1. Năspitori

Pe orice lac, zgomotele sunt o caracteristică uriașă pentru a pescui, dar devin deosebit de atractive pe măsură ce ne îndreptăm spre lunile de primăvară. Aruncarea strânsă pe marginile tufișurilor în sus și altele asemenea vă va produce adesea o mușcătură.

SFAT DE BINE
Când pescuiți împotriva agățătorilor, asigurați-vă că peștele nu poate lua niciun fir prin pescuitul cu o ambreiaj strâns și direct pe cap. Acest lucru îi oprește să facă zmeu și să câștige adăpost în capcană.

2. Puncte

Deși „punctele” oferă același avantaj pe tot parcursul anului – adică puteți acoperi o cantitate foarte mare de apă, acest lucru devine deosebit de util în timpul iernii și primăverii. Vă permite să vă răspândiți undițele și adesea vă va oferi șanse mari de a intercepta câțiva pești. De asemenea, oferă o vizibilitate bună pentru observarea crapului.

SFAT DE TOP
Întindeți-vă lansetele și vedeți dacă puteți intercepta peștii. Dacă vedeți pești care apar în față, aruncați-i cu o singură momeală.

3. Pături de buruieni

Un alt loc în care crapii își vor petrece mult timp în primăvară sunt buruienile proaspete, care reapar. Nu numai că oferă sanctuarul crapului și siguranță, iar buruiana va păstra și o mulțime de hrană naturală.

SFAT DE SUP
Asigură-te că echipamentul tău este la înălțimea sarcinii de a pescui o apă plină de buruieni. Utilizați o linie puternică de 15 lb sau mai mult pentru a face față tragerii înapoi a unor bulgări mari de verdeață.

4. Drumuri scufundate

În gropile săpate uscat, zonele și drumurile pe care mașinile folosite pentru a intra și a ieși din groapă sunt adesea folosite ca zone de hrănire și rute de navigație, așa că o momeală prezentată aici este perfectă.

SFAT DE BINE
Fixați toate instalațiile dvs. cu chit, deoarece acest lucru va împiedica peștele să se sperie din zonă

5. Marjele

Indiferent cât de mare sau mic este un lac, una dintre cele mai mari trăsături sunt marginile, iar acest lucru se întâmplă mai ales pe măsură ce apa începe să se încălzească. Unele caracteristici cheie de care trebuie să țineți cont sunt stuf, crini, copaci în suprafață și cocoașe de pietriș. NU le ignorați în această primăvară!

SFAT DE SUP
Momeală mai multe locuri înainte de a pescui și verificați-le pe parcursul sesiunii pentru a vedea dacă crapii se hrănesc cu ele.

6. Adancime

Acestea sunt primele locuri spre care se va îndrepta crapul pe măsură ce vremea se îmbunătățește. Apa se va încălzi aici mai repede decât părțile mai adânci ale lacului, așa că întotdeauna îndreptați-vă spre părțile mai puțin adânci ale lacului în timpul zilei.

SFAT DE TOP
Asigurați-vă că utilizați o linie foarte slăbită; o linie strânsă îi va speria afară din zonă.

7. Baruri

Barele de pietriș sunt creste formate din lingurile masive care extrag pietrișul. Acestea sunt folosite ca autostrăzi subacvatice de crap și sunt bune pentru pescuit pe măsură ce vremea se încălzește, deoarece pot fi unele dintre cele mai puțin adânci zone din lac.

SFAT DE TOP
Utilizați un fel de lider, cum ar fi tubulatura sau miezul de plumb, pentru a opri peștele să vă taie pe pietrișul adesea ascuțit.

8. Golfuri

Golfurile sunt o caracteristică uriașă pentru crap primăvara – mai ales dacă sunt puțin adânci. Adesea, atunci când corpul principal al unui lac este ocupat – ceea ce se va întâmpla pe măsură ce vremea se îmbunătățește și toată lumea își va recupera „bunbacul de pescuit” – ei vor merge în golfuri și golfuri mici pentru a scăpa de presiunea pescuitului. Fii cu ochii pe golfurile care sunt la capătul unui vânt nou și cald, deoarece adesea vei găsi crapii stivuite acolo!

SFAT PENTRU PRINCIPALĂ
Fii cu ochii pe aceste golfuri pentru că fie sunt pline de crap, fie sunt total lipsite de ele. Dacă vezi pești acolo, fă o mișcare.