O singură metodă, nenumărate opțiuni

Chris Cameron, de la Middy, știe câteva lucruri când vine vorba de pescuitul cu hrănitori, așa că l-am rugat să se despartă de cunoștințele sale pentru a vă ajuta să continuați să prindeți atunci când peștii sunt instabili și dificil de prins.

Metoda de pescuit cu feeder… încărcați feederul cu momeală sau peleți, lipiți-vă momeala cu cârlig deasupra și apoi acoperiți-o cu mai multă momeală înainte de a o arunca. Ce poate fi mai simplu?

Pescuitul cu Method Feeder este foarte simplu în forma sa de bază și, desigur, veți prinde o mulțime de pești atunci când aceștia se hrănesc bine, dar pentru a duce pescuitul cu Method Feeder la următorul nivel, trebuie să fiți mai dispus să vă schimbați modalitățile de pescuit. formula câștigătoare și caută semne în înot că peștii volubili își doresc ceva diferit.

Prea ușor?

Problema cu pescuitul comercial este că mulți dintre noi considerăm că sunt ușori, deoarece o mare parte a anului pot fi și asta te liniștește într-un fals sentiment de securitate.

Aruncați alimentatorul Method și vă așteptați ca vârful să meargă, este la fel de ușor și datorită combinației dintre o tactică mortală și pescuitul comercial prolific care poate fi adevărat, mai ales în lunile mai calde. Dar pentru ca vârful tău să circule cu mai multă regularitate, mai ales în această perioadă a anului foarte schimbătoare și dificilă, trebuie să fii dispus să schimbi ceea ce hrănești, ce folosești la cârlig și unde arunci.

Astăzi mă aflu pe Island Pool la excelentul Manor Farm Leisure de lângă Evesham și este un loc în care am pescuit destul de mult de-a lungul anilor, dar nu atât de mult recent. Cu toate acestea, fiind la doar 40 de minute de acasă, este locul în care tind să vin atunci când trebuie să prind niște pește între calificările de pescuit pentru meciuri cu bani mari, ceea ce poate fi dificil și uneori trebuie să ai o sesiune bună de însac pentru a obține. încrederea și entuziasmul din nou! Acesta este, de asemenea, un loc grozav pentru a veni să încerce momeli și echipamente noi, deoarece nu vreau să folosesc nimic pentru prima dată în timpul unui meci.

Găsiți o caracteristică

Caracteristica evidentă pe care trebuie să o aruncați pe acest lac este marginea insulei și puteți ajunge la ea de la orice cuier, deși unele cuie vor trebui să tragă mai mult decât altele. În înotul de astăzi, pot ajunge confortabil pe insulă și raza de acțiune este de aproximativ 40 de metri, așa că obținerea distanței nu va fi o problemă.

Precizia este atât de importantă pentru acest stil de pescuit, așa cum sunt sigur că știți cu toții, iar pescarii care pot ateriza alimentatorul în același loc de fiecare dată vor prinde, în general, mai mulți pești în acest tip de locație în comparație cu cei care sunt mai puțin precisi.

Pe lângă precizie, distanța este la fel de importantă pe acest lac, deoarece raftul de peste insulă coboară destul de repede în ape mai adânci. Soarele a ieșit astăzi și peștii aceia vor prefera să fie în apa mai puțin adâncă, aproape de insulă, așa că este esențial să continuați să apăsați clema și apoi să urmați alimentatorul în jos, odată ce o are, astfel încât alimentatorul să nu ping înapoi spre dvs. Dacă ați înțeles greșit, nu vă fie teamă să-l înfășurați înapoi și să încercați din nou.

Cu toate acestea, deși insula este un loc evident de aruncat, mă aștept ca pescuitul să fie dificil, așa că am o altă linie la aceeași distanță, dar în apă deschisă în dreapta mea, ca rezervă. Pescuitul la feeder nu este diferit de pescuitul cu coș, iar înotarile rotative și odihnitoare sunt toate parte a unei abordări de succes.

De asemenea, voi face o baie cu pelete de 6 mm la jumătatea drumului spre insulă și aceasta va fi o altă linie pe care o pot încerca și, sper, să prind câțiva pești în timp ce firul meu de peste insulă este odihnit. Într-o potrivire care nu se hrănește numai, aceasta ar putea fi o linie de stâlp lungă sau o linie waggler cu peleți și puteți prinde greutăți mari pe acest loc prin ping peleți și pescuind la mică adâncime.

