Olympus Digital Camera
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pescuitul la crap în lunile de iarnă poate fi o afacere dificilă și dificilă. Din cauza dificultății pescuitului de crap de iarnă, mulți pescari pur și simplu nu-i pescuiesc în această perioadă și în schimb își dedică eforturile din primăvară până în toamnă.

Dar, crapul încă se hrănește în mod activ iarna, iar peștii mari pot fi prinși. Să ne uităm la cele mai bune instalații de pescuit la crap de iarnă, iar apoi vom arunca o privire la câteva tactici de folosit pentru a însoți aceste alegeri de tachelaj.

1. Zig Rig

Zig Rig este o tactică excelentă pentru pescuitul crapului în lunile reci de iarnă.

Instalația prezintă momeala mai sus în coloana de apă și poate fi mortală pentru crapii de iarnă care sunt suspendați de fundul coloanei de apă la diferite niveluri, ceea ce este un loc obișnuit pentru a le găsi la temperaturile mai reci ale apei.

Sistemul zig este destul de simplu.

Este, în esență, un cârlig lung cu o prezentare de momeală plutitoare sau plutitoare, cum ar fi un boilie pop-up sau o bucată de spumă făcută să arate ca larvele sau alte pradă de insecte acvatice.

Spuma funcționează de obicei mai bine, deoarece își menține flotabilitatea pentru o perioadă mult mai lungă de timp.

Linia dvs. principală pur și simplu rulează la o greutate, în acest caz vă recomandăm în medie un avans de 1 până la 1,5 uncie. De asemenea, vă recomandăm să rulați cu o rotire de dimensiunea 8 de pe cablul de rulare către linia de plumb, care ar trebui să fie între 8 și 10 lire sau linie monofilament sau fluorocarbon.

Puteți face linia de plumb atât de lungă cât aveți nevoie, dar vă recomandăm să nu depășiți 10 picioare în lungime, deoarece 10 picioare sau mai mult poate cauza probleme atunci când vine vorba de plasă sau de preluare a peștelui cu cârlig.

Pentru cârlige, utilizați un cârlig cu distanță largă de dimensiunea 12 sau cu tijă kurv.

2. Chod Rig

Chod Rigs sunt grozave pentru a vă prezenta momeala chiar deasupra așternutului de jos și a resturilor, cum ar fi frunzele de buruieni, care au fost depuse toamna și iarna pe fundul apei pe care o pescuiți.

Instalațiile Chod pot fi oarecum dificil de legat, dar cu puțină practică sunt destul de ușor de stăpânit.

Cel mai frecvent folosit cu o bile de plută pop-up sau boilies pop-up, Chod rig este o montura cu un singur cârlig care este perfectă pentru pescuitul peste o momeală răspândită ca boilies pe fund sau pur și simplu singur.

În mod obișnuit, acestemonturi sunt pescuite folosind un lider leadcore „stil elicopter”, cu montura rulând liber pe plumb folosind un pivot.

Această montura de rulare liberă este foarte eficientă, crapul simțindu-se foarte puțin sau deloc rezistență atunci când ridică momeala pentru prima dată, oferindu-vă o prezentare foarte ascunsă. Instalația poate fi, de asemenea, pescuită „gol” fără lider, dacă se dorește.

Instalațiile Chod au o linie de plumb mult mai scurtă în comparație cu monturile precum montura zig, având doar câțiva centimetri în lungime, doar suficient pentru a o ridica puțin de pe fund, permițându-i să nu se piardă în moloz, dar și ajutând. iese în evidență printre cealaltă momeală pe care ați putea să le aveți în apropierea ei.

3. Rig cu balamale rigide

Instalația rigidă cu balamale, care a fost făcută celebră de către pasionații de crap, este destul de populară printre unii pescari de crap în timpul lunilor reci de iarnă, dar pare să fie destul de de nișă în comunitatea de pescuit la crap, cu un număr mai mic de pescari care jură pe eficiența sa.

Instalația este destul de simplă și este alcătuită din două secțiuni: hooklink și secțiunea inferioară. În timp ce alte monturi, cum ar fi montura spinner, sunt pescuite mult mai aproape de fund, montura cu balamale rigide poate fi pescuită oriunde de la 1 până la 5 inci de la fund și are mai multă flexibilitate în acest sens.

În mod obișnuit, secțiunea brațului este un material mai rigid, cum ar fi sârmă toronată, care duce până la baitlink de 1 până la 5 inci în lungime. Dar utilizatorii pot folosi, de asemenea, ceva mai mult pe partea flexibilă, cum ar fi liniile împletite, acest lucru permite, de asemenea, ca brațul să îmbrățișeze conturul fundului un pic mai bine dacă este ceva ce doriți.

Aceasta este o montura grozavă peste, montura spinner sau alte stiluri de monturi dacă partea de jos este mai moale sau moale, determinând ca secțiunea de sârmă să dispară practic în nămol și dând o prezentare foarte ascunsă.

4. PVA Bag Rig

Până acum, toate monturile menționate în acest articol sunt cele care păstrează prezentarea momelii și lungimi diferite, în sus și în afara lacului. Dar acest lucru nu este întotdeauna necesar, iar crapul se va hrăni pe fund și în lunile de iarnă, în funcție de condiții și de compoziția fundului, cum ar fi zonele nisipoase fără resturi.

