Snip 2020 05 04 19.59.51.png 1024x639[1]

Pescuitul la crap de iarnă a fost adesea perceput ca fiind imposibil de mult timp; pescarii renunță să mai încerce să prindă crapi iarna din cauza cât de dificil poate fi. Dar nu este imposibil, pescarii se găsesc adesea fără pește pentru că strategia cerută în pescuitul de iarnă, este complet diferită de restul anului, trebuie să ții cont de o serie de factori, unul dintre cei mai importanți este momelile.

În acest articol, vom analiza momelile noastre preferate pentru prinderea crapului în timpul iernii, sperăm să vă oferim câteva idei noi despre ce să includeți în pescuitul de iarnă la crap. Vom vorbi pe scurt despre cum și când să folosim fiecare momeală și vă vom arăta ce tehnici ne-au prins cel mai mult pește în lunile mai reci. S-ar putea să fii surprins de unele lucruri pe care urmează să le menționăm, totuși vă recomandăm cu tărie să le încercați pe toate.

Cele mai bune momeli pentru iarna:

1) Virmele:

Probabil cea mai bună momeală de iarnă, viermii fac minuni în prinderea crapului în vremea mai rece, aspectul lor colorat ademenește crapul și mișcarea lor zdruncinată îi face irezistibili pentru peștii din jur. 

Legați 4 sau 5 pe un dispozitiv de păr cu o pungă de PVA pentru a menține hrănirea crapului în timpul înotului pentru perioade lungi de timp. Această momeală legendară a adus un număr nebun de pești pe mal și este un element de bază pentru fiecare pescar.

Lucrul grozav al viermilor este că pot fi combinați cu alte momeli pentru a crea amestecuri care pot îmbunătăți și mai mult hrănirea în și în jurul lor. Dacă pescuitul de iarnă devine destul de mult, aruncarea unui pumn de larve poate, uneori, să readuce la viață înotul, dă-i drumul data viitoare când te afli în această situație.

Recent, am constatat, de asemenea, că încorporarea viermilor falși în pescuitul nostru a ajutat și la mușcăturile pe tot parcursul anului, principalul factor care ne-a determinat să facem această ușoară schimbare este transportul de larve, uneori este dificil să le obțineți cu o zi înainte de dvs. sesiuni, ceea ce faceam înainte.

Virmele false pot fi reutilizate pe o platformă de păr și funcționează la fel de bine nu este mai bine datorită faptului că nu se deteriorează în apă, chiar dacă larvele din viața reală sunt foarte atractive și o momeală ucigașă, am descoperit că mai potrivite pentru amestecuri de spod, pungi PVA și furaj liber. Faptul că viermii vii plutesc este o altă problemă pe care o rezolvă viermii falși colorați.

În timpul lunilor mai reci, după cum știm cu toții, apetitul crapului scade semnificativ, acest lucru se datorează faptului că creaturile lor cu sânge rece și de obicei nu au atâta energie în timpul iernii pentru a se hrăni, de aceea prezentându-le cu momeală mică, dar atractivă. cum ar fi câteva viermi pe o platformă de păr funcționează atât de eficient. Culorile strălucitoare ale viermilor ies în apă, iată un link către larmele false pe care le folosim; larve false (verificați prețul pe Amazon) 

2) Sare/condimente

Adăugăm condimente la momelile noastre de ani de zile, funcționează incredibil de bine pe tot parcursul anului și sunt deosebit de eficiente iarna. Unul dintre condimentele noastre preferate este turmericul, este vibrant, colorat și înțepător, toate lucruri care îl fac irezistibil pentru crap.

Crapii iubesc chiliul din anumite motive, așa că poate fi o tactică grozavă pe care ar trebui să o adăugați în pescuitul dvs. dacă nu ați făcut-o deja. Ardeiul este în esență atât de înțepător în apă, încât intrigă crapul în creșterea drastică a șanselor de a o mușcă, odată adăugat la înot.

Adăugarea unui pic de sare la momelile tale este o altă idee grozavă și ai încredere în noi când spunem că funcționează mai bine decât crezi, este un atractant foarte puternic care face crapul să înnebunească. Acest lucru este asemănător cu noi, oamenii, când te gândești la asta, toate alimentele au un gust mai bun cu sare.

Cu toate acestea, la fel ca și pentru oameni, excesul de sare poate fi dăunător pentru pești și poate duce la boli în rândul crapului. Nu este nimic greșit în a-l folosi, doar folosește-l în cantitatea potrivită și fii prudent. Unele lacuri interzic folosirea sării, așa că asigurați-vă că este acceptabilă utilizarea în momeli de la lacul pe care îl pescuiți.

