Alegerea unui fir de pescuit la crap este ceva pe care trebuie să-l înțelegi corect dacă vrei să -ți maximizezi șansele de a ateriza acel crap mare al vieții.

Imaginați-vă că vă agățați de un crap mare pe care l-ați vizat, doar pentru a pierde peștele dintr-o rupere a firului de pescuit la crap!

Folosind cea mai bună fir de pescuit la crap pentru nevoile dumneavoastră, puteți minimiza șansele ca lucrurile să meargă prost și vă puteți crește șansele de succes .

Am recomandat mai multe linii de pescuit la crap pentru o varietate de situații diferite de pescuit, astfel încât să puteți investi cu înțelepciune și să vă asigurați că le înțelegi corect.

Nu ratați – descoperiți cele mai bune alarme pentru mușcături de crap sub 100 GBP

Caracteristici ale celor mai bune linii de pescuit la crap

configurație de pescuit la crap

Există mai mulți factori foarte importanți care trebuie luați în considerare atunci când decideți care este cea mai bună linie principală de crap și tipul potrivit de linie pentru pescuitul dvs.

Putere

Aceasta este rezistența la tracțiune, evaluată în lire sterline (lbs), a firului de pescuit la crap, care este uneori cunoscută sub numele de tulpina de rupere . În funcție de tipul de pescuit se va determina ce putere aveți nevoie.

Un exemplu în pescuitul crapului ar fi dimensiunea crapului pe care îl vizați. Dacă pescuiți într-un loc, să zicem cu cel mai mare crap în jur de 20 lb, un fir de pescuit la crap de 12 lb ar fi suficient. Dacă locația conține pești mai mari sau  lacul este plin de buruieni , s-ar putea să vă gândiți la creșterea tulpinii de rupere până la 15 lbs. Adaptarea la situația de pescuit ar fi un sfat grozav de urmat în acest scenariu.

Rezistenta la abraziune

Aceasta este uzura generală pe care o poate suporta firul de pescuit la crap. Uzura este adesea cauzată de agățați sau resturi de sub apă .

Crapul, de exemplu, atunci când este agățat, va încerca adesea să înoate spre aceste caracteristici, așa că este foarte important să ai o linie rezistentă la abraziune. Dacă pescuiți în apă limpede, fără resturi, acest lucru nu este la fel de important, dar merită luat în considerare atunci când luați decizia finală.

lac de pescuit crap

Vizibilitate

Când vă aruncați instalația de crap, firul de pescuit la crap trebuie să fie cât mai invizibil posibil pentru a vă asigura că peștii nu sunt speriați.

Multe linii de pescuit la crap sunt disponibile în verde sau maro pentru a se potrivi cu fundul lacului pe care pescuiți. Unele sunt, de asemenea, disponibile într-un finisaj transparent pentru a se potrivi cu mai multe paturi de lac.

Dacă linia iese în evidență, îți vei reduce șansele de a prinde orice pește. Fluorocarbonul, de exemplu, este practic invizibil în apă. Fluorocarbonul este adesea considerat cea mai bună linie de crap pentru apă limpede .

Cât de departe poate fi turnată linia?

Cea mai bună linie de crap de turnare va avea un diametru mai mic, e la fel de simplu. Linia de pescuit la crap cu un diametru mai mic va fi mai ușor de aruncat la distanțe mai mari , așa că trebuie să determinați cât de departe intenționați să pescuiți și să cumpărați firul de pescuit la crap în consecință.

Dacă nu puteți arunca dispozitivul de crap la distanța necesară, nu veți prinde niciun pește, așa că acest lucru este extrem de important.

Cum se scufundă linia?

Când instalația de crap este aruncată, trebuie să vă asigurați că firul de pescuit la crap se scufundă și să vă așezați corect pe albia lacului.

