Image C[1]

Îmi place absolut primăvara pentru pescuit. Totul în natură se trezește și se bucură de orele prelungite de lumină. Acest lucru se aplică și peștilor, iar peștii răspund incredibil de rapid la schimbarea anotimpurilor.

Îmi place absolut primăvara pentru pescuit. Totul în natură se trezește și se bucură de orele prelungite de lumină. Acest lucru se aplică și peștilor, iar peștii răspund incredibil de rapid la schimbarea anotimpurilor.

Una dintre cele mai bune abordări pentru această perioadă a anului este un stâlp scurt cu larve. Dacă vrei doar să ieși și să ai o zi strălucitoare la pescuit, atunci această tactică va ține peștele să vină toată sesiunea. Dar dacă, la fel ca mine, ești un pasionat de pescari de meci, atunci vei dori să continui să citești, deoarece aceasta poate fi o tactică de câștig de meci la locul potrivit.

Imaginea A.jpg

Stâlpul scurt – Ce vreau să spun exact?

Este ușor să spui „doar pește la cinci metri”, dar acest lucru nu este strict adevărat atunci când vorbim despre pescuitul cu coșchii scurti. Fiecare locație pe care o vizitați este diferită și pentru a vă alege înotul scurt cu stâlp necesită puțină muncă cu plumbul.

Trebuie să vizualizați cum arată lacul sub suprafață. Ca ghid general, lacul va avea margini puțin adânci și apoi o pantă treptată care se extinde cu câțiva metri înainte ca albia lacului să atingă punctul cel mai adânc și apoi să se aplatizeze. Lacurile, în special locațiile mai vechi mai stabilite vor avea o anumită cantitate de nămol.

Cheia pentru a alege o înot scurtă bună este să localizați unde se termină fundul dur și începe nămolul moale. Zona de tranziție este un loc natural de hrănire pentru pești și, de asemenea, vă asigură că nu pescuiți pe fundul mătăsos care se întâlnește mai departe. Acest fund ferm este aliatul tău și va face peștele mai ușor de prins.

Acest loc poate fi oriunde de la trei metri la șase sau șapte metri. O piesă groasă de 30 g vă va ajuta să localizați acea zonă de tranziție. Astăzi am găsit locul pe care îl caut pe un kit de top al stâlpului meu și trei secțiuni adăugate.

Imaginea B.jpg
Imaginea C.jpg

Momeală

Această înot scurtă cu stâlp este productivă în lunile mai calde și poate fi vizată cu multe momeli diferite. Dar pentru o sesiune productivă de primăvară, o simplă cutie de momeală plină de viermi proaspete vă va oferi o zi extraordinară de pescuit.

Imaginea D.jpg

Rig

Lucrul grozav despre larve este că vei prinde totul pe ei. Dar asta poate fi și o problemă uneori, mai ales în locurile cu mulți pești mai mici. Chiar dacă vreau să am o zi frumoasă prind toate speciile, vreau să încerc să aleg peștii mai buni. Din acest motiv, folosesc o platformă care coboară rapid momeala mea cu cârlig până în jos și prezintă momeala într-un mod frumos staționar.

Un Pellet 4×14 F1 este alegerea ideală și am făcut asta cu un volum și două picuratoare No10. Un model de împușcare eficient și simplu, care funcționează delicios atunci când încercați să prindeți pește de calitate. Țin lucrurile în regulă la capătul cârligului și un SFL-B mărimea 18 prelegat este doar treaba pentru larve. Acesta este asortat cu un elastic No7 Dura Slip, care va avea suficient curaj pentru a face față crapilor și F1, dar îmi va permite și să prind și acei gândac și skimmeri frumoși.

Imaginea E.jpg
Imaginea F.jpg

Să luăm pungă

Hrănirea acestei înot scurte este simplitate în sine. Voi hrăni două loturi de aproximativ 30 de viermi de fiecare dată când expediez. Această hrană dublă a devenit incredibil de populară și din motive întemeiate. Cred că prima hrană atrage peștii cu zgomot, iar a doua hrană trage de fapt peștele în jos.

Imaginea G.jpg

Ceea ce se va întâmpla în general, și s-a întâmplat astăzi, este că prima parte a sesiunii va fi despre atragerea acelor pești mai buni în înot și, deseori, începutul poate fi doar despre prinderea de pești mici. Astăzi, bibanul mic, gândacul și skimmer-urile au fost primii pești de pe scenă. Este destul de important să nu fii prea amețit cu hrana în această situație.

Imaginea H.jpg

Mulți pescari cred că puteți hrăni acești pești mai mici, dar adevărul este că aceștia vor dispărea atunci când peștii mai mari apar, indiferent dacă ați mărit sau nu hrana. Este mai mult despre sincronizare decât despre cât de mult ai hrănit. Peștilor de calitate le ia întotdeauna puțin timp pentru a intra într-o scurtă înotă în stâlp și, de regulă, după-amiaza va fi cel mai bun moment pentru a pescui această abordare dacă aveți ocazia să vă alegeți sesiunile de plăcere.

Imaginea I.jpg

A durat aproximativ o oră de hrănire constantă înainte ca F1-urile să apară, dar odată ce au, pescuitul a fost incredibil! F1 de calitate cad la momeala mea cu cârlig dublu cam de fiecare dată când expediez!

Am avut trei ore grozave de pescuit astăzi și am prins o mulțime de specii diferite. Un mod frumos de a pescui și, mai bine, un mod cu adevărat eficient de a pescui!

Imaginea J.jpg