Momentul care a schimbat jocul, care a schimbat totul pentru mine , a fost să văd ce diferență au făcut hooklinks cu fluorocarbon față de ratele de prindere ale pescarilor. (Gestionarea mai multor zone de pescuit timp de câțiva ani cu siguranță a avut avantajele sale!) Aș merge până la a spune că, din ceea ce am văzut la aceste pescuit, fluoro a depășit orice altceva cu până la 10 la 1. Am fost un convertit de atunci și pot conta pe o mână cât de des am folosit hooklinks acoperite în ultimii 10 ani.

Nu am cumpărat cu adevărat nimic legat de instalație recent, dar ultima adăugare la cutia mea de echipament a fost Micro Braid de 20 lb de la Korum. Este nivelul perfect de suplețe pentru platformele mele combi – nu aș fi fără el.

Pe lista mea de dorințe pentru un articol viitor se află un chit de foarte mare densitate, prin care aveți nevoie doar de o cantitate mică. De asemenea, ar dura pentru totdeauna și platformele tale ar arăta super îngrijite. Poate cer un pic prea mult!

M-am inspirat în ceea ce privește platformele de la mulți pescari de succes  care sunt prieteni apropiați, și anume Steve Hall, care este un terminator absolut. Cei mai mulți nu vor fi auzit de Steve, dar el mi-a arătat câteva prezentări super elegante acum vreo 12 sau 13 ani. Nu m-am abătut departe de ele de atunci. Al doilea pescar este Mat Woods, care se schimbă mereu în orice situație. Cu siguranță, mi-a deschis mintea către diferite lucruri, în special platformele scurte – platformele mele pentru genți sunt încă mai lungi decât cele pe care le pune în mijlocul unui pat de buruieni!

Am o colecție excesivă de cârlige. Prietenii mei mă furișează pentru asta, dar cu siguranță ei sunt cel mai important lucru din cutia ta de joc? Oricât de rar se schimbă prezentările mele, am mereu câteva copii de rezervă, și anume
modele super-puternice de ochi drept/puncte drepte, pentru care optez atunci când trebuie să le fac o jale serioasă!

Pescarul de crap de azi nu a scos niciodată platforme mai eficiente. Asemenea lui Ronnie, de exemplu, sunt mult mai eficiente și mai versatile decât orice am văzut până acum. Acestea fiind spuse, sunt sigur că va fi o nouă lume după colț – producția modernă și produsele de pe piață nu au fost niciodată mai bune.

Imagine

Am o poveste despre modul în care o mică modificare a unei platforme a făcut o diferență enormă… De aproape 10 ani încoace, îmi bat un „D” împletit pe cârlige, pe platforme combi pentru pescuitul pop-up – foarte asemănător cum își leagă Danny Fairbrasss D-Rig-ul IQ. Legând astfel secțiunea împletită a dispozitivului meu combi, permite o mișcare îmbunătățită a hookbait-ului și o separare mai bună decât utilizarea unui pivot de microrig și a unui cârlig.

Ascuțirea cârligului este foarte importantă pentru mine, deși uneori folosirea unui cârlig scos din pachet depășește un cârlig ascuțit, mai ales atunci când trebuie să trageți foarte mult pentru a îndepărta peștele de agățați. Dar acolo unde pot, îmi voi ascuți cârligele — este o margine atât de mare, după părerea mea.

Lungimea mea preferată este de 25 lb Outline Fluro Soft. Cel mai bun hooklink cu fluorocarbon pe care mi-am pus mâna vreodată. Este suficient de moale pentru a permite agățarea eficienței și mișcarea, dar suficient de rigidă pentru a însemna că nu pierd niciodată somnul din cauza încurcăturii. Când hooklink-ul se îndepărtează de plumb, vreau ca acesta să aterizeze într-o formă de banană, oferind platformei o cantitate mare de întindere atunci când peștele îl aspiră fără ca acesta să se întindă pe punte într-o grămadă. Acest material realizează perfect acest lucru. 

Când vine vorba de materialele hooklink, prefer fluorocarbonul oriunde pot, fie că este un boom pe o platformă combi sau un D-Rig vechi bun cu un cârlig cu model Chod.

Când vine vorba de montarea hookbait-ului meu, îmi place să folosesc un micro-rig pivotant, oferindu-mi o separare constantă de la momeală la cârlig și liniște maximă. Aproape fiecare hookbait pe care îl folosesc în aceste zile este echilibrat critic sau este un pop-up, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de mai multă separare decât atât.

Când vine vorba de alegerea hookbait, aceasta variază masiv pentru mine. Momeala este un lucru pe care cred că pescarii îl ignoră adesea – este cea mai mare armă din spatele ambarcațiunilor, după părerea mea. Unde pot, iubesc un tigru. Se pretează frumos să fie găuriți și echilibrați perfect. Dar diferite situații și locuri se pretează la diferite hookbaits – dacă pescuiesc boilies, cu cât mai mare, cu atât mai bine și îmi place un Bug Wafter de 18 mm.

Văd că produsele finale devin mai fine și mai compacte. Cu cât este mai puțin pentru ei crapii cu ochi de mărgele de văzut, cu atât mai bine!