Big Bream Fishing[1]

Luna aceasta, asul exemplar, James Champkin ne dezvăluie cele mai bune sfaturi și tactici pentru a vă ajuta să vă plasați următoarea dorada PB.

Este primăvară târzie și peste tot în mediul rural există viață nouă și un sentiment de optimism. Există două specii primare pe care le asociez întotdeauna cu această perioadă a anului și sunt platica și licul.

Voi acoperi abordarea mea în ceea ce privește pescuitul la tenc în următoarea tranșă a acestei serii de sfaturi, dar luna aceasta îmi doresc foarte mult să mă concentrez pe platică, pentru că, sincer, nu există un moment mai bun pentru a ieși acolo și a-ți pune o placă mare!

Temperaturile peste noapte pot scădea în continuare aproape de punctul de îngheț, dar plătica este adesea foarte ușor de prins în lunile aprilie și mai, deoarece se acumulează până la depunerea icrelor, care are loc în mod normal spre sfârșitul lunii. Dacă sunteți suficient de norocos să-i prindeți chiar înainte sau imediat după depunerea icrelor, de multe ori se vor hrăni din greu și ați putea fi pregătit pentru o remorcare bună.

În ciuda lipsei clare de respect manifestată de mulți pescari de crap față de acest pește omniprezent, dorada mare este o carieră mai mult decât demnă pentru orice vânător pasionat de exemplare, iar o placă enormă care umple covorașul tău de desprindere este o priveliște minunată în orice noapte de primăvară.

Dorada mare care cântărește două cifre sau mai mult este acum probabil mai abundentă ca niciodată, fiind găsită în tot felul de locuri diferite, de la lacuri de proprietate puțin adânci la gropi de pietriș uriașe, bătute de vânt, și sunt șansele ca apă să nu fie prea departe de pragul ușii dvs. va oferi posibilitatea de a pune un capac de gunoi PB.

Alegerea locului

Locurile care dețin plătică mare variază de la lacuri relativ bine aprovizionate, care conțin un cap de pește bun (unde din experiența mea este puțin probabil să atingă greutăți mai mari de 13 lb) până la ape de pești mari, cu aprovizionare redusă, care conțin un număr mic de pești foarte mari. platica – poate doar un banc. Aceste lacuri – în principal gropi de pietriș expansive sau rezervoare – pot fi descurajante și reprezintă o provocare chiar și pentru cel mai tare vânător de specimene.

gropile mari de pietriș sunt bântuiri ideale pentru plătica mare

Gropile de pietriș mari, cu stocuri reduse, sunt bântuiri tipice pentru plătica mare până la două cifre

Dacă ești un aspirant pescar care vrea să-și rupă platica PB, cu siguranță aș încerca să identific un lac care se potrivește descrierii anterioare. Din experiența mea personală, locația precisă este mai puțin importantă pe aceste tipuri de ape (care tind să fie mai mici în natură) și un pat mare de momeli tentante poate fi adesea suficient pentru a încuraja platica să se dezvăluie. Cel din urmă tip de apă poate fi extrem de provocator, iar platica foarte greu de localizat; de fapt, în prezent pescuiesc într-un astfel de loc și deja strâng spațiile libere!

Pe majoritatea apelor, platica tinde să fie în mare parte nocturnă, așa că este important să pescuiți eficient peste noapte pentru a vă oferi cele mai bune șanse de a vă familiariza cu rezidenții. Primele ore de lumină dimineață pot fi, de asemenea, un moment cheie, așa că nu fiți prea dornici să vă împachetați devreme! La fel ca gândacului și licului, plăticii le place să se rostogolească în amurg și în zori, așa că asigurați-vă că sunteți treaz și vigilent în aceste ore vitale când pescuiți peste noapte, deoarece acest lucru poate dezvălui multe despre locația peștilor.

Locație

Platica mare de pe majoritatea locurilor par să favorizeze zonele de apă deschisă și aș vrea să pescuiesc la o rază de peste 50 de metri. Totuși, totul este relativ și pe ape mici (< 10 acri) s-ar putea să găsiți plătica confortabil de hrănit la o distanță mult mai apropiată. Lacurile de proprietate tind să aibă foarte puține caracteristici semnificative și atunci când pescuiți în acestea, zona dvs. cu momeală poate oferi principala atracție, dar pe gropile de pietriș, dacă puteți identifica zonele înălțate ale albiei lacului, cum ar fi platouri mari sau baruri de pietriș, acestea sunt principale. zonele pe care să vă prezentați momelile.

Păstrați-o precisă – folosiți întotdeauna clemele de linie pentru a vă asigura că pescuiți și momeli exact în zona potrivită.