Cea mai bună fir de pescuit la crap care se scufundă trebuie să fie, de asemenea, suple, pentru a nu fi așezat în poziție verticală, ceea ce va speria orice pește. De asemenea, vrei să te asiguri că se scufundă rapid , din nou pentru a nu tulbura niciun pește în înot.

O fir de pescuit la crap cu fluorocarbon se va scufunda foarte repede , iar acest tip de linie principală este considerată cea mai bună fir de crap care se scufundă.

Lungimea liniei principale

Dacă aveți mai multe mulinete mari pentru crap, de exemplu, acestea vor necesita câteva sute de metri de fir de pescuit la crap, care se pot aduna rapid.

Asigurați-vă că știți câtă linie principală aveți nevoie pentru mulinetele dvs. de crap și încercați să cumpărați firul de pescuit la crap în vrac, ceea ce vă va economisi mulți bani. Multe dintre liniile de pescuit la crap pe care le recomandăm sunt disponibile în bobine vrac de 1000 m sau mai mult.

Nu ratați  – Consultați cele  mai bune 5 mulinete Big Pit Carps

Tipuri de linie de pescuit crap

Există trei tipuri principale de fir de pescuit la crap și vom oferi o prezentare generală a fiecăruia pentru a fi clar.

Fluorocarbon

cutie de articole de pescuit

Fluorocarbonul este o linie grea de pescuit la crap care se scufundă ca o cărămidă și este foarte rezistentă la abraziune . Adesea considerată cea mai bună linie de crap care se scufundă, vă va dura mult mai mult decât monofilamentul datorită rezistenței sale la deteriorarea razelor UV, o mare considerație atunci când vă înfășurați pentru un nou sezon.

Nu este la fel de elastic ca monofilamentul, ceea ce îl face perfect pentru mușcăturile sensibile de la crapii timizi. Fluorocarbonul are o calitate care îl face practic invizibil în apă, indiferent de diametru, făcându-l cea mai bună linie de crap pentru apă limpede .

Monofilament sau Mono

Acest tip de fir de pescuit la crap este construit dintr-o singură bucată de nailon și are de obicei un raport calitate- preț foarte bun , deoarece este ieftin de produs. Monofilamentul este adesea popular printre pescarii de crap și prima lor linie de alegere.

Acest tip de fir de pescuit la crap este ușor de vopsit și este de obicei disponibil în verde sau maro pentru a se potrivi cu albia lacului pe care pescuiți. De asemenea, monofilamentul se întinde și vă poate oferi o calitate asemănătoare unei perne atunci când loviți un pește. Acest tip de fir de pescuit la crap este, de asemenea, cea mai bună linie pentru pescuitul la crap la suprafață , deoarece este foarte plutitor, perfect pentru pescuitul crapului pe vreme caldă.

Tresă

echipament de pescuit la crap

Linia de pescuit la crap împletită este densă, suplă și incredibil de puternică datorită construcției sale din mai multe fire de material. Adesea folosit pentru crapul mare cu puterea de calitate pe care o posedă și pentru aruncarea la distanță la care excelează.

Mulți pescari de crap vor folosi împletitură pentru spod și lansete marker , deoarece își va menține calitățile chiar și după re-turnarea constantă. Braid este, de asemenea, folosit pentru a crea platforme simple de crap, în care atât împletitura acoperită, cât și cea neacoperită este perfectă în acest scop. Verificați regulile locației dvs., deoarece multe nu permit linia principală împletită, care este principalul motiv pentru care nu recomandăm nicio linie de crap împletită în selecția noastră.

Acum am explicat caracteristicile liniei principale de crap bun și diferitele tipuri disponibile, haideți să intrăm în lucrurile bune și să începem să descoperim alegerile noastre de top. Am încercat să recomandăm mai multe linii de pescuit pentru a acoperi mai multe tipuri diferite de pescuit , care sperăm că se va potrivi majorității pescarilor, indiferent de tipul de lac pe care îl abordează.