19[1]
  1. Fire monofilament

Firele monofilament sunt cele mai populare fire pentru pescuit la crap. Acestea sunt fabricate dintr-un singur fir de nailon sau fluorocarbon și sunt flexibile, rezistente la noduri și au o rezistență bună la întindere. În plus, sunt disponibile în diferite grosimi, așa că poți alege grosimea potrivită pentru tipul de crap pe care îl pescuiești.

  1. Fire multifilament

Firele multifilament sunt fabricate din mai multe fire subțiri de nailon sau poliester, care sunt torsionate împreună pentru a forma un fir puternic și flexibil. Acestea sunt mai rezistente decât firele monofilament și au o capacitate mai mare de a suporta o sarcină mai mare. În plus, sunt mai subțiri și mai puțin vizibile sub apă.

  1. Fire de fluorocarbon

Firele de fluorocarbon sunt fabricate dintr-un material invizibil sub apă și sunt foarte rezistente la abraziune. Acestea sunt mai rigide decât firele monofilament și, prin urmare, au o capacitate mai bună de a se păstra drepte în apă, ceea ce le face mai eficiente în pescuitul în adâncimi mai mari.

  1. Fire coate

Firele coate sunt cele mai puternice și mai durabile fire pentru pescuit la crap. Acestea sunt fabricate din mai multe fire subțiri de nailon sau fluorocarbon, care sunt acoperite cu un strat exterior de material sintetic. Această acoperire face ca firul să fie mai rezistent la abraziune și la acțiunea razelor UV, ceea ce le face potrivite pentru pescuitul în ape cu obiecte submersibile.

  1. Fire împletite

Firele împletite sunt fabricate din mai multe fire subțiri de nailon sau poliester, care sunt împletite împreună pentru a forma un fir puternic și flexibil. Acestea sunt mai subțiri și mai puternice decât firele monofilament și au o capacitate mai mare de a suporta o sarcină mai mare. În plus, sunt mai durabile și mai rezistente la abraziune.

În concluzie, cele mai bune fire pentru pescuit la crap sunt cele care se potrivesc cu situația și cu tipul de crap pe care îl pescuiești. Alegerea firelor potrivite poate face diferența dintre o zi de pescuit plină de succes și una de dezamăgire.