Babusca4[1]

Sa incepem!

CELE MAI BUNE MOMELI

Dieta lor naturală este formată din insecte, vegetație acvatică, melci mici de apă, viermi de sânge și alevin de pește.

Gândacul va continua să se hrănească pe tot parcursul anului și se știe că ia aproape orice, dar momeli, roci, momeli de pâine, cânepă, porumb dulce și viermi sunt printre cele mai eficiente momeli. Pentru gândacii mari, fulgii de pâine sunt foarte eficiente.

LOCURI DE HRĂNIRE PREFERATE

Puteți lua gândaci de la diferite adâncimi, dar cele mai mari exemplare sunt prinse în partea de jos. Aruncați o privire la gura lor și veți vedea că buza superioară iese peste partea de jos, acesta este semnul revelator că un pește este un hrănitor de jos. Din acest motiv, cea mai eficientă metodă este să poziționezi momeala pe fund.

ANOTIMPURI

Gândacul poate fi prins pe tot parcursul anului. Vara, ei tind să se apropie de suprafață pentru a se hrăni cu insectele care se găsesc acolo. Iarna, bancurile de gândaci călătoresc spre ape adânci, unde formează bancuri mari și aglomerate. În pescuit, aceste bancuri sunt cunoscute ca „puncte fierbinți” și pot oferi multă acțiune odată ce sezonul s-a încheiat.

CELE MAI BUNE LOCAȚII

Gândacul este un pește extrem de versatil, este unul dintre cei mai răspândiți pești din Marea Britanie și, atunci când este găsit într-un corp de apă, există adesea ca specie cea mai abundentă. Ca atare, poate fi prins în aproape orice cale navigabilă, de la iazuri mici și pâraie mici, până la cele mai mari lacuri și râuri pe care Regatul Unit le are de oferit. Acestea fiind spuse, gândacii mari sunt deosebit de evazive și preferă habitatele cu vegetație acvatică, pentru depunerea icrelor și pentru a proteja puii de alevin.

METODE

Prinderea gândacilor mici se poate face cu aproape orice platformă, lansetă, momeală și tehnică. Prin urmare, ne vom concentra asupra modului în care prinzi gândacul mare, prin care ne referim la orice greutate de 1 lb sau mai mult.

Înotățile care au acoperire, cum ar fi copacii sau tufișurile care stăpânesc și unde râul se adâncește și curgerea încetinește sunt locuri fantastice pentru gândacii mari. Apele mai lentoase chiar lângă curentul principal, de-a lungul stufurilor sunt, de asemenea, locuri bune pentru gândaci.

Puteți prinde gândaci în orice moment al zilei, dar dimineața devreme și după-amiaza târziu sunt momentele cele mai optime primăvara și vara. În timpul toamnei și iernii, cel mai bine este să încerci de la sfârșitul după-amiezii până la amurg, mai ales la sfârșitul unei zile blânde.

Gândacii sunt adesea prinși din greșeală atunci când trapează după nas, ceea ce înseamnă că aceeași tactică funcționează bine pentru gândaci, puteți afla mai multe despre această abordare aici . Cu toate acestea, dacă doriți să vizați selectiv gândacul mare, este nevoie de o abordare diferită, mai specializată.

În ceea ce privește momelile eficiente, fulgii de pâine sunt cunoscuți a fi preferatul gândacilor mari. În timp ce pescuitul cu plutitor poate fi folosit pentru a prinde gândaci mari, o abordare mai reușită este de a trage o bucată mare de fulgi de pâine pe un cârlig de dimensiunea 8-12 care este legat direct de linia principală, între 3-3,5 lb (1,3-1,5 kg). ). O platformă simplă de registru de legături va funcționa bine în această situație.

Un simplu registru de linkuri

Dacă pescuiți într-un râu care conține câine mare, precum și gândac mare (ceea ce este obișnuit), poate fi necesar să utilizați o linie principală mai puternică, deoarece câinele mare se va fulgi ușor, așa că vă puteți găsi cu unul pe linie. .

Introduceți niște piure la înot înainte de a o pescui, dar aveți grijă să nu folosiți prea mult. Pâinea este o momeală de umplere și este puțin probabil să existe un număr mare de pești mari în înot. Două sau trei bile de mărimea unei nuci vor face treaba de la început, mergi de acolo, completând din când în când dacă este necesar.

Dacă sunteți suficient de norocos să aveți acces la apă în zilele în care nu sunteți la pescuit, pre-momeala înotului în mod regulat folosind pâine este un sfat grozav, deoarece va obișnui peștii să se hrănească cu ea.

Un chivertip sensibil este cu siguranță un avantaj, dar nu este necesar, deoarece mușcăturile vor fi, în general, o tragere fermă și sigură, totuși trebuie să fiți gata să loviți rapid, așa că țineți lanseta când așteptați o mușcătură. O modalitate confortabilă de a face acest lucru este să așezați lanseta pe un repaus, cu secțiunea de fund sprijinită de picior și mâna sprijinită de tija de la mulinetă.

SFAT DE TOP

Dacă pescuiți cu plutire la gândac, momeala este esențială, mai ales în apele bine pescuite. Dacă se pescuiesc viermi, aruncați câțiva din când în când pentru a vă obișnui peștii cu ei, momeala este acolo pentru a atrage peștii în înot. Gândacii se găsesc în bancuri, așa că dacă prindeți unul, este probabil să fie mai multe în zonă.