Montajul cu sac PVA nu este nimic nou pentru pescarii de crap și este una dintre cele mai populare metode prin care să pescuiți crap.

În timpul iernii, preferăm să folosim monturi mai mici pentru sac PVA, cu cârlige mici, folosind momeală, cum ar fi o singură bucată de porumb fals sau o momeală de wafter tăiată, cu lungimi scurte de mașină de cel mult 5 sau 6 inci. Hooklink este de obicei o linie împletită, cu o configurație de lider de linie de miez de plumb la un picior în lungime.

Odată ce sacul de PVA se dizolvă, rămâi cu o mică bucată de momeală agățată printre grămada de momeală, oferindu-ți o șansă mare de a o fi absorbită de un crap, folosind în același timp cea mai delicată și mai ascunsă prezentare posibilă.

5. Mag Aligner

Alinierul de mag constă dintr-o pungă PVA topită de larve cu o singură larve artificială montată cu un cârlig de dimensiune mai mică, aproximativ 8.

Este o montura simplă care folosește o pungă mai mare de larve din PVA, care acoperă partea de jos atunci când punga se topește, cu prezentarea pur și simplu în mijlocul amestecului.

Acesta ar trebui să fie echipat cu o configurație în stil elicopter, folosind un cablu în linie și un inel metalic mare. Introduceți cu atenție punctul de cârlig în pungă, asigurându-vă că secțiunea de legătură a cârligului este dreaptă și imposibil de încurcat și garantând că configurația dvs. este gata de pește de fiecare dată.

Tactici de pescuit de iarnă

Cele mai bune monturi de pescuit de iarnă nu ar fi nimic fără câteva sfaturi și excursii decente pentru pescuit în lunile de iarnă. Veți găsi mai jos cele mai importante tactici de pescuit de iarnă.

Fi pregatit

Pescuitul de iarnă poate necesita perioade lungi de așteptare pentru ca peștii să se pornească și, în cele din urmă, să se decidă să se hrănească. Datorită temperaturilor mai reci ale apei, toți peștii devin letargici, hrănindu-se în ferestre de timp mai scurte și conservând cât mai multă energie posibil.

Asta înseamnă că ar trebui să vă păstrați și să vă păstrați spiritul și energia. Asigurați-vă că aduceți ceva cald de băut, un termos cu ceai, mâncare pentru gustare, acest lucru vă ajută să vă mențineți și de cald, un încălzitor cu propan cu care să vă încălziți sau chiar un cort și, evident, îmbrăcăminte caldă.

Acest lucru vă va oferi posibilitatea de a rezista mai mult pe mal și vă va asigura că sunteți acolo când se deschide acea fereastră prețioasă de hrănire scurtă, oferindu-vă o șansă la niște pești.

Crapii sunt de obicei mai activi mai târziu după-amiaza, iarna, comparativ cu lunile mai calde ale anului. Așa că dormi și nu te duci la malul la 7 dimineața, deoarece probabil vei fi acolo la ora nepotrivită și vei face bagajele pentru a merge acasă înainte sau în timpul în care ar trebui să pescuiești.

De asemenea, crapii au tendința de a se hrăni și în primele două ore de întuneric, așa că ieșiți după-amiaza, instalați-vă și bucurați-vă de apus.

Distribuie regulat

Crapii nu sunt la fel de mobili ca în lunile cu apă caldă și rămân în aceleași zone în cea mai mare parte a iernii. Aceasta înseamnă că trebuie să difuzați prezentările în mod regulat pe parcursul sesiunii pentru a acoperi mai multă apă și a găsi peștii.

În lunile de iarnă, s-ar putea să găsiți mai mulți pești împreună, așa că, dacă prindeți unul, încercați să pescuiți în același loc, deoarece dacă există unul, ar putea fi încă 4 sau 5.

Vă recomandăm să aruncați într-o locație diferită la fiecare 30-45 de minute dacă nu primiți niciun semn pozitiv de pește sau luați, lucrând încet momelile la diferite adâncimi și de-a lungul înotului.

Odată ce ai găsit peștele în aceste luni de iarnă, va trebui să-ți faci turnare. Aruncați o privire la aceste sfaturi despre aruncarea perfectă de fiecare dată pentru a vă asigura că sunteți la pește de fiecare dată.

Momeli mai mici

Peștii se hrănesc ușor în lunile de iarnă, așa că nu există niciun motiv pentru a pune o tonă de momeală într-un loc, de aceea am recomandat câteva opțiuni mai mici de montare a sacului PVA mai sus. Păstrați momeala și dimensiunea cârligului pe partea mai mică.

Concluzie

Dacă nu ați încercat niciunul dintre piesele noastre de pescuit pentru crap de iarnă sau nu pescuiți prea mult în lunile de iarnă, încercați aceste monturi și tactici, ați putea fi plăcut surprins de rezultate.

Pescuitul la crap de iarnă poate scăpa de febra cabinei în lunile de iarnă și vă poate oferi câteva fotografii frumoase de pescuit la crap pentru album.