Jr Chub Bread 8077[1]

Sunt norocos să locuiesc la doar 10 minute de Warwickshire Avon, iar unele dintre secțiunile mele preferate sunt în jurul satului Barford. Este o locație în care pescuiesc în competiții pe tot parcursul sezonului, dar mă bucur și de multe ore de pescuit aici, cu o abordare mai mult roving. Adesea pot să pescuiesc câteva ore înainte de muncă, dimineața sau după-amiaza/seara.

Speciile țintă pentru această abordare sunt în mod obișnuit chub și mreana și am prins o mulțime de pești de mărimea unui specimen din ambele specii aici de-a lungul anilor. Mi se pare cu adevărat captivant acest tip de pescuit, atât de simplu, dar foarte eficient.

Astăzi îl am cu mine pe Chappy, cameramanul, și vom avea o sesiune rapidă de pescuit pe pâine.

După vara lungă și uscată pe care tocmai am experimentat-o, Avon este la fel de jos pe cât am știut vreodată. Pescuitul cu mreana a fost greu, în timp ce pescuitul la ciuboți a rezistat bine. Dacă este posibil, țintirea lor dimineața sau seara a dus cu siguranță la capturi mai bune și, deoarece râul este atât de scăzut și limpede, o abordare mai mobilă și mai ascunsă a avut cel mai mult succes. Acest stil de pescuit vă permite să alegeți unul sau doi pești dintr-o baie înainte de a trece la următorul.

Pescuitul pe Avon

Chub love cover, mai ales în condițiile scăzute și clare pe care le trăim astăzi. Râul din această zonă are înotări pline de caracteristici, iar acestea sunt tipurile de cuie pe care le țintesc astăzi. Călătoresc ușor doar cu tija mea CR10 12ft 1lb Specimen , plasa de aterizare, cutia mică de echipament și o bucată de pâine, este foarte eliberator! Într-adevăr, să scoți o mulțime de echipamente de-a lungul malului în aceste situații nu este prea distractiv și te face mai înclinat să te ții de o singură înot, ceea ce nu este scopul jocului.

Pescuitul de ciub itinerător

Odată ce am selectat o înot pentru a pescui, îmi place să intru în poziție cu grijă, folosind orice copaci de lângă mal sau stuf ca acoperire. Este ușor să sperii puiul pe râuri mici ca acesta, mai ales în aceste condiții. Această baie are o acoperire grozavă în interior, cu un pat înalt de stuf și un copac în deasupra pe malul îndepărtat.

Jucând un ciub

Voi elibera pâinea cu linia în această înot, deoarece pescuiesc aproape de mal și vreau să prezint momeala cârlig cât mai natural posibil. Înainte de a da afară, îmi place să dau câteva bucăți de pâine înmuiată în baie. Pentru a o înmui, pun pur și simplu o felie de pâine în plasa mea de aterizare, o ud, apoi storc pâinea ca să se scufunde. Acest lucru îmi permite să arunc pâinea în baie și să atrag puii din ascunzările lor.

Când râul este jos așa, cred că pâinea este o momeală genială, este foarte vizibilă pentru băiețel și este o momeală pe care băiatul îi place să mănânce.

Cea mai bună modalitate de a prinde doliu pe pâine căptușită gratuită este să-l urmărești cum ia momeala, este atât de interesant! Totuși, din cauza învelișului din stuf de pe acest cuier, nu pot vedea în apă unde arunc, așa că trebuie să improvizez. Folosesc vârful vârfului tolbă pe tija mea CR10 12ft 1lb TC Specimen cu vârful de 2oz. Acest lucru îmi va permite cu ușurință să văd și să simt orice mușcături atunci când sunt liber.

Tije pentru specimen CR10

Momeala cu cârlig este o bucată decentă de pâine prezentată pe un cârlig de mărimea 6. Storc pâinea pe cârlig și apoi o scufund în râu pentru a absorbi puțină apă. În acest fel, pâinea nu va pluti, ci se scufundă încet și îmbietor prin apă. Această dimensiune a pâinii și faptul că este umedă vor oferi suficientă greutate pentru a o arunca ușor în poziție fără nicio altă greutate pe linie, perfect!

momeală pentru pâine
momeală pentru pâine

A treia distribuție, iar eu sunt răsplătit cu o mușcătură bună și un caciuc este agățat. După cum puteți vedea, este un cârlig cu o mulțime de agățători și trebuie să joc din greu ca să nu mă agațe. Lansetele noastre CR10 12ft Specimen sunt perfecte pentru acest tip de pescuit, deoarece au o acțiune progresivă minunată cu multă putere. Înseamnă că pot să trag cu adevărat în chub și să aplic presiune maximă fără teama de a rupe linia sau de o tragere de cârlig. Versiunea de 1 lb este alegerea mea atunci când pescuiesc râuri mai mici precum Avon. Voi folosi o versiune mai grea de 1,25 sau 1,5 lb pe râuri mai mari sau când Avon este în sus. Lansetele sunt furnizate cu două secțiuni superioare și sunt cu adevărat versatile.