Momeli

Locația este întotdeauna elementul cel mai critic al oricărui pescuit de succes cu pești mari, dar momeala se află într-o secundă foarte apropiată când vorbim despre pescuitul pe plătică. Se spune adesea că un banc de plătică pască ca o turmă de oi și este cu siguranță adevărat că chiar și un număr mic de plătică poate sparge o cantitate pur și simplu uluitoare de momeală!

momeli de pescuit de platica de top

Platica poate trece printr-o mulțime de momeală. Iată câteva dintre preferatele mele de placă

Există o mare varietate de momeli în care vă puteți pune încrederea pentru a atrage dorada în baie, dar nu este un secret pentru nimeni că specia adoră absolut făina de pește și includ întotdeauna o mulțime de pelete de făină de pește în amestecul meu de dorada. Acest amestec este de obicei format dintr-o combinație de:

  • Particule mixte de dinamită.
  • Peleți de halibut marin de 3 mm, 4 mm și 6 mm .
  • Marine Halibut Method Mix – o momeală incredibil de înțepătoare și grosieră din făină de pește, pe care o adoră platica.
  • Porumb dulce – un adaos superb care este ales activ de dorada.
  • Boilies Dynamite Source de 12 mm – întregi și sparte și strălucitoare pentru aproape fiecare specie.
  • Virmele și roțile.

Dacă pescuiesc ceea ce cred că este un loc bine aprovizionat, voi folosi un Spomb pentru a așeza un pat mare de momeală peste o zonă aproximativ de dimensiunea unei mese de snooker și voi pescui două-trei lansete peste aceasta.

Această lovitură inițială de momeală va consta adesea în 25 kg din amestecul descris mai sus, ceea ce ar putea suna excesiv, dar un banc de plătică poate lucra rapid chiar și la această cantitate și trebuie să fiți pregătit să completați înotul dacă vă bucurați de mușcături regulate. !

amestec de spod pentru dorada mare

Abordarea mea de plătică mare, de obicei, mă vede să scot un pat mare de momeală pentru a începe o sesiune

În ciuda apetitului lor, cred că acest amestec care cuprinde atât de multe particule mici și pelete menține dorada să lucreze în jurul înotului până la ultima gură. De asemenea, îmi glazurez deseori peleții cu ulei de pește, cum ar fi uleiul de somon afumat Evolution de la Dynamite , care dă o alunecă minunată și crește și mai mult atracția.

Tackle final

Instalațiile mele preferate de pe locurile care dețin un număr bun de plătică, în special lacurile moșioase din Norfolk, unde mi-am învățat meseria, constau obișnuit în hrănitori cu metode trilobi pescuit cu două bucăți de porumb artificial ca momeli sau o mică momeală. boilie.

Acest design de alimentator pare să fi căzut din dizgrație în ultimii ani și, din mai multe motive, m-am îndreptat către o abordare puțin mai rafinată – o platformă pentru pescar de crap, pentru toate intențiile și scopurile.

Acum pescuiesc în mod obișnuit un elicopter montat pe un lider fără plumb, utilizând un hooklink cu împletitură acoperită rigid pentru a îndepărta momeala de plumb în zbor. Această configurație este fantastică pentru pescuitul la distanță mai lungă și înseamnă că vă puteți repoziționa dispozitivul după o aruncare greșită, fără a răspândi momeala în jurul înotului.

instalație de pescuit pe plătică

Prefer platformele cu elicopter atunci când pescuiesc la distanță pentru dorada mare, ca momeala – De obicei, porumb fals, se îndepărtează frumos de plumb pe ghips

Există ceva aproape mistic în ceea ce privește puterea de tragere a porumbului fals, iar dorada se află cu siguranță în aceste boabe de plastic auriu, chiar și printre mii de alte particule. O momeală care a apărut la doar un centimetru de partea de jos duce la prinderi grozave de cârlig.

Punerea în practică a teoriei

Folosind momelile și abordarea prezentate mai sus, primăvara trecută m-am bucurat de cea mai incredibilă sesiune la celebrul complex Walthamstow Reservoirs din nordul Londrei. Pescuitul de platică aici este într-adevăr nemaipomenit și în decurs de două zile am strâns un port de 22 de plătică mare, majoritatea în cifre duble, iar cea mai mare cântărind 14 lb 6 oz!

Cel mai bun moment pentru a te bucura de o astfel de porțiune de plătică este chiar acum, așa că nu întârzia. A, și nu fi surprins dacă aterizezi și câțiva crapi mari bonus!

haul de platica

Face parte dintr-un transport de zece plătici cu două cifre de anul trecut