Primăvara este momentul în care toată natura pare să se trezească din perioadele reci ale iernii care tocmai a trecut, iar viața sub apă nu face excepție. Temperatura apei începe să crească în mod inițial și permite peștilor de apă rece să devină puțin mai activi în căutarea mai multor alimente. Cerința crescută de energie creează necesitatea pentru crap să înceapă să se alimenteze frecvent, astfel veți avea mai multe șanse să prindeți un crap mare în timpul primăverii.

Nu voi folosi prea multe particule în primăvară. Prefer să folosesc boilies, deoarece multe dintre ele conțin o gamă mai largă de nutriție completă pentru crap. Particulele oferă o parte din nutriție, dar nu sunt în general surse complete pentru crap, astfel sunt adesea cele mai utilizate în timpul lunilor de vară. Nu vreau să mă înșel, porumbul dulce, mălaiul și mazărea sunt momeli foarte bune și vor prinde crap pe tot parcursul anului, dar cred că boilies le depășesc ca fiind cea mai bună momeală de utilizat în primăvară.

Cred că particulele sunt bune vara atunci când folosesc niveluri mai mari de uleiuri pentru un plus de atracție, dar prefer să mențin conținutul de ulei scăzut sau doar la nivel mediu în timpul primăverii, deoarece apa poate să nu fie suficient de caldă pentru ca acestea să poată fi utilizate eficient.

În această perioadă a anului, cred că crapii vor hoinări în căutarea unor noi surse de hrană pentru a obține suficientă energie și nutriție pentru următoarele luni. În martie, când vremea începe să se încălzească treptat, mă gândesc la ce momeală voi folosi pentru sezonul care urmeaza. Tind să optez pentru boilies pentru ca a prins în lunile de primăvară. 

Având la dispoziție o astfel de selecție de boilies, mă uit dacă să folosesc o sursă de hrană foarte hrănitoare în boilies sau dacă să vizez peștii mai mari folosind boilies de viață personală. Pentru primele câteva sesiuni de pescuit din primăvară cred în folosirea vieții de sine pentru majoritatea timpului și iată de ce…

Vreau să-i atrag către hookbait -ul meu folosind boilies atractive, foarte vizibile și mirositoare. Da, vreau să stabilesc o nouă sursă de hrană de momeală pentru utilizare pe tot parcursul sezonului de pescuit care urmează, dar acest lucru necesită timp și stabilirea de momeli noi se poate face în zilele fără pescuit sau după terminarea unei scurte sesiuni de roaming . Pentru aceste prime ședințe din primăvară, prefer să pescuiesc pentru mușcături, iar pentru mine, asta înseamnă să folosesc un boilie cu o durată bună de valabilitate, cu mare atracție, de preferință cu o culoare strălucitoare. 

Boilies de atracție cu vizibilitate ridicată și foarte parfumate care atrag crapii vor funcționa probabil mult mai bine în timpul primăverii pe un lac. Crapul in aceasta perioada a anului va incepe sa dezvolte mai multa foame si va fi interesat sa galopeze in jos tot felul de alimente pentru a-si satisface nevoile energetice. Prin urmare, un boilies strălucitor, mirositor, care este ușor de găsit, va produce mai multe prize. Utilizarea unui boilies cu valoare nutrițională ridicată va dura timp pentru a se stabili ca sursă de hrană , iar tipurile de HNV ar fi mai bine să fie folosite atunci când crapii au devenit atenți la boilies-ul atractor după ce au fost prinși de mai multe ori în prima parte a sezonului. 

De asemenea, deoarece marea majoritate a peștilor sunt agățați atunci când ejectează momeala, poate fi util ca momeala să fie supra- aromata , astfel încât să o scoată mai greu. Acest lucru permite vârfului cârligului să pătrundă mai adânc în buză pentru un potențial eficient de agățare, fără a fi necesar să se utilizeze metode de montaj cu șuruburi . Acest lucru înseamnă că pot continua să folosesc cabluri mai ușoare atunci când instalez instalațiile și să permit indicații mai sensibile de mușcătură , care pot fi totuși necesare deoarece temperatura apei nu va fi optimă în timpul primăverii.

Metode de momelare pentru prinderea crapului primăvara

Pentru tacticile de momeală în primăvară, în general, prefer să pescuiesc pentru mușcături individuale, așezând suficient pentru ca crapul să mănânce una sau două guri de mâncare. Aici voi plasa adesea un singur boilie cu mare atracție cu o pungă mică de pelete PVA atașată de cârlig. Acest lucru oferă suficientă hrană pentru un singur crap , astfel încât să poată produce hrană competitivă dacă mai mulți pești se apropie de platformă. S-ar putea chiar să încerc aceeași tehnică folosind larve în punga PVA sau, uneori, pescuiesc crap folosind platforma de larve medusa cu un alimentator de larve de tip cușcă atașat. Virmele sunt o momeală de pescuit genială de folosit în timpul primăverii, sunt vii, ceea ce creează o atracție bună pentru pești și va oferi crapului o satisfacție imediată. 

Cred că acesta este perioada din an în care putem scăpa de folosirea boilies-urilor mari, rotunde și supra-arome, deoarece crapii sunt, de obicei, puțin adormiți față de perioadele de frig anterioare ale iernii și s-ar putea să nu fie încă la fel de atenți la potențiale pericole. Ar putea fi chiar posibil să scapi folosind alte prezentări flagrante , precum și boilies uriașe . De asemenea, crapii din majoritatea lacurilor nu au fost presați de pescari de multe luni, așa că garda lor poate fi puțin mai scăzută în această perioadă decât în ​​orice altă perioadă a anului. Poate acesta este unul dintre motivele pentru care mulți crapi mari sunt prinși în lunile de primăvară?

O altă tactică bună în primăvară este să folosești boilies tocate uscate la aer, care au fost rehidratate folosind diverși atractori lichizi. Există multe lichide atractive cu aromă de fructe care pot fi folosite pentru atragere suplimentară (ananasul este o alegere bună ), precum și unele lichide de tip alimentar, cum ar fi nutramino sau orice alte produse de marii producători de momeală de renume.

Dacă vă faceți propriile momeli, încercați să utilizați un amestec de bază de semințe de păsări în timpul primăverii. Aromele tind să se scurgă foarte bine din semințe și ajută la atragerea crapului pe momeală. 

Pentru tactici de platformă , prefer să folosesc configurația pentru om de zăpadă . Folosirea boilies-urilor mari, strălucitoare și de mare atracție, legate cu o platformă de om de zăpadă, va fi o tactică de pescuit mai bună în primăvară, cred personal!