James cu un ciubuc

Recompensa este un pui drăguț de aproximativ 2,5 lb, timp pentru a trece la o altă înot

Plimbare în continuare pe râul Avon

Caracteristica principală a cuiului este un copac scufundat pe malul îndepărtat. În această situație, voi adăuga un mic registru de legătură cu 3 x AAA shot pentru a-mi permite să-mi țin momeala cârlig în poziție lângă copac. Încă folosesc niște stuf din interior ca acoperire pentru a mă ascunde în spate și arunc ușor registrul de legătură și momeala cârlig de pâine în poziție.

Pescuitul pe râul Avon

Rig

3 x AAA prinse pe o buclă de linie, creând un paternoster de aproximativ 20 cm lungime.

3 x AAA prinse pe o buclă de linie, creând un paternoster de aproximativ 20 cm lungime.

Snap pivotant care rulează pe linia principală și oprit de un opritor de prindere.

Snap pivotant care rulează pe linia principală și oprit de un opritor de prindere.

Lungimea cârligului este de aproximativ 1 m de la cârlig până la opritorul de prindere.

Lungimea cârligului este de aproximativ 1 m de la cârlig până la opritorul de prindere.

Îmi place să țin undița atunci când pescuiesc așa, deoarece pot simți mușcăturile și le văd pe vârf. De asemenea, pot muta momeala trăgând ușor de greutăți și aruncând momeala prin cui. Este un mod mortal de a pescui și am agățat un alt pui drăguț de lângă copacul scufundat.

Pescuit pe Avon
Pescuitul pe râul Avon

În condiții normale, cu mai mult debit și puțină culoare, este adesea posibil să prindeți câțiva pui ca acesta dintr-o singură înot. Cu toate acestea, deoarece râul este atât de scăzut, cu condiții luminoase, perturbațiile cauzate de jocul și aterizarea lui l-au speriat pe celălalt înot. Este mai bine să treceți la o altă înot și să repetați procesul.

Râul Avon Chub

Acum, aceasta este o înot provocatoare! Este un mal înalt, cu multă vegetație în interior și un copac bun pentru acoperire pe malul îndepărtat. Hrănind ușor niște pâine înmuiată, pot vedea un banc de băieți hrănindu-se lângă copac. E timpul să mă întorc la pâinea căptușită gratuită și să văd dacă pot extrage un pui din bârlogul ei.

Tijă pentru specimen CR10

Am reușit să ispitesc unul și am văzut că ia pâinea căptușită gratuită în timp ce se scufunda prin apă, ochelarii de soare polarizați chiar ajută la asta. Sunt câteva momente păroase în timp ce puiul încearcă să mă prindă, dar reușesc să-l rețin.

James Robbins cu un băiat

Aborda

Lansetă și mulinetă

Bobina CR10 12ft Specimen 1lb TC
CS10 4000

Bobina CS10 4000

Linia principală

Edge Tackle 8lb Specimen Mono. Îmi place să folosesc o linie de mulinete robustă și puternică atunci când rătăcesc pentru chub. Am prins cârba de peste 5 lb din această întindere și îți testează cu adevărat placarea! Am folosit această nouă linie de mulinete în ultimele 12 luni și îmi place foarte mult. Deși este serios puternic și dur, este totuși frumos și suplu și îmi permite să eliberez cu ușurință pâinea.

Legătură de cârlig

Edge Tackle 6lb Premium Mono (0,18 mm). Acest diametru mic și linie clară este grozavă atunci când pescuiți în condiții dificile și clare, ca astăzi.

Acesta este într-adevăr o modalitate interesantă de a prinde ciuboți și în timpul sesiunii scurte de astăzi am reușit să prind cinci ciuboți drăguți de până la 3 lb în condiții foarte dificile. Sunt sigur că o abordare mai statică poate să fi produs doar câțiva pești în cel mai bun caz.

Edge Premium Mono