Pe aripile vantului

Abordarea apelor sălbatice și deschise poate fi foarte dificilă, mai ales în timpul lunilor de iarnă, deoarece există atât de multe elemente care pot face sau distruge planul de meci.

Acestea variază de la apa foarte rece și limpede, până la peștii care durează mai mult să ajungă la hrana dvs. și, mai presus de toate, condițiile în continuă schimbare care vă pot afecta abordarea și, prin urmare, rezultatul final.

În sus și în josul țării, există multe locuri naturale prolifice care depind doar de condițiile potrivite în timpul lunilor reci de iarnă pentru a culege roadele din aceste ape provocatoare. Și, fără îndoială, alegerea abordării corecte pentru a se potrivi condițiilor este esențială pentru a obține tot ce este mai bun din peg.

Pentru a-mi demonstra părerile despre acest subiect, m-am întâlnit cu Dave Wesson la frumosul Worsbrough Reservoir chiar la periferia orașului Barnsley, South Yorkshire – un loc în care am avut plăcerea să petrec multe ore de-a lungul vieții mele de pescuit.

Scăzut și clar

Oricât de prolific este acest loc, alegerea locației corecte pe rezervor în timpul lunilor de iarnă, când limpezimea apei este maximă și temperatura apei este foarte scăzută, este imperativă pentru a crește șansa unei zile bune de sport sau pentru a vă oferi o șansă de încadrare în condiții de meci.

Astăzi am ales să pescuiesc cuiele de cap de baraj, în special Peg 35, deoarece această zonă specifică este una dintre cele mai adânci părți ale lacului, ceea ce se potrivește cu ceea ce încerc să demonstrez, care prinde câteva argintii în apă adâncă. , și sperăm pe stâlp.

Planul zilei este să prindem pe stâlp, dar așa cum am experimentat cu toții în aceste ape sălbatice deschise, vremea dictează întotdeauna abordarea zilei, dar mai important, momentul la îndemână.

Deși în momentul de față condițiile sunt excelente pentru prezentarea unui plutitor în apă adâncă, o explozie bruscă de vânt poate strica complet prezentarea momelii, așa că trebuie luată în considerare o abordare cu feeder.

Această zonă particulară a lacului se ridică foarte uniform pe linia stâlpului, iar la 10 metri adâncimea este de aproximativ 11 picioare, iar deplasându-se mai departe la 11, 12 și 13 metri adâncimea rămâne exact aceeași. Odată ce găsiți partea de jos a peretelui barajului, fundul este ca o masă de snooker.

Planul meu este să hrănesc inițial patru bile de momeală, care este un amestec egal de Dynamite Black Swim Stim, Silver X Bream și Frenzied Hemp Match Black, amestecate în cantități egale cu cel puțin două ore înainte de a ajunge la locație, pentru că vreau să creează un amestec inert.

Pentru speciile mixte pe care le caut astăzi, care este orice, de la plătică, gândac, hibrizi și biban, acest amestec special este o formulă pe care o folosesc de mulți ani, așa că am încredere deplină în el, mai ales în timpul iernii. luni.

Acest amestec tonificat de făină de pește funcționează genial în toate apele naturale și locurile comerciale. Încorporând Silver X Bream, care este un amestec pe bază de cereale, creează mai puțină potență în momeala mea, ceea ce este ideal când apa este rece.

Cu toate acestea, în lunile mai calde, aș hrăni singur Black Swim Stim, deoarece vreau să creez un amestec mai bogat, cu mai mult miros, mai ales atunci când apa are mai multă culoare și când peștii se bazează la fel de mult pe miros precum și pe viziune.

În amestec, am adăugat o cantitate mică de vierme tocat, care a fost tocat într-o ciupercă, împreună cu o cantitate mică de roți și larve.

Prin hrănirea acestei cantități, abordarea mea nu se referă la hrănirea și așteptarea ca peștele să se așeze pe amestec, ci mai mult despre crearea unei baze și apoi să mă bazez pe hrana liberă pentru a atrage peștii în zonă.

Totuși, ceea ce este imperativ de reținut este că peștele va intra în zonă la jumătate de adâncime, așa că hrănirea liberă este esențială pentru a ajuta peștii să găsească capcana de bază.