Cu toate acestea, doar pescuiesc în alimentator astăzi și având acele trei linii la adâncimi diferite ale înotului, ar trebui să pot găsi peștii dacă se hrănesc la o anumită adâncime.

A se stapani

F1 și crapul sunt ținta principală pe acest lac, dar există și o mulțime de skimmer-uri și acest lucru este tipic pentru multe reclame în sus și în josul țării. Destul de mulți dintre crapi și F1 sunt pești bătrâni și precauți, așa că prezentarea trebuie să fie perfectă pentru a-i prinde.

Cea mai mare problemă atunci când pescuiți strâns pe insulă este menținerea alimentatorului în partea de sus a raftului, astfel încât să nu se tragă înapoi în jos și în apa mai adâncă. Folosesc alimentatoarele Middy Gripper Method pentru aceasta deoarece au o creastă mică încorporată în plumb, care ajută la ancorarea alimentatorului pe fund, astfel încât să fie mai puțin probabil să fie dislocat și să coboare panta.

Folosesc azi doar dimensiunea mică, cu 30 g de plumb în bază, deoarece pescuitul peste tot este puțin nesigur în momentul scrierii, iar peștele cu siguranță nu vrea prea mult. Deși arată frumos și cald în fotografii, nopțile sunt încă foarte răcoroase!

Raportul ucigașilor

În ceea ce privește momeala, am niște momeală și micro-uri pe tava laterală, precum și o selecție bună de wafters pentru cârlig și acele pelete tari de 6 mm pentru hrănire liberă. Întotdeauna încep sesiunea sau meciul hrănind 50/50 micros și momeală pe feeder și apoi mă uit să văd ce răspuns primesc și nu se întâmplă foarte des să nu modific acest lucru de mai multe ori în timpul unui meci.

Zona pe care o arunc în jurul vârfului insulei deține întotdeauna câțiva crapi, așa că este logic să pescuiți în principal micro-uri ținând cont de aceștia, deoarece peleții țin pești mai mari în înot. De asemenea, aveți tendința de a obține mușcături mai repede atunci când utilizați micro-uri tocmai din acest motiv.

Dacă peștii mari se hrănesc și își doresc multă grămadă, în general, voi rămâne cu micro-uri, dar regula de bază pe care o folosesc este să adaug mai multă momeală cu cât pescuitul este mai greu.

Dacă este foarte greu, așa cum este adesea în timpul iernii, sau peștii mai mari nu se hrănesc, dar peștii mai mici, cum ar fi skimmer-urile, voi avea doar momeală cu poate ceva micro pe feeder. Dacă prind F1, crap și skimmer-uri, dar nu este în niciun caz solid, aș putea folosi 50/50 sau ar putea fi ceva între momeală îngrijită sau micro-uri îngrijite, în funcție de modul în care se hrănesc peștii și de dimensiunea peștilor pe care îl am prinderea.

Asta îmi place cu adevărat la pescuitul Metodei. Există atât de multe raporturi dintre pelete și momeală pe care le puteți încerca, precum și pelete cu jupuire dublă cu momeală deasupra sau momeală cu jupuire dublă cu pelete deasupra, permutările sunt nesfârșite și munca din greu și experimentarea este adesea cheia pentru a menține mușcăturile să vină și prinzând într-un ritm constant. Peștele va înțelepți adesea până la un tip de prezentare, așa că oferirea de ceva diferit îi poate păcăli să-ți ia momeala.

Gama de Wafters

Pentru momeli cu cârlig, am wafters de la 5 mm până la 8 mm și le port în diferite culori, astfel încât să pot încerca diferite lucruri atunci când înotul este liniștit. Știu că mulți pescari de top au o culoare preferată când vine vorba de wafters și de asta rămân pentru că le dă încredere și aș spune că culoarea mea preferată este roz, dar doar pentru că asta tind să pun mai mult pe cârlig.

