2g6a1874 1 1 1 [1]

 Cum să alegi cele mai bune momeli

Cu experiență sau începător, momeala de pescuit potrivită vă poate ajuta să prindeți următoarea captură mare. Găsirea și utilizarea tipului adecvat de momeală este esențială pentru succesul pescuitului – aflați mai multe despre toate momelile de pescuit disponibile și cum să le folosiți eficient pentru a maximiza succesul în acest articol.

 


Introducere: Ce este momeala de pescuit și cum funcționează? 


În definiția sa simplistă, momeala de pescuit este hrana pe care o pui într-un cârlig sau într-o capcană pentru a-ți prinde peștele țintă. Elementul comestibil poate fi o momeală naturală, cum ar fi viermi, melci, nuci, porumb dulce sau chiar mai mici, pești mort. 

Unele momeli de pescuit sunt artificiale si ofera longevitate in comparatie cu momelile naturale de pescuit. Diferitele tipuri de momeli realizate vor fi discutate mai jos. Puteți învăța între momelile artificiale și cele naturale în articolul nostru dedicat.

Cum funcționează momelile de pescuit este că atrag atenția peștilor din zona în care au fost plasate. Unele momeli, cum ar fi peleții de hrană pentru pește, sunt oferite gratuit fără cârlig pentru a câștiga încrederea peștilor și pentru a primi mai mult, mai aproape de pescar, în speranța de a fi capturat.


Tipuri de momeli de pescuit care pot fi folosite în diferite tipuri de pescuit


Există o varietate de momeli de pescuit disponibile pentru pescuitul grosier și chibrit și la crap . Mai jos sunt câteva dintre cele mai bune tipuri de momeală pentru pescuitul în apă dulce.

 

Boilies 

Mici și rotunde, boiliesurile de pescuit se scufundă în apă și sunt pline de substanțe nutritive și atractanți pentru a atrage crapii la înot. Este ideală ca momeală cu cârlig sau ca hrană atunci când este tocată. Boilies-urile cu termen de valabilitate și boilies-urile pentru congelator sunt cele două tipuri principale.

 

Profitați la maximum de pescuitul la boilies cu sfaturile împărtășite în videoclipul de mai jos.

 

Pop-up-uri

Aceste boilies sunt impregnate cu un material de plutire, de obicei plută, care le permite să plutească ușor peste pământul predispus la agățare. 

 

Wafters

Soluția ideală pentru pescarii care doresc să reducă diferența dintre un pop-up izbitor și un boilie clasic. Cu aromele lor irezistibile, aceste mici minuni se asigură că momeala ta de suprafață este pe măsură!

 

gantere

 Un boilie unic în formă de butoi care îți poate oferi avantajul câștigător, oferind peștelui o alegere atractivă și delicioasă.

 

Pelete

Excelente pentru pescuitul la feeder, peleții pentru pescuit au toate formele și dimensiunile, sunt moi la atingere odată scufundați și se dizolvă complet într-o ciupercă gustoasă pe care peștii o consideră irezistibilă!

 

Momeala

Aceasta se referă la momeala care a fost măcinată într-o consistență fină, aproape pudră. Poate fi aruncat în baie sau amestecat cu aditivi sau particule pentru a forma bile care, atunci când sunt scufundate, au creat un nor de momeală liberă.

 

Particule

Momelile cu particule acoperă articole adăugate în mod util unui amestec de momeală pentru a spori atractivitatea și nutrienții. Particulele includ semințe de cânepă, porumb și nuci.

 

Lichide

Glugurile de momeală, goos, dips-urile de momeală și spray-urile de aromă pot fi folosite pentru a spori potența momelii, pentru a îmbunătăți aromele sau pur și simplu adăugați în apă pentru a atrage peștii.

 

Momeli artificiale

 Denumite altfel „momeli false”, acestea pot fi orice, de la imitații de larve la pâine spumă și chiar includ naluci de pescuit. Un mare beneficiu al momelii sau al nalucii artificiale este că poate fi folosită în mod repetat și este o momeală de top pentru pescuitul somnului .

 

Care este cea mai comună momeală de pescuit? 


Un tip natural de momeală; viermii și viermii sunt cei mai buni pentru peștii de apă dulce. Crapul poate identifica cu ușurință momeli vii și acest tip de momeală poate fi devastator în lunile de iarnă, datorită mișcării și aromei sale zdruncinate.

Cum să alegi cea mai bună momeală pentru următoarea excursie de pescuit


Potriviți-i prada

Luați în considerare ce pești mănâncă în mod natural. Fie că este vorba de melci, gândaci sau fructe de pădure, puteți asorta momeli similare precum nuci crocante, muște artificiale sau boilies cu aromă de fructe de pădure.


Se potrivește în gura peștelui?

Peștele pe care îl vizați are o gură de o anumită dimensiune. Luați în considerare dimensiunea momelii dvs. pentru a elimina atragerea peștilor greșiți.


Cea mai bună culoare de momeală

Acest lucru poate varia în funcție de sezon datorită limpezirii apei. În mod ideal, alegeți culori naturale în lunile de vară, cum ar fi maro, bej, roșu închis și momeli mai strălucitoare în timpul iernii și apă tulbure pentru a le identifica cu ușurință.

Alegeți o selecție de momeală ideală

Nu se știe la ce va merge peștele într-o zi dată, așa că asigurați-vă că împachetați o selecție de momeli. Pregătiți momeli de pescuit în mare, cum ar fi viermi de mare, anghile, crabi, creveți, fâșii de calmar și bucăți de pește tăiate dacă vizați peștii de apă sărată. Luați o selecție de arome și dimensiuni de boilies pentru crap, prindeți pelete și particule și momeală pentru grosier!


Reguli pentru momeli de pescuit

Asigurați-vă că verificați reglementările dvs. de pescuit pentru momeală legală în zona dvs. de pescuit. Unele locuri interzic anumite tipuri de momeli pentru a-și proteja stocurile de pește. Nu este vorba doar de regulile locului de desfășurare, ci și de anotimpurile închise, de exemplu, vizând peștii grosieri de pe râuri în timpul sezonului închis.


Locația momelii de pescuit

Locul în care pescuiți este ceva de luat în considerare atunci când alegeți momeala. Gândiți-vă la limpezimea apei, la structurile din apropiere, la alți pescari, la curgerea apei, la insule, la copaci în suprafață și multe altele. Echipamentul de pescuit și alegerea momelii vă vor ajuta la succesul dvs.

Vremea afectează alegerea momelii?

Luați în considerare vremea atunci când vă stocați punga de momeală, deoarece acest lucru va schimba obiceiurile de hrănire ale majorității peștilor țintă. Destul de ciudat, vântul, ploaia și frigul sunt toate lucruri care fac peștii precum crapii mai intrigăți de hrănire, astfel încât să puteți alege mai multe momeli nutritive.

Care sunt cele mai bune moduri de a depozita momelile de pescuit? 

Modul în care vă depozitați momeala de pescuit depinde de tipul de momeală și de cum doriți să o prezentați peștilor! De exemplu, boilies-urile congelate pot fi depozitate într-o cutie frigorifică sau lăsate într-un airbag pentru a se usca înainte de utilizare. 

Pentru momeli proaspete precum momeala vie (virmi, viermi sau boilies de casă) încercați să le păstrați într-o cutie de momeală în frigider până la sesiunea de pescuit. Alte momeli uscate sunt cel mai bine depozitate într-o zonă răcoroasă, întunecată, ferită de lumina directă a soarelui.

Unele momeli sunt cel mai bine achiziționate în ziua sesiunii de pescuit la Angling Direct local ! Vizitați pagina noastră dedicată sau căutați online Fishing Bait Shop Near Me pentru a găsi cel mai apropiat magazin AD.


Proaspăt sau Congelat? 


Există multe diferențe între momelile proaspete și congelate și motive pentru care una ți se potrivește mai bine decât cealaltă. Articolul Fresh vs Frozen Fishing Momeli vă va ajuta să găsiți produsul de momeală potrivit pentru peștele dvs. țintă și stilul de pescuit.

Ce este o barcă cu momeală de pescuit și cum funcționează?


Barcile cu momeală sunt o soluție perfectă pentru orice pescar care dorește să-și îmbunătățească rezultatele. Cu tehnologia sofisticată, ei pot distribui cu precizie momeala atât pe corpuri de apă mari, cât și pe cele mici, ceea ce înseamnă mai multe capturi decât oricând!


Pentru o analiză aprofundată a bărcilor cu momeală și de ce ați putea avea nevoie de ele, consultați articolul nostru. 

Ce momeală am nevoie pentru pescuitul la crap?


După cum am stabilit în secțiunea „ Cum să alegi cea mai bună momeală ” a acestui articol, alegerea ta de momeală pentru pescuitul crapului poate depinde de mai mulți factori. Viermii și viermii sunt întotdeauna o alegere de momeală de încredere, dar multe locuri au o limită sau interzice.