Instalații

Instalațiile mele pentru astăzi sunt flotoare goale Sensas de 1,5 g și 2,0 g, legate la o linie Aero Slick Silk de 0,15 mm la o lungime de cârlig de 8 inci de 0,86 mm, care este legată de un cârlig Guru Karanku de dimensiunea 18.

M-am instalat, așa că pun la o adâncime de doi centimetri pentru moment, dar dacă vântul crește (sau scade), ar putea fi nevoit să ajustez acest lucru în consecință.

Dar, pentru început, vreau întotdeauna să pescuiesc fie la adâncime moartă, dacă vântul o permite, fie să așez doar o cantitate mică de fir pe punte, deoarece acest lucru ajută la accelerarea procesului de primire a mușcăturilor și îmi permite să citesc mai repede ce specii sunt prezente în înot.

Apoi pot ajusta adâncimea în consecință pentru a se potrivi cu speciile și modul în care se hrănesc la acel moment al zilei. Pentru locurile de apă deschisă, și în special cele bătute de vânt adânc, prezentarea este totul și sfârșitul, făcând alegerea plutitorului atât de importantă.

Acest model special de float pe care îl folosesc este perfect pentru a tăia prin skim și pentru a crea o stabilitate maximă a momelii, dar și forma corpului vă oferă ceva de care să vă țineți fără ca plutitorul să iasă din apă.

Pentru ambele platforme, folosesc un olivette cu No9 ca picuratori și pentru aceste tipuri de condiții, sunt un fan masiv al cârligului de 8 inci, deoarece aceasta se îmbină perfect cu adâncimea platformei și distanțele picurătoarelor, dar vă permite și să așezați. linie suplimentară pe punte fără a ajusta poziționarea picăturilor.

Cel mai important lucru de reținut este lipsa de momeală pe care aceste locații o văd adesea în lunile mai reci, așa că așteptarea unui răspuns, în special pe stâlp, poate dura câteva ore.

Trebuie să ai foarte multă răbdare pentru că, așa cum se întâmplă adesea iarna, ultimele două ore în care lumina începe să se estompeze ar putea fi singura ta fereastră de oportunitate.

În zonă

După ce am hrănit momeala inițială, am început apoi să hrănesc 20 sau ceva de roți foarte ocazional pentru a atrage niște pești în zonă. Acest lucru mi-a permis, de asemenea, să pescuiesc peste zona cu momeală și dincolo de bază pentru a vedea dacă peștii erau mai mult așezați pe ofertele libere dincolo de momeală, spre deosebire de așezarea chiar peste momeală.

Din experiența mea, în special la Worsbrough, o zonă cu hrănire liberă este adesea mult mai bună decât capcana principală.

La două ore de la sesiune încă așteptam prima mușcătură atât pe alimentator, cât și pe stâlp, care știu că vor ajunge mai devreme sau mai târziu pe oricare dintre linii.

Aici este imperativ o altă linie, mai ales în condiții de meci, deoarece ori de câte ori este posibil, mi-aș oferi cel puțin câteva abordări pe care să mă concentrez și apoi să mă rotesc între ele.

Acest lucru este deosebit de important atunci când țintiți peștii argintii, deoarece acest lucru oferă fiecărei linii odihnite/liniștite oportunitatea ca peștii să se așeze și să câștige încredere în momeală.

Linia mea de odihnă este hrănitorul și, deși încerc să prind pe stâlp, pescuitul cu hrănitorul mai departe poate grăbi procesul de așezare a peștilor peste linia mea. Sau, mai bine, ambele rânduri.

Pentru această configurație folosesc Aero X7 de 11ft, care este o lansetă genială, mai ales pentru lucrul cu pește argintiu cu împletitură. Pentru acest stil de pescuit la feeder, în care plănuiesc să pescuiesc doar un fir de 20 m, îmi place să folosesc o împletitură foarte subțire, deoarece la distanță scurtă diametrul subțire trece prin apă foarte repede.

Acest lucru face ca întregul proces de strângere la alimentator să fie extrem de rapid și eficient. Pentru această configurație folosesc împletitură Kairiki în 0,06 mm, despre care pot spune cu încredere că este cea mai bună împletitură pe care am folosit-o vreodată și chiar și în acest diametru subțire este extrem de puternică.

