La Mreana Pe Rau

Pescuitul cu mreana poate fi un joc vechi și greu în lunile de iarnă, dar este vital să vă îndreptați spre bancă cu un plan de joc și tehnici potrivite pentru a face ca fiecare oportunitate să conteze. Pentru a vă ajuta pe drum, am vorbit cu cel mai bun pescar de mreană Ade Kiddell și am adunat câteva sfaturi de la Coarse Fishing Answers , pentru a vă ajuta să prindeți mai mult mreana iarna.

De ce le place pescarilor pescuitul cu mreana?

Nu este nimic mai interesant decât să vă uitați la undița în timp ce o mreană prinde momeala pentru cârlig și pornește în râu. Speciile incredibil de dureroase se află într-un număr mare de râuri din toată țara și oferă multor pescari un sport extraordinar pe tot parcursul anului.

De ce să pescuiți mreana iarna?

În lunile mai răcoroase din decembrie până în martie, această specie de pești va avea o greutate mai mare pe măsură ce se pregătesc pentru a depune icre. Prinderea mrenei în frig nu este o sarcină ușoară, iar mulți pescari au petrecut mult timp ținindu-i iarna, cu foarte puține lucruri de arătat pentru eforturile lor, totuși, gândindu-vă bine că ați putea menține rata de capturare constantă pe tot parcursul anului.

Top Sfaturi de pescuit cu mreana de iarnă


1) Planificați vremea de iarnă

Urmărirea îndeaproape a vremii și a condițiilor râului vă va crește șansele de a prinde un pește. Dacă ajungeți la un râu atunci când nivelul crește după un aflux de ploaie rece, zăpadă sau lapoviță, probabil că veți pierde – această scădere a temperaturii pune peștele imediat. Având în vedere acest lucru, încercați să cronometrați sesiunea pentru a coincide cu râul care începe să scadă de la înălțimea maximă; în acest fel, există, de asemenea, mai puține gunoi în apă care să se prindă pe liniile tale și să-ți scoată platformele din poziție.

Ade spune:

„Când căutați mreana în timpul iernii, încercați să pescuiți ori de câte ori este posibil, cu temperatura apei râului fie constantă, fie dacă este posibil în creștere, creșterea trebuie să fie ușoară, chiar și câteva zecimi de grade centigrad sunt suficiente pentru a declanșa o vrajă de hrănire.

Un termometru digital de mână cu o sondă pentru măsurarea temperaturii exterioare este foarte util, dacă nu sunt cu ochii pe prognoza meteo sau folosesc internetul pentru a găsi condițiile râului .

Creșterea temperaturii apei este în mod normal declanșată de presiunea scăzută a aerului și cu vânturile din direcția sud sau vest, acest lucru va aduce în mod normal o vreme blândă, cu multă ploaie, ideală pentru o mreană de iarnă.”

De asemenea, asigurați-vă că aveți grijă de voi în aceste condiții reci și brutale!

Ade avertizează că; „Malurile râurilor pot fi foarte alunecoase, așa că aveți grijă suplimentară, luați în considerare una dintre vestele de salvare cu autoumflare pentru un plus de siguranță. De asemenea, asigurați-vă că utilizați îmbrăcăminte caldă impermeabilă și încălțăminte cu o bună prindere pentru siguranță.”

2) Citiți Râul când pescuitul cu mreana

Ca și în cazul oricărui tip de pescuit pe care îl faceți, localizarea peștelui înainte de a începe pescuitul este cheia pentru a vă crește captura. Este posibil să aveți o singură șansă de a mușca pe vreme rece, așa că trebuie să găsiți niște pești sau zone care să țină pești.

Ade sugerează că râurile inundate cu apă curgătoare sunt cele mai bune:

„În râurile inundate căutați zone cu debit constant, căutați apa lină care curge în ritm rapid de mers, evitați zonele în care suprafața fierbe sau are vârtejuri, peștii evită acele zone.

Fiți conștienți de mreana va ridica adesea o momeală aproape instantaneu în apa de inundație, recordul meu este o mreană cu mușcătură și cârlig în mai puțin de 20 de secunde!”

De asemenea, petreceți timp plimbându-vă pe râu și vorbind cu pescarii care pescuiesc pe întindere. Adesea, acestea vă vor conduce la unele posibile înotări care țin pești. Ade sugerează că pescarii cu mreana ar trebui să „și păstreze mobilitatea, să acorde fiecărei înot până la 1,5 ore și să meargă mai departe dacă nu prindeți”.

Pescuitul-Apa-Rece-Mreana-7

Zonele care dețin mreana în lunile mai calde vor deține adesea și pești în perioadele mai reci. Obstacolele din apă, copacii care stăpânesc și cutele din râu vor merita să fie vizate. Copacii care trec pe deasupra sunt un magnet pentru pești și pescuind în amonte de ei, puteți trage peștele până la platforma dvs. cu mirosul momelii.

