Wonder Mere 9[1]

Și acum, pentru ceva complet diferit, Graham Kennerley, cu sediul la Cadence North West Match Group, este gazda dvs. în timp ce ridicăm capacul asupra unei destinații fantastice de pescuit.

Districtul Lacurilor Engleze a fost o sursă de inspirație pentru mulți oameni de-a lungul secolelor.

Munții săi uimitori, cerurile mari, lacurile și peisajele luxuriante și verzi au format „pânza” pentru poezie și proză frumos lucrate de giganți literari precum William Wordsworth, Samuel Coleridge, Thomas de Quincey și John Ruskin.

Fabuloasa Hill Top House, lângă Hawkshead, este locul în care a trăit scriitoarea pentru copii Beatrix Potter și și-a scris cărțile îndrăgite despre o distribuție de creaturi fermecătoare aduse la viață cu trăsături umane – Peter Rabbit, Jemima Puddleduck, Squirrel Nutkin etc.

În apropiere, Coniston Water este locul în care curajosul negustor de viteză Donald Campbell și-a plătit tragic viața în 1967 cu faimoasa sa ambarcațiune cu motor cu reacție, Bluebird, în timp ce încerca un nou record mondial de viteză pe apă, întâmpinându-și soarta într-un accident cu o viteză de peste 300 mph.

Deci este un loc foarte plin de istorie, o zonă de o frumusețe naturală remarcabilă, un tărâm al literaturii și al poeziei, hoteluri frumoase și hectare și hectare de apă și, în special, Lacul Windermere, care este locul unde pescarul Cadence North West Match Group. Graham Kennerley intră.

Inginerul în retragere al centralei nucleare Graham a fost conștient pentru prima dată de uriașele bancuri de plăci ale lacului prin vița de vie de vie cu pescuit cu câțiva ani în urmă. O viață aglomerată nu a însemnat timp să încerci să-i găsești, până acum.

Graham poate avea 66 de ani, dar recunoaște că încă mai simte același sentiment de entuziasm băiețel în noaptea dinaintea unei excursii de pescuit și, când l-am întâlnit la sfârșitul lunii iulie, a recunoscut că nu dormise prea mult, gândindu-se la ce ar putea avea în viitor. dacă acele aparate de mâncare bronzate s-ar hotărî să joace mingea.

Pentru cititorii blogului care nu sunt familiarizați cu Windermere, acolo se aplică regulile tradiționale ale sezonului de pescuit grosier, ceea ce înseamnă că nu există plase sau larve și roți din 15 martie până pe 16 iunie Regula este în vigoare pentru a proteja o specie rară, Arctic Char, care a rămas prins în lacurile glaciare vaste și adânci ale Cumbriei în timpul erei glaciare, care, pentru oricine este interesat, a început acum 2,4 milioane de ani și a continuat până acum 12.000 de ani.

Dar să trecem la pescuit și Graham și-a păstrat abordarea plăcută și simplă, împreună cu o lansetă feeder Cadence CR10 13ft No 3 , echipată cu un quivertip de carbon push-in de 1,5 oz și o mulinetă CS10 5000 , încărcată cu împletitură Daiwa de 0,10 mm și un lider de șoc mono Preston Innovations de 8 lb.

Arma la alegere: tija alimentatoare Cadence 13ft No 3
Arma la alegere: tija alimentatoare Cadence 13ft No 3

El a optat pentru un alimentator Drennan mare, verde, cu capăt deschis, care transportă 30 de grame de plumb, atașat la platforma de linie tip elicopter. Graham, un om polivalent care iubește și pescuitul la somon și pescuitul cu muscă, a explicat: „Cred că fraternitatea carping a fost cea care a creat instalația pentru elicopter, care își ia numele de la mișcarea de rotație a cârlig-link în jurul liderului atunci când instalația este aruncată. Această mișcare de rotire conferă setupului proprietăți excelente anti-încurcare, deoarece cârligul este întins și nu se poate înfășura în jurul liderului.

„Găsesc că atunci când aruncă în vânt, ceea ce a fost cazul în misiunea de astăzi, instalația de elicopter depășește orice altceva.”

Menținerea lucrurilor simple se află în centrul abordării lui Graham în ceea ce privește pescuitul, iar cerințele sale de momeală erau doar atât. Pe scurt, a amestecat trei pungi de un kilogram de pesmet maro și un kilogram de pesmet alb pur, a adăugat puțin colorant roșu și apoi a împletit amestecul cu vierme tocat, roți, larve roșii și porumb dulce, pentru a pășuna acele plăci de Windermere.

Genial.  Graham a folosit un alimentator mare Drennan cu capăt deschis, de 30 de grame
Genial. Graham a folosit un alimentator mare Drennan cu capăt deschis, de 30 de grame

„Pesmetul alb întărește amestecul și ajută la legarea momeala, astfel încât să nu se rupă atunci când o catapultezi”, a explicat el.

Vorbind despre hrănirea momelii în lac, Graham avea în sacoș de mână câteva catapulte de casă, echipate în mod esențial cu pahare de plastic dur „picurătoare”.