Cu toate acestea, voi încerca alte culori și, mai important, după părerea mea, voi încerca și diferite mărimi pe tot parcursul sesiunii. De exemplu, dacă prind crap, un 8 mm ar fi prima alegere, dar dacă pescuitul este greu și prind în principal skimmeri, deoarece F1-urile și crapul nu se hrănesc cu adevărat, un 5 mm ar fi o alegere mai bună.

Dacă culorile funcționează în măsura în care mulți pescari cred că o fac, nu știu! Totuși, ceea ce știu, este că ochii unui crap sunt îndreptați în sus și gura în jos, așa că pot vedea cu adevărat în jos pentru a alege o anumită culoare de momeală care iese în evidență de culoarea momelii pe care o hrăniți?

Este mai probabil să sugă momeala și apoi să se agațe atunci când aspiră momeala cu cârlig cu plutire neutră, indiferent de culoare. Oricum asta e teoria mea!

În ceea ce privește abordarea, configurația mea de bază pentru acest tip de locație este un alimentator Quartix de 11 ft cu vârf de 1 oz și o mulinetă de dimensiunea 4000 încărcată cu linie M-Tech de 8 lb. După cum am menționat anterior, hrănitorul este o metodă Middy Gripper mică de 30 g pe care o pescuiesc în linie, mai degrabă decât elastică, iar la sfârșit am un cârlig de 4 inci cu lungimea de 0,22 mm la un cârlig QC-1 de dimensiunea 12 cu un cârlig. banda de momeală de păr. Totuși, voi varia dimensiunea cârligului, de la o dimensiune 16 la 12, în funcție de dimensiunea wafter-ului meu.

Sesiunea

Având în vedere vremea pe care am avut-o în ultimele două săptămâni, s-a pescuit cam așa cum mă așteptam astăzi – greu! La începutul sesiunii am primit căptușeli, ceea ce indică faptul că peștii erau în cuier, dar era foarte dificil să obții mușcături. Primul meu pește a fost un F1 pe un wafter de 6 mm, dar tot ce am putut să prind a fost un skimmer ciudat pe un wafter de 5 mm și care a stabilit cu adevărat modelul zilei. A funcționat și schimbarea dimensiunii momelii cu cârlig și am avut cea mai bună vrajă a sesiunii, când de fiecare dată când am schimbat asta, am prins un pește!

Ceea ce a fost foarte remarcabil este absența crapilor care nu s-au hrănit deloc astăzi, ceea ce este neobișnuit. Cameramanul a fost la prolificul Lacs Larford cu o zi înainte de această caracteristică și nici crapii nu s-au hrănit niciodată acolo, ceea ce este, de asemenea, foarte neobișnuit și o dovadă a cât de volubili pot fi primăvara.

Înotul lângă insulă a fost cel mai bun, deși am prins niște pești din apă deschisă în dreapta mea, dar nimic pe linia în care am fost slăbit hrănind cu pelete.

Am încercat, de asemenea, diferite moduri de a încărca hrănitorul cu mai multe raporturi pelete/momeală și, de asemenea, dubla jupuire fie cu pelete, fie cu momeală, dar cea mai bună combinație de astăzi, din cauza modului în care se hrăneau peștii, a fost cu siguranță mai ales momeala cu câteva micros. A fost greu, dar oferind peștelui ceva diferit la majoritatea lansărilor, fie sub forma unei schimbări de momeală cu cârlig, fie a unei modificări a momelii pe care o pun pe alimentator, am reușit să păstrez peștele să vină.

Liniile alternative m-au ajutat și atunci când am simțit că înotul principal are nevoie de o odihnă și am încheiat sesiunea cu 50 de kilograme de F1 și câțiva skimmers.

Cred că variațiile pe care le poți folosi în pescuitul cu Method feeder în aceste zile sunt considerabile și s-a dezvoltat cu adevărat în ultimii doi sau trei ani. Chiar și în meciurile în care poate fi folosită orice tactică, Metoda devine alegerea numărul unu pentru mulți pescari. Puteți chiar să-l pescuiți pe linie sau în margini și în unele zile poate fi mai bun decât pe linie.

Când te gândești la asta, 95 la sută din mușcăturile pe care le primești într-un alimentator Method au ca rezultat un pește agățat, așa că dacă primești căptușeli și mușcături prostești pe stâlp, încearcă să arunci un alimentator Method peste vârf.