, ți-ai ales locațiile de top, iar ordinea în care poți alege un pion este apoi determinată de o remiză. Nu este cazul să găsești peștele în dimineața competiției și să alegi opțiunile de înot cele mai apropiate de pește.

În 48 de ore totul se poate schimba și de 9 ori din 10, de îndată ce hooterul pleacă și apa este spumă, peștele va reacționa acum complet diferit. Un exemplu în acest sens este alegerea unei înotări știind că nu vei prinde în primele 24 de ore, în timp ce alte înotări o vor face.

Cu toate acestea, vremea se va schimba și dacă peștii se mută într-un mic golf din această cauză, s-ar putea să știți din experiență că atunci când peștii intră în acel mic golf, pot fi avute lovituri masive și aveți șanse mari de a câștiga mai multe deci din ultimele 24 de ore dacă se întâmplă acest lucru.

Nu toți pescarii pot gândi așa, iar abordarea lor poate fi diferită. De aceea, ambarcațiunile sunt personale. Nu există un obiectiv stabilit de urmat. Cu toate acestea, principalul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este să vă bazați ambarcațiunea pe posibilitatea fie de a se califica, fie de a obține locul 1 final în finală în decurs de 48 de ore – mai ales că înotul în mișcare nu este o opțiune!

ADAPTABILITATE

Într-o situație de meci, este imperativ să fii adaptabil! Fiecare mușcătură contează, iar fiecare pește aterizat vă va crește greutatea, apropiindu-vă de victorie. Cu toate acestea, trebuie să vă puteți adapta tactica în funcție de situația actuală.

O mică schimbare poate face toată diferența. Dacă nu primiți atât de multe mușcături pe cât simțiți că ar trebui să aveți în legătură cu alegerea dvs. de înot, atunci este vital să vă puteți schimba. Pur și simplu schimbând culoarea momelii cu cârlig, schimbând momeala, o reformare (plataforma ar putea fi amuzantă, chiar dacă a căzut cu un „donk”) drăguț), schimbarea platformei – lista este nesfârșită. Dacă simți că ar trebui să primești mușcături și nu, atunci ceva trebuie să se schimbe!

Un alt aspect al adaptabilității se referă la dimensiunea peștelui pentru care pescuiți. De exemplu, multe locuri de meci au o ștampilă mare mai mică de pește în comparație cu peștii mai mari. O abordare sugerată ar putea fi să începeți cu boilies pentru a încerca să scoateți în evidență peștele mai mare.

Dacă acest lucru nu funcționează și încă prindeți doar peștii mai mici, atunci ar putea fi înțelept să vă adaptați pentru a prinde peștii mai mici, adică folosind particule. Acest lucru vă poate aduce mai multe mușcături și vă poate crește greutatea cu peștii mai mici și mai repede. Alternativ, invers, și adaptarea abordării pentru a evidenția peștii mai mari poate fi o opțiune mai viabilă (cârlige mai mari, momeli mai mari etc). Oricum ar fi, este important, atunci când pescuiți pe meci, să încercați să nu fiți unidimensional.

Pentru a câștiga un meci, trebuie să suneți modificările pe măsură ce situația de pescuit dată se schimbă pe parcursul competiției. În cele din urmă, depinde în întregime de tine să faci diferența și să te adaptezi în funcție de situația de pescuit.

ETICĂ

Eticheta ar trebui să fie un aspect important luat în considerare de toți în cadrul pescuitului. Toată lumea ar trebui să-i respecte pe cei care pescuiesc lacul, indiferent de circumstanțe. La sfârșitul zilei, toți cei care pescuiți pe lac sunteți egali, de aceea toată lumea ar trebui să-i trateze pe ceilalți pescari în același mod în care doresc să fie tratați.

În pescuitul cu chibrituri, acesta poate deveni adesea destul de încălzit. Fiecare cui comandă o anumită zonă de apă. Multe dispute apar din cauza alungarii oamenilor din granita lor. Dacă nu sunteți sigur de granița dvs., mai degrabă decât să mergeți mai departe, pur și simplu vorbiți cu persoana de pe piciorul în cauză de lângă / vizavi etc.

Dacă nu puteți ajunge la o decizie reciprocă, atunci este la latitudinea organizatorului evenimentului/marshall-ului să vină la o decizie. Indiferent dacă nu sunteți sau nu de acord, trebuie să respectați decizia lor finală.

Pescuitul chibritului poate fi costisitor. Eticheta însă nu costă nimic. Tratați ceilalți concurenți cu respect și respectați regulile în consecință. Dacă nu, veți descoperi că experiența dvs. de pescuit la meci nu va fi foarte plăcută, ceea ce învinge obiectivul de ce mergem în primul rând.

Fii competitiv, da. Totuși, respectă mediul înconjurător, respectă lacul și împrejurimile acestuia și respectă ceilalți pescari.