Lh Winter Roach Trent Social 990x990[1]

Leigh Harrison și Andy Gammon pleacă în căutarea unui rosioara de iarnă evaziv pe râul Trent, explicându-i care este echipamentul și tacticile pentru a prinde unul.

De Andy Gammon și Leigh Harrison

Dacă îi întrebați pe cei mai mulți pescari de chibrituri sau de plăcere despre ce se întâmplă cu toți peștii argintii din râul Trent după primele înghețuri, probabil că vă vor spune ceva similar.

„Dispar”, vor spune, sau „Este o pierdere de timp”, sau „Timp să pescuiți pești mai mari sau prădători”!

Acestea sunt niște afirmații foarte adevărate, iar lipsa meciurilor pescuite pe Trent după octombrie evidențiază mai degrabă acest lucru. Cu toate acestea, peștii nu pot să dispară și apoi să reapară din nou mai târziu în sezon sau vara, nu-i așa?

Logica le-ar sugera că se mută undeva mai pe placul lor în lunile mai reci, eventual pentru a se ascunde de problemele tot mai mari ale păsărilor răpitoare, sau unde temperatura apei este mai stabilă sau mai mult pe placul lor.

De asemenea, este posibil ca, deoarece Trent este un râu atât de mare, să aibă o mulțime de locuri de ascunde, ceea ce le face foarte greu de găsit, mai ales dacă se așează foarte strâns, ceea ce se știe că mulți pești îl fac în lunile mai reci în alte locuri. .

Având în vedere acest lucru, bunul meu prieten Andy Gammon și cu mine am început să ascultăm orice captură de rosioara de iarnă sau argintii care iese din Trent.

Andy a pescuit Trent toată viața. Născut la nivel local în Gedling, cunoștințele și experiența sa pe râu nu sunt pe măsură. Îi place pescuitul la rosioara și, cu siguranță, m-a ajutat să-mi îmbunătățesc încercările de a-i prinde în cei 28 de ani în care îl cunosc. Obișnuiam să prindem mii de imaginare la capătul tiparului lui când lucram împreună, asta e sigur!

Explozia de rosioara și pești argintii din ultimii cinci ani și ceva a făcut, fără îndoială, acest moment un pic de boom și pare să fie atât de păcat să anulăm majoritatea ultimelor cinci luni ale sezonului de pescuit fluvial.

Am auzit că un rosioara de iarnă și argintii ieșeau pe ceea ce era o porțiune foarte locală a Trentului pentru amândoi, așa că am decis să încercăm singuri.

Întinderea pe care ne-am concentrat trece chiar prin Nottingham, lângă terenul de fotbal Nottingham Forest de sub Trent Bridge și, pentru a o face și mai bună, este și pescuitul gratuit! Ritmul râului are un debit constant încântător și, de obicei, ar fi propice pentru pescuitul în băț sau Bolo. Cu toate acestea, așa cum știu cei mai mulți oameni care pescuiesc în mod regulat Trent, un vânt din amonte este la fel de rar ca o lună albastră, iar dacă există una, este de obicei extrem de rece, deoarece suflă din est.

Cu un vânt ușor din aval, uneori, puteți face față acestuia prin lovitură din spate deasupra plutitorului și, uneori, dublare din spate. Bețișoarele cu tulpină de sârmă „Heavy Based” de la Dave Harrell sunt, de asemenea, excelente în combaterea acestui lucru și pentru a vă menține plutitorul să funcționeze fără probleme pe cursul natural pe care doriți să îl facă. Cu toate acestea, vânturile de toamnă târzie și de iarnă sunt în mod normal puțin prea puternice, așa că aici este locul în care vagabondul lung își face treaba.

Dar există o problemă! Râul de aici este destul de adânc, între 12-15 picioare, ceea ce poate îngreuna, evident, pescuitul wagglerului. Este ușor de gestionat folosind o lansetă de 15 picioare pescuind la 12 picioare adâncime și asta am ales în principal să facem. Poate implica niște casting imaginativ, dar fără obstacole în spate și cu puțină practică, devine în curând un lucru normal să îl joci în mod constant.

Există și alte modalități evidente de a pescui această zonă de apă. Trebuie să existe o etapă în viața mea în care în cele din urmă mă obișnuiesc să pescuiesc slider-ul corespunzător, ceea ce cred că ar fi perfect pe această porțiune de râu. Pescuitul la pol este, de asemenea, un răspuns excelent la apa adâncă, dacă nu este prea vânt. Cu toate acestea, waggler-urile fixe sunt ceea ce alegem în mod normal, iar acest lucru ne permite să ne explorăm cu adevărat cuierul și să acoperim multă apă, util atunci când încercăm să găsim un rosioara de iarnă. Îmbinam excelentele lansete CR10 15ft #0 match cu o mulinetă CS10 3000 pentru mine, Andy folosindu-și mulinetele cu fața închisă, care sunt încă foarte populare pe Trent.

Gândacul de iarnă


În funcție de puterea vântului, ne place să folosim un waggler cât mai lung posibil, care poate transporta destul de multă lovitură pentru a ușura aruncarea, dar există întotdeauna un echilibru de găsit, deoarece tot nu doriți să pescuiți un plutitor prea greu. . Ceva între 3 sau 4AAA+ pare să fie corect, în funcție de puterea vântului. Sunt norocos că am făcut un lot uriaș de wagglers drepte și cu inserție de păun acum peste 30 de ani și mai am câteva, care sunt perfecte pentru această meserie. Andy a luat câteva de la mine și nu există compliment mai bun decât asta, crede-mă!

Gândacul de iarnă

Amândoi folosim linia principală Dave Harrell Pro Match de 3 lb, care plutește minunat și este durabilă și puternică. Lungimile cârligelor trebuie să fie ușoare și, în general, folosim 0,08 mm fie cu dimensiunea 18, fie cu dimensiunea 20 Kamasan B520, sau B560, care are o deschidere mai largă pentru pescuitul cu larve duble sau cu roți.

Waggler-ul este împușcat în mod normal în jurul bazei plutitorului, cu un volum răspândit de împușcături no4, chiar sub jumătatea distanței, până la două treimi în josul platformei, în funcție de cât de aproape de fund vin mușcăturile tale. Picătoarele mici cu nasturi de cămașă de la no8s și no10s sunt distanțate uniform sub volum și un pivot de mărime 24, care acționează ca o altă lovitură no10, pentru a atașa lungimea cârligului.

Nu există nicio lovitură pe lungimea cârligului și poate avea o lungime de până la 18 inci. Avem tendința de a găsi că acest lucru oferă o prezentare mai naturală a momelii și poate îmbunătăți ștampila peștilor pe care îi prindem destul de dramatic. Rosioarale mai bătrâni, mai mari, sunt mult mai greu de păcălit și de prins decât cei mai mici, mai mici, așa că această abordare pe un cârlig de 0,08 mm și dimensiunea 20 poate aduce cu adevărat dividende, mai ales în zilele mai grele.

Hrănirea este, de asemenea, foarte importantă pentru rosioarele de iarnă și argintii, iar construirea înotului încet este esențială. Este vorba în principal de viermi pe care îi folosim și, de obicei, de bronz cu câteva roșii. Poate că sună puțin de școală veche, dar asta pare să funcționeze și nu suntem deranjați cu peștii mici în acest sens. Hrănim foarte puțin și des, de obicei 8-10 viermi o gipsă și uneori și puțină cânepă până când peștii apar. Nu ar trebui să treci printr-o halbă și jumătate de viermi într-o sesiune de cinci ore și o halbă de cânepă dacă o hrănești corect. În mod normal, o halbă din fiecare este suficientă.

Hrănire

Aruncând ușor în aval, cu trei până la patru lungimi de tijă în afară, hrana dvs. de la turnarea anterioară va fi în zona de ucidere acum, în timp ce strângeți orice linie slăbită de plutitor și anticipați o mușcătură. Ușurarea treptei încet poate induce mușcături de neratat, iar calitatea și ștampila peștelui chiar îți taie respirația folosind această tehnică.

Nu este o abilitate ușor de perfecționat și ca totul în viață, cu cât exersezi mai mult, cu atât te descurci mai bine. Anii de experiență ai lui Andy arată clar și el face ca plutitorul să vorbească în timp ce îl ghidează ușor în jos pe înot. Este cu adevărat deschis ceea ce poate face, dar ca orice în pescuit, există întotdeauna un echilibru în a face lucrurile corect. Wagglers lungi și subțiri sunt perfecte pentru asta, cu doar puțină flotabilitate în vârf, dar nu prea groase încât să compromită detectarea mușcăturii de la rosioara care mușcă uneori timid.

Timpul mediu de rosioara pe care l-am prins a fost pește curat de 5-6 oz, cu 8-10 oz, 12-14 oz și pește plus obișnuit. În funcție de modul în care peștii răspund, cu siguranță puteți crește cantitatea pe care o hrăniți pentru a încerca să păstrați bancul în înot, dar nu prea mult.

Când pescuiți la rosioara de iarnă, ar putea dura câteva ore pentru a începe cu adevărat să încercați și, de obicei, după amiază, începeți să primiți mai multe mușcături, mai ales dacă a fost mult mai răcoare cu o seară înainte. Temperatura face cu siguranță diferența și acele zile mai blânde în care s-ar putea să ajungă până la 8 grade Celsius, sau mai mult, sunt zilele pentru a merge la pescuit.

Aveți nevoie de lansete care să aibă suficientă în acțiunea vârfului pentru a lovi ușor cârligul acasă, dar care sunt și suficient de moi și de iertătoare pentru a nu izbi cârligul din acele guri delicate și de aici vine gama Cadence de lansete #0 și #1. în propriile lor.

Datorită vârfurilor lor moi și acțiunilor parabolice mai jos, aceste lansete sunt absolut perfecte pentru acest tip de pescuit, lansete de rosioara potrivite, așa cum le numim atât Andy, cât și eu, iar în unele sesiuni este foarte comun să aveți un procent zero de pește lovit. . 

Babuşcă

Ciocnirea peștelui este o adevărată problemă de-a mea și îmi face absolut capul. Ați petrecut mult timp și cheltuială construindu-vă cu atenție înotul și păcălindu-i peștii să-și ia momeala, doar pentru echipamentul nepotrivit sau tehnica de lovire. tu jos. Cârligele și tijele cu adevărat ascuțite care compensează și înlătură orice defecțiuni în priceperea ta la pescuit sunt răspunsul și am avut multe sesiuni în care nu am avut absolut niciun pește lovit. Este destul de remarcabil!

De asemenea, se pot descurca cu pești bonus mai mari, dacă ai norocul să prinzi unul. Am avut multe știucă decentă să ia un pește și am reușit să-l manevrez destul de ușor, fără ca acesta să rupă lungimea cârligului înainte să-mi elibereze argintiul uneori rău care mi se pare rău. Lanseta face toată treaba, absorbind toate fandarile, ceea ce face să prindeți acești pești mai mari pe un astfel de încântare. Cu toate acestea, prinderea rosioarelor de dimensiuni decente este pentru care sunt făcute aceste lansete, iar jocul la acest tip de pește devine din ce în ce mai bine de fiecare dată.

Odată ce peștii sunt înotați, este doar un caz de a menține mușcăturile să vină și de a intra în acel ritm de aruncare, hrăniți, verificați plutitorul și linia, lăsați-l în jos, loviți și învârtiți, sperăm cu un pește cu plasă de fiecare dată. Schimbările subtile de instalație vă vor ajuta cu adevărat, în timp ce încercați ca totul să funcționeze la optim. Capturile de până la 20 lb+ pot fi obținute într-o perioadă relativ scurtă de timp, ceea ce nu este surprinzător având în vedere ștampila peștelui. Capturile la mijlocul adolescenților sunt frecvente.

Babuşcă

Mai sunt multe de învățat despre comportamentul peștilor rosioarei de iarnă și al altor specii de pe râu în această perioadă a anului și mai avem câteva teorii de explorat, în special despre locul de unde migrează peștii în timpul zilei. Cu siguranță va fi foarte distractiv să aflu și mai sunt și alte părți ale Trent pe care Andy și eu să le încercăm.

Odată cu sezonul închis al râului care urmează luna viitoare, dacă aveți ocazia, poate încercați acei rosioara de iarnă sau argintii; chiar dacă este doar micul tău râu local, pârâu, dig sau canal.

Peștii ăia sunt acolo, undeva, și cred că, după ceea ce am trecut cu toții în ultimul an, cu siguranță am câștigat o excursie de pescuit sau două, nu-i așa?

Succes și linii strânse!