Acesta este cuplat cu o jumătate de lungime a tijei de 8 lb Technium shocker. La sfârșitul afacerii, folosesc un braț de casă foarte scurt, conectat la Aero Fluorocarbon de 0,11 mm și un cârlig Feeder Special de mărimea 16.

După două ore și jumătate de pescuit, am primit în sfârșit prima mușcătură a zilei pe firul de 20 m, care a fost un skimmer mic, dar foarte binevenit, pe o singură larmă. Atunci m-am simțit mult mai încrezător, știind că lucrurile se vor întâmpla așa cum simțeam că atunci sunt pești în cuier.

Totuși, ceea ce s-a remarcat a fost că vântul de vest, care îmi sufla zgomotos în față, începea să se ridice, ceea ce nu era o veste bună, mai ales pentru stâlp, deoarece asta ar împiedica serios prezentarea momelii. Din această cauză m-am hotărât să văd dacă există o sosire pe linia stâlpului înainte ca aceasta să mai ridice.

Vantul schimbarii

Mai întâi, am fost răsplătit cu o mușcătură instantanee și un hibrid cu aspect superb în jurul valorii de 1 lb, apoi la următoarea mea picătură, din nou pe un singur vierme, am reușit un gândac bun de ștampilă. Dar apoi vântul s-a înălțat și dintr-un minut crezând că eram pregătit pentru o zi strălucitoare de pescuit, literalmente nu am putut să mușc, deoarece prezentarea mea de momeală era atât de slabă!

Valurile începuseră să lovească peretele barajului și reveniu înapoi, creând un efect de umflare care făcea aproape imposibilă orice fel de prezentare pe stâlp.

Schimbarea dimensiunii plutitorului poate ajuta, dar problema cu valurile de umflare este că mișcarea apei prinde întregul plutitor și îl mișcă în sus și în jos, indiferent de greutatea plutitorului.

Acest lucru are ca rezultat o prezentare groaznică a momelii și nicio mușcătură de pește care necesită o prezentare perfectă. Acesta este locul în care un alimentator joacă un rol important, în special în locurile cu stâlpi destul de adânci, cum ar fi Worsbrough, unde mișcarea adversă a apei poate face adesea inutilă abordarea stâlpului.

Așadar, o aruncare scurtă la subrat pe linia stâlpului cu un mic alimentator Nisa cuplat cu o singură larmă a produs o mușcătură instantanee, din nou dintr-un hibrid minunat. Într-un fel, arată cât de important este a fi deschis la minte în aceste ape sălbatice, deschise, unde prezentarea este în prim-planul înțelegerii ce pești sunt prezenți în înot.

Înainte de a lua această decizie de a încerca alimentatorul peste linia stâlpului, am stat acolo, ajustând adâncimea și încercând platforme mai grele, fără niciun rezultat, când s-a rezumat la un răspuns simplu de prezentare proastă a momelii.

Deși vântul nu a scăzut niciodată pentru tot restul sesiunii, ceea ce s-a remarcat a fost că peștii se hrăneau foarte cumpătat, iar singura modalitate de a prinde de hrănitor era să prezinți o singură larmă și, oricât de bizar ar suna, nu am avut niciodată un mușcă o larmă dublă!

Fără îndoială, sesiunea a fost un pic de încercare, știam că condițiile au stricat complet oportunitatea unei zile strălucitoare de pescuit la cârpă. Cu toate acestea, așa cum facem întotdeauna aproape în fiecare zi pe mal, a fost interesant să învățăm cât de important a fost să fii deschis la minte și să te adaptezi la condiții, spre deosebire de modul în care tu, ca pescar, vrei să prinzi peștele.

Am încheiat sesiunea bătută de vânt cu o plasă de argint, mică, dar plină de satisfacții, câștigată din greu, nu multe mușcături, dar o ștampilă de bună calitate și o zi de pescuit grozavă de iarnă.

Ceea ce a fost interesant de remarcat a fost că a doua zi am pescuit același cuier în condiții calme și însorite, care mi-au permis să pescuiesc cârpul și să hrănesc și să prezint momeala cu acuratețe.

Acest lucru a dus la peste 40 de kilograme de gândaci, platică și hibrizi de calitate și chiar și în această zi perfect nemișcată, diferența dintre prinderea și nu a făcut prezentarea mea.