Primăvara este perioada anului în care tancul cu flancuri verzi și cu ochi roșii vine în mintea multor pescari în sus și în josul țării, deoarece acum linul greu de luptă chiar ajunge la hrană după ce a dispărut în lunile de iarnă și spre deosebire de mai târziu. vara, linia de primăvară este mult mai puțin precaută.

Având în vedere acest lucru, noi, cei de la Team AD, am decis să adunăm cele mai bune momeli de pescuit pentru pescuitul la lin în lunile de primăvară. Aceste momeli acoperă diferite metode, de la pescuitul cu feeder la distanță lungă până la pescuitul cu plutire aproape de margini, așa că luați în considerare acest lucru atunci când alegeți momeala potrivită pentru pescuitul la lin pentru campaniile dvs. de primăvară.

Care sunt cele mai bune momeli pentru pescuitul la lin primăvara?

Când vine vorba de alegerea momelilor de lina ideale pentru pescarii de primăvară, există o mare cantitate de momeli mici de luat în considerare, variind de la larve, roți, cânepă, porumb și așa mai departe! Asigurați-vă că nu selectați doar o varietate pentru excursia dvs. de pescuit la lin, ci și o mulțime de momeală și este surprinzător cât de multă momeală puteți obține odată ce linh-ul apare în număr. Mai multe halbe de larve și roți sunt adesea necesare împreună cu momeli cu particule.

  MOMALĂ

Excelent ca momeală de fund, momeala este ideală pentru pescuitul cu plutire sau tacticile de ledgering în care așezați un covor de momeală pe fund.

Nu aveți tendința de a prinde un tenc de la suprafață sau de la mijlocul apei, așa că adăugarea de momeală fie prin bilă, fie prin intermediul unui alimentator și apoi pescuitul pe fund peste acesta va duce adesea la succes.

Mulți pescari apelează la momeală atunci când mușcăturile încep să înceteze, deoarece puteți adăuga câteva bile de momeală care conțin porumb, aditiv dulce sau niște viermi și tinde să facă atunci când în lunile de primăvară.

Momelile cu aromă de krill se descurcă bine în unele locuri în primăvară, în special încărcate într-un sistem de hrănire. Un bonus de a folosi un alimentator dacă folosiți mai puțină momeală, astfel încât să puteți folosi cu ușurință o jumătate de sac într-o sesiune de zi.

 

  Vârmele

Virmele sunt cu ușurință una dintre cele mai preferate momeli de folosit pentru tenc în primele luni ale sezonului, în mod ideal între martie și sfârșitul lunii mai . În acest timp, lin-ul este de obicei prins pe momeli mai mici, cum ar fi larmele roșii.

Mulți pescari de țâci cu momeală cu o platformă de hrănire de viermi cu larve roșii strălucitoare, în timp ce captează atenția peștilor atât în ​​mod vizibil, cât și prin mirosul lor natural.

Un avantaj al folosirii larvelor pentru pescuitul la lin este că sunt mult mai ușor de depozitat decât roțile, făcându-le mai convenabile pentru ore lungi pe mal.

Încercați să folosiți cele mai proaspete și curate viermi când vă opriți la magazinul local de articole de pescuit în drum spre locație. Asigurați-vă că schimbați făina de porumb în care depozitați viermii, astfel încât acestea să nu devină acre sau să devină excesiv de transpirație, deoarece aceasta va descuraja linia.

Dacă doar viermii nu vă mușcă, încercați să adăugați niște aditivi de pește , cum ar fi lichide de crustacee sau calamar, la o halbă de larve.

  VIERMI

 

Din păcate, unii pescari care adoptă metode de ledgering atunci când pescuiesc pescuitul pot găsi că viermii sunt destul de dificil de pescuit, deoarece viermii de momeală tind să se desprindă de cârlig prin zbârcire. Acest lucru poate fi depășit prin tăierea viermilor mai mari și folosind un dispozitiv de păr cu o roată de cauciuc atunci când adăugați viermii la cârlig.