Dacă sunteți în căutarea unui pește mare pe un râu cu un stoc scăzut de mreană, ar trebui să vă pregătiți pentru câteva sesiuni în alb sau să optați pentru locuri cu un stoc mai mare de mreană, vă va oferi în mod natural o șansă mai mare de a prinde unul. 

3) Testează-ți echipamentul de pescuit pentru mreana

Orice pescuit cu mreana vă va testa în mod corespunzător echipamentul de pescuit, deoarece acești pești puternici se pot retrage cu adevărat. De asemenea, lui Barbel îi place să trăiască în jurul stâncilor, ramurilor și altor obstacole care pot cauza tot felul de probleme pescarilor. Din aceste motive trebuie să folosiți unelte care vă vor permite să extrageți în siguranță peștii din casa lor.

Nu are rost să pescuiți cu lumină – apa de inundație furioasă, plumburile grele și peștii puternici vor face o muncă ușoară și un echipament inadecvat, lăsându-vă cu capul în mâini după ce tocmai ați pierdut peștele visat.

Pescuit-Apa-Rece-Mreana-2

Ia-ți un specimen de tijă cu o curbă de testare de 2 lb. Există câteva barbele grozave pe AD online pe care să le încercați sau să vizitați magazinul local AD pentru a le vedea în persoană.

Mreana și tijele specializate cu o coloană vertebrală de 2 lbs sunt deosebit de utile atunci când apa este mare. Este cel mai bine împerecheat cu role de mărime 6000, rotire gratuită .

De asemenea, aveți nevoie de o linie principală care este dură și are rezistență ridicată la abraziune, în caz contrar, puteți fi tăiat de un obstacol subacvatic.

4) Cele mai bune instalații pentru pescuitul cu mreană cu apă rece

Din nefericire pentru mreana, forma gurii le împrumută perfect cârligele care nu se desprind. Din acest motiv, o platformă simplă de alergare este cea mai bună.

Un Running Rig oprește încurcăturile și este foarte bine combinat cu o împletitură de cârlig de 3 ft și un cârlig pentru specimen de dimensiunea 8 conectat folosind un nod fără noduri. Această platformă este puternică, simplă și extrem de eficientă.

Alegerea mărimii plumbului depinde de debitul apei când ajungeți la râu. Cel mai adesea, utilizarea între 2 oz și 4 oz este ideală, dar nu vă fie teamă să mergeți mai sus dacă aveți nevoie. 

5) Cele mai bune momeli pentru mreana pentru ape reci

Peștii de iarnă nu vor fi foarte dispuși să se hrănească, așa că un pat mare de momeală probabil va scoate mreana și îi va scoate din înot. Încercați să creați este atracția maximă cu hrană minimă. Mreana este foarte curioasă și, ca și în alte tipuri de pescuit, cum ar fi plătica mare sau crapul mare, mulți pescari folosesc o momeală strălucitoare. 

„În apă limpede și condiții de iarnă mai reci, de multe ori doar o singură momeală mică și aromată cu hrană minimă va avea ca rezultat un pește.” , spune Ade. 

Alegerea unei momeli cu o mulțime de miros și aromă care se scurge în râu este garantat să vă sporească șansele de a pune în pungă o mreană de iarnă. Mirosul care se deplasează în aval vă va ajuta să trageți peștii în amonte și în zona dvs. de momeală – unde sperăm că vor aluneca.

Ade sugerează:
 

„În condiții de râu înalt folosiți momeli mai mari, usturoiul cheesy este preferatul meu dintre toate momelile de iarnă, cârnații picant sunt de asemenea buni.

 Alternativ, la temperaturi mai scăzute, cu condiții de apă mai limpede, mreana are un dinte de dulce, așa că aromele cremoase de caramel sunt bune, Sonubaits F1 mi-a prins multe mreana iarna.

Folosiți un atractant foarte lipicios și cu aromă mare, momelile mici și pufoase vor fi spălate în fluxul puternic.”


Pescuitul-Apa-Rece-Mreana-3
Unii pescari le place să folosească diferite momeli pe cele două lansete, ambele opțiuni având un miros foarte puternic care ar trebui să ispitească mreana în zonă.

De asemenea, puteți opta pentru o pungă PVA de pelete extrem de mirositoare împreună cu câteva boilies zdrobite. Acest lucru oferă acea atracție mare, furaj redus, ideal pentru condiții de apă rece.

Sperăm că ați găsit aceste sfaturi de pescuit cu mreana utile pentru pescuitul dvs. de iarnă! Asigurați-vă că vă împărtășiți capturile cu Angling Direct pe rețelele noastre sociale!