Pisicile trebuie să fie la picioare pentru scop
Pisicile trebuie să fie la picioare pentru scop

Rămânând la subiectul echipamentului de pescuit, Graham a optat pentru un cârlig de trei picioare alcătuit din fir Guru N-Gauge extra puternic de 0,15 mm, terminat cu un cârlig Kamasan B560 de mărimea 12. El a spus: „Am tăiat și m-am schimbat puțin, începând cu o coadă de trei picioare, scurtându-mă la o coadă de doi picioare și apoi revenind la o lungime de cârlig de trei picioare la sfârșit.”

O altă idee grozavă folosită a fost folosirea unui plutitor de stropire Daiwa Gemini pentru a acționa ca un observator, sau un marker, în lac, spre care Graham să-l ținte atunci când își catapultează momeala.

Stropitorul Daiwa Gemini este folosit ca plutitor de marcare pentru hrănire
Stropitorul Daiwa Gemini este folosit ca plutitor de marcare pentru hrănire

Pentru plutitorul de marcare, a folosit o tijă de chibrit Cadence CR10 13ft nr. 3 , asociată cu o mulinetă Cadence CS5 de dimensiunea 4000 , încărcată cu senzor Daiwa mono de 6 lb, atașând pur și simplu plutitorul de stropire printr-o buclă mare înnodată împinsă prin plutitorul de stropire. ochi pivotant și buclă peste, în stil lasso.

Graham a explicat: „Pentru precizie, am folosit bețe de măsurat și am pus atât tija de alimentare, cât și marcatorul pe 35 de metri. Leg un pic de sfoară de partea inferioară a fiecărui stick de marcator și acea șnur măsoară un metru, așa că acest sistem simplu de măsurare este sigur și menține momeala și alimentatorul să intre în lac aproximativ în același loc.

„Mi-ar plăcea să încerc să ghicesc unde țintesc fără un marcator plutitor pentru că este atât de ușor să greșesc pe ape mari. Am ales un copac mort pe malul îndepărtat ca loc de țintire pentru a arunca plutitorul marker, apoi urmat de tragerea de momeală la plutitorul marker. Dacă o păstrezi simplu și ordonat, vei fi pe bani de mai multe ori decât nu.”

După bombardamentul inițial, care a durat aproximativ 10 minute și a cuprins 30 de bile de momeală de dimensiunea unei mingi Jaffa pline cu bunătăți, Graham s-a așezat să pescuiască. La prima lui turnare, a fost un robinet și un zăngănitor. În al doilea rând, el a prins un hibrid de aproximativ 12 uncii pe un vierme mediu dendrabena rupt în două bucăți. A urmat o rafală de hibrizi, dar întrebarea a fost „unde au fost platica?”

Mingi grozave de bunătate naturală
Și un dendy rupt în două și pescuit pe un B560 de mărimea 12 face șmecheria

La o oră de la începutul sesiunii, răspunsul a venit sub forma câtorva ciupituri pe picior, urmate de o tragere lentă și constantă. Luând lanseta, Graham era în prima sa plătică Windermere, un pește care depășește cu ușurință 5 lb.

Altul mușcă praful!
Altul mușcă praful!

Rânjetul molipsitor și chicoteala pentru care Graham este cunoscut a spus totul și, de la 9 dimineața până la prânz, Graham s-a conectat și a aterizat încă șase războinici Windermere, inclusiv un pește uimitor, care cântărea 7 lb. Râzând în timp ce punea plasa de aterizare sub ea, Graham a spus: „Nu am prins astfel de plătică de mult, mult timp. Obișnuiam să prindem plătică mare pe râul Lune; pești de până la 10 lb, dar au dispărut de mult – asta a fost acum 20 de ani.”

Graham cu o bucată de 7 lb de magie Minune
Graham cu o bucată de 7 lb de magie Minune

Înotul i s-a oprit la mijlocul zilei, dar nu plănuia să-și facă bagajele și răbdarea a dat roade când, la ora 18, după ce a introdus alte zece bile de momeală, dorada a mai făcut o vizită și a mai prins patru în agitație. Perioada de 30 de minute. Toți peștii au ajuns la două bucăți de vierme dendrabena.

Viermii Dendrabena țin peștele
Viermii Dendrabena țin peștele

Era timpul să împachetăm. În Lake District, puteți experimenta patru anotimpuri într-o singură zi. Windermere fusese liniștit, cu cerul albastru, soarele și ceața ridicându-se de pe apă în zori, apoi se ridica o undă constantă, apoi o cotlet adecvată și condițiile înnorate au luat stăpânire.

După-amiaza târziu, a revenit mai liniştit şi apoi a început să plouă. Cerul întunecat și plumb oferea un avertisment de rău augur și, literalmente, la câteva minute după ce și-a pus trusa în dubă pentru a pleca spre casă, l-a doborât pentru câteva minute!

Dar nici o ploaie torenţială nu a putut să-i şteargă zâmbetul de pe chip la amintirea acelei fantastice plătici de Windermere.

„Este o nebunie să ne gândim la ceea ce avem chiar în pragul nostru”, a spus Graham. „Cu siguranță voi reveni să pescuiesc din nou pentru acești pești minunați.”

Wonder-Mere - o cantitate remarcabilă de plătică