Tincii iubesc viermii, așa că, dacă sunteți fericit să lucrați cu ei la cârlig, mergeți, dar încercați și să evitați să folosiți viermi ca momeală dacă pescuiți într-un loc cu anghile, deoarece tincul nu va avea nici măcar șansa să vă adulmece. momeală!

De asemenea, se recomandă pescuitul viermilor într-un hrănitor deschis ( vezi mai multe despre tipurile de hrănitori aici ) împreună cu niște momeală.

  PORUMB DULCE

Deși a fost folosit mult de-a lungul anilor, porumbul dulce este totuși o momeală excelentă pentru a ispiti tencul. În cazul în care pescarii de crap folosesc porumb dulce în amestecuri de spod primăvara, utilizarea porumbului ca momeală atunci când pescuitul la lic înseamnă că pescarii de crap au deja pre-momeli pentru tine!

Pentru metodele de pescuit cu plutire , se recomandă să nadă cu câteva sâmburi mari pe cârlig . Galbenul porumbului îl face o momeală frumoasă și vizibilă primăvara. Având în vedere acest lucru, o cutie mică de porumb este mai mult decât suficientă pentru a te ajuta să treci printr-o întreagă sesiune de pescuit la tenc. De asemenea, puteți încerca să utilizați porumbul ca hrană vrac, aruncând o jumătate de duzină de bucăți de porumb după o mușcătură, păstrând peștele interesat.

Dacă pescuiți la hrănitor, adăugați amestecul de porumb fie într-un hrănitor de viermi, fie într-un alimentator deschis și aruncați această momeală puțin mai departe, iar tenca nu va fi la margine la începutul sezonului.

 

  CÂNEPĂ

Oferind un miros de nuci apei, cânepa este bună pentru a aduce lin la înot, chiar dacă au tendința de a arunca mâncarea înapoi, mai degrabă decât să o înghită. Folosește cânepă pe tot parcursul zilei, puțin și des pentru a păstra parfumul prin înot.

 

  BOILIES

 

Deși o mulțime de tenc pot fi prinse pe boilies, mulți pescari consideră că această alegere de momeală nu ține tincul în înot mult timp în timpul primăverii. În schimb, optați pentru utilizarea de momeli mult mai mici, deoarece acest lucru determină hrănirea tencului în timpul înotului, oferind mai mulți pești și timpi de prins.

Nu excludeți complet folosirea boilies-urilor ca momeală pentru tenc . Boilies-urile sunt o momeală de primăvară utilă atunci când există o mulțime de pești de argint mici în aceeași înot și tenca țintă. Dimensiunea boiliesului ajută la excluderea prinderii acestor pești mai mici și a pierde atât timpul, cât și oportunitatea de a prinde un tenc.

Vă sugerăm boilies de dimensiuni mici de 12 mm care au mirosuri de făină de pește sau de pește, deoarece în timpul primăverii momelile naturale se descurcă bine. Aromele de krill și calmar sunt preferate.

  PELETE

Unii pescari sugerează să evite peleții, deoarece adesea atrag plătica și crapul în loc de lic, cu toate acestea, puteți folosi pelete cu momeală sau amestecuri de spod pentru tenc, dar acest lucru tinde să funcționeze cel mai bine atunci când apele se încălzesc și ne apropiem de clima de vară.

Dacă intenționați să momeliți cu pelete pentru tenc, asigurați-vă că obțineți niște ulei de peleți sau ulei de momeală pe care să îl adăugați la amestecul dvs. de pelete, deoarece acest lucru vă va oferi cu adevărat avantaj atunci când doriți să atrageți lin cu metode spod, mai ales dacă utilizați arome. dragoste de tenc.

  POP-UP-uri colorate

 

Dacă pescuiți și crap primăvara , s-ar putea să găsiți asta ocazional, mai ales dacă folosiți pop-up-uri galbene care s-ar putea să primiți mușcături de la tenc. La începutul sezonului, tencul va mușca pentru momeala plutitoare, în special pe platformele de chod .

Pop-up-urile se descurcă bine la începutul primăverii, deoarece sunt mai vizibile și, prin urmare, mai ușor de văzut pentru tenc atunci când pescuiește pe fundul mâlos.

  MOMELE FALSE

 

De asemenea, puteți prinde niște tenc mari pe momeli false sau artificiale, cum ar fi larve false, roți false sau porumb dulce fals. Rolele din cauciuc par să fie cu adevărat populare în rândul tencului și mulți pescari combină aceste roți din cauciuc cu momeli vii, cum ar fi viermi sau viermi, pentru a ajuta la prezentarea momelii.

Un alt beneficiu al momelilor false, în special al roților din cauciuc și al viermilor, este că atât când sunt în viață pot fi dificil de agățat, cât și peștii de argint îndepărtează cu ușurință aceste momeli vii înainte de a ajunge chiar la tenc. Cu roțile din cauciuc, acesta nu este cazul, deoarece puteți arunca mai puternic, fără a vă preocupa atât de mult să vă pierdeți momeala. De asemenea, puteți reutiliza momelile artificiale din nou și din nou!

Nu vă îngrijorați de alegerea dvs. de momeală falsă cu miros natural puțin, deoarece puteți încerca oricând să adăugați niște aditivi de momeli lichide în momelile dvs. de plastic sau pur și simplu să le pescuiți direct din pachet lângă unele momeli naturale.

Încercați să utilizați momelile artificiale montate pe un dispozitiv de păr cu trei roți de cauciuc montate pe un cârlig de dimensiunea 12.

  COMBINAREA MOMELELOR

O momeală nu funcționează pentru tine? De ce nu încercați un cocktail de momeală pentru sesiunea de lin? Fie că este un amestec de momeală pentru hrana voastră liberă pentru metode de hrănire sau spodding sau două sau trei momeli diferite ca o momeală, combinarea momelilor vă poate oferi un avantaj real.

Ai putea încerca o combinație de vierme și roată, sau vierme și porumb. Ambele combinații oferă o mișcare și sunt suficient de voluminoase pentru a descuraja peștii mai mici. Nu vă gândiți doar la momentul în care se împerechează momeli vii și naturale, exploatarea unei momeli false cu momelile tale reale poate fi grozavă, așa cum am descris mai devreme la momeli false.

Când împerecheați momeală și hrana liberă, luați în considerare combo-uri precum boilies pe partea de sus a unui amestec de momeală sau pelete, amestec de viermi pescuit peste unele furaje de cânepă. De asemenea, puteți folosi o pungă de plasă PVA încărcată cu cocktail-ul de momeală de roți, larve și pelete sau porumb.

 

Top sfaturi de momelare pentru lin în primăvară

Înainte de a încheia acest ghid de momeli, am vrut să acoperim câteva metode de momeală care să vă ajute în primăvară.

După cum am menționat deja, majoritatea platformelor de lin sunt platforme de hrănire, de la hrănitoarele mari de viermi la hrănitoarele cu metoda de momeală. Indiferent cu ce încărcați hrana aleasă, asigurați-vă că continuați să reformați.

Returnarea hrănitorului și a momelii va ajuta la descurajarea peștilor mai mici, precum și la distribuirea mai multor momeală, ceea ce, la rândul său, vă va aduce mai multe mușcături!

Pentru hrana liberă, asigurați-vă că vă păstrați momeala regulată, dar adăugați-o în cantități mici, astfel încât să construiți încet înotul. Mai multe lin vor vizita și trebuie să vă asigurați că rămân la locul dvs., împingând în jurul hrănirii pentru a vă lua momeala.

Păstrați momeala statică pe fundul zonei de momeală și, desigur, dacă țâmul este prezent și se hrănește, sunteți în acțiune.