Caught Rudd[1]

Sa incepem!

CELE MAI BUNE MOMELI

Rosioara este un pește sportiv și, ca și Chub, poate fi prins folosind o gamă largă de momeli, de la muște artificiale până la larve. Dieta lor naturală constă în principal din insecte, găsite la suprafață. În timpul lunilor de iarnă, însă, această dietă pentru insecte poate deveni insuficientă și astfel își vor îndrepta atenția către fund, unde își hrănesc în nămol și vegetație.

Se știe că Rosioara ia cu ușurință roți, porumb dulce, pâine, larve și boilies mici de 6-8 mm. Dacă pescuiți cu plutire, asigurați-vă că introduceți câteva mostre gratuite de momeală cu cârlig în jurul plutitorului și aruncați în mod regulat. Dacă pescuiți în registru pentru Rosioara, introduceți niște momeală prin hrănitori sau prin pungi PVA.

LOCURI DE HRĂNIRE PREFERATE

În timpul verii, lui Rosioara le place să se hrănească în zonele mai calde și mai puțin adânci ale lacului sau iazului, odată ce iarna ajunge, ei migrează ca un banc în regiunile mai adânci. Rosioara are tendința de a se hrăni în jurul paturi mari de buruieni, cum ar fi paturile de crin sau paturile de papură.

ANOTIMPURI

Vara și toamna sunt cele mai bune anotimpuri pentru pescuitul Rosioara, iarna au tendința de a se ascunde și sunt foarte inactivi. Un moment excelent pentru a pescui Rosioara este amurgul în lunile mai calde, deoarece nivelurile limitate de lumină și apa care a fost încălzită de soare pe tot parcursul zilei, fac ca Rosioara să se hrănească cu încredere.

Acestea fiind spuse, se știe că se hrănesc și în cele mai calde puncte ale unei zile de vară, iar Rosioara mare poate fi prins și când pescuiește noaptea, folosind momeli de fund.

CELE MAI BUNE LOCAȚII

Rosioara se găsește în general în apele liniştite și este bine distribuit în numeroasele pescuituri grosiere în apă plată din Marea Britanie, cum ar fi iazurile, lacurile și canalele. Ele pot fi găsite ocazional și în râurile lente. Rosioara va supraviețui și se va dezvolta în corpuri de apă care se laudă cu cantități mari de iarbă și/sau corpuri de apă care rămân limpezi pentru cea mai mare parte a anului.

METODE

O tijă plutitoare de 12-13 picioare (4 m) asociată cu o bobină fixă ​​încărcată cu fir de 2-3 lb (0,9-1,5 kg) este o modalitate excelentă de a merge. Ar trebui de asemenea folosită o lungime a cârligului de aproximativ 1,5 lb (0,7 kg) legată de un cârlig de sârmă fină și va permite momelii să se scufunde într-un mod natural, făcând-o mai atractivă pentru pește.

Flotantele cu cristale încărcate sunt perfecte atunci când este necesară turnarea, pentru a împușca corect aceste flotoare, pentru a poziționa împușcătura în vrac pe ambele părți ale flotorului și include niște picurătoare mai mici, distanțate uniform între flotor și cârlig. Acest picurător mai mic este folosit pentru a ridica plutitorul și ar trebui să apară doar 5-10 mm. De asemenea, picuratorul ajută momeala să spargă orice peliculă de suprafață care poate fi prezentă, acest lucru este util atunci când pescuiți momeli ușoare. Dacă mușcăturile se dovedesc greu de găsit și spargerea oricărei pelicule de suprafață nu este o problemă, poate merita să îndepărtați picuratorul, deoarece acest lucru va permite ca momeala să cadă foarte încet prin apă, oferind Rosioarei mai mult timp de luat. ea pe măsură ce cade.

Dacă Rosioara sunt prezente aproape de suprafață, este posibil să fie nevoie să pescuiți doar câțiva centimetri sub flotor. În ciuda acestui fapt, se recomandă totuși să setați plutitorul la adâncimea înotului dvs. ca punct de plecare, odată ce momeala atinge fundul, recuperați-o, introduceți puțină momeală în înot și reîncărcați. Nu uitați să scufundați linia dintre tijă și plutire pentru a reduce deriva de suprafață.

Ledgering-ul pentru Rosioara este, de asemenea, o metodă eficientă și recomandată atunci când pescuitul cu plutitor nu este adecvat, de multe ori din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau când raza de acțiune este o problemă. Folosind o momeală care este ușor plutitoare sau care apare în sus, va face mai atractiv pentru Rosioara și, de asemenea, va face mai ușor pentru Rosioara să muște, datorită formei gurii. Instalațiile cu auto-agățare, cum ar fi „plataforma pentru elicopter” (care folosește un cârlig foarte scurt) și tacticile de înot sunt foarte eficiente, dar asigurați-vă că sunt permise în apa în care pescuiți.

SFATURILE CELE MAI BUNE

Rosioara luptă într-o manieră similară cu gândacul, prin urmare, pentru a obține cel mai bun sport, se recomandă cu tărie folosirea unui joc ușor. Un cârlig de mărimea 14 este perfect, chiar și pentru exemplarele mai mari.

Pescuitul de pe o barcă este o metodă populară atunci când ieși după Rosioara. Începătorii ar trebui să fie prudenți, deoarece vâslitul peste zona pe care doriți să o pescuiți este ușor de făcut și va preveni mușcăturile. Când vă aflați într-o barcă, lăsați-o în derivă ultimii câțiva metri spre înot, coborâți ușor ancora în apă pentru a evita stropirea. Folosiți un flotor mic și o cantitate ușoară de împușcătură. A nu folosi nicio lovitură poate fi, de asemenea, eficientă, deoarece va face ca momeala să se scufunde lent și natural, făcând-o mai atractivă pentru pește.