3) Porumb

Porumbul este o momeală uimitoare pentru crap pe tot parcursul anului, iarna funcționează genial, dar, ca și boilies, merită să-l scufundați în arome pentru îmbunătățire. Cu toate acestea, dacă este de preferat să folosiți o platformă de păr care folosește porumb fals, deoarece atunci nu trebuie să continuați să re-momeli de fiecare dată când bucata subțire de porumb cade din momeală, ca să nu mai vorbim de porumbul fals poate fi reutilizat.

Un avantaj major al folosirii porumbului este prețul, nu există o momeală pentru crap mai bună care să funcționeze la fel de bine. Am prins sute de crap pe porumb dulce și l-am clasat drept momeala numărul 1 pentru sesiunile scurte de pescuit la crap în orice vreme. Pentru a fi sincer, porumbul dulce face minuni atât iarna, cât și vara, totuși ne-am gândit că trebuie să-l adăugăm pe lista celor mai bune momeli de iarnă, deoarece este într-adevăr un schimbător de joc în opinia noastră. 

După cum știți, porumbul dulce este foarte popular și folosit de pescari pentru a prinde crapi din întreaga lume, asta înseamnă că peștii s-au obișnuit cu momeala fără a ezita să se hrănească, acest lucru este esențial mai ales în timpul iernii când crapii nu sunt la fel de bine. activ. Am descoperit că, atunci când încorporezi porumb dulce în momelile tale, cel mai bun pariu este să folosești porumb fals ca momeală cu cârlig și să folosești porumb în tambur în furajul tău liber. Iată un link către porumbul fals  pe care îl folosim  (verificați prețul pe Amazon)

O tactică pe care o găsim că funcționează bine în timpul iernii este o pungă PVA plină cu porumb real, atașată la o platformă de păr, cu o bucată falsă de porumb înmuiată într-un fel de aditiv, cea pe care ne place să-l folosim este Korda goo, are miros înțepător. pentru a atrage peștii chiar și pe vreme rece.

Porumbul dulce este o momeală de preferat pentru mulți pescari, inclusiv pentru noi, fie că este prima dată când pescuiți la crap, fie că aveți experiență, porumbul dulce este o momeală mortală pentru crap care merită să aveți în cutia de momeală. 

4) ferestre pop-up

Pop-up-urile sunt grozave pentru pescuitul la crap de iarnă, mirosurile lor înțepătoare combinate cu culorile vibrante înseamnă că sunt una dintre cele mai atractive momeli, ideale pentru pescuitul la crap iarna. Pescuitul unui pop-up de dimensiuni puțin mai mici este un sfat care funcționează fantastic, credem că acest lucru poate fi legat de scăderea obiceiurilor de hrănire a crapilor în timpul iernii.

Cu toate acestea, aceste momeli strălucitoare ne-au ajutat cu adevărat să nu ne neglijăm pescuitul de iarnă, după ce am făcut multe sesiuni de blank folosind aproape fiecare momeală la care te-ai putea gândi, am fost destul de aproape de a împacheta lansetele și mulinetele pentru iarnă.

Ca ultimă soluție, am legat o platformă de hrănire simplă și, folosind un pop-up ca momeala cu cârlig, am descoperit că pescuitul crapului în timpul iernii este fezabil, nu spunem în niciun caz că folosirea pop-urilor vă va prinde peștele în fiecare sesiune de iarnă, dar acolo sfidător. este orice posibilitate.

O modalitate simplă și ușoară de a folosi pop-up-urile în timpul iernii este pe o platformă de alimentare cu metode, este platforma noastră de iarnă care funcționează extraordinar de bine și prinde pește în mod constant. Ca să nu mai vorbim de varietatea mare de ferestre pop-up de pe piață înseamnă că poți fi creativ și poți dezvolta platforme care funcționează cel mai bine în diferite lacuri.

 Ferestrele pop-up sunt de obicei disponibile în mai multe culori, forme și dimensiuni, de la 5 mm până la 20 mm, dacă sunteți interesat să utilizați ferestrele pop-up pe care le-am găsit că funcționează, atunci iată un link către asta; ferestre pop-up  (verificați prețul pe Amazon) . Am descoperit că toate ferestrele pop-up de mare impact funcționează excelent atunci când sunt încorporate în pescuitul nostru de iarnă.

Una peste alta, pop-urile sunt momeli fantastice de iarnă, dacă nu le-ați încercat încă, este ceva sfidător demn de luat în considerare mai ales când pescuiți în timpul iernii

5) Dips și arome

Unul dintre marile motive pentru care pescarii sunt atât de încurajați de pescuitul de iarnă se datorează faptului că crapii se hrănesc mai puțin activ, se ascund și nu sunt chiar atât de interesați de multe momeli. De aceea ai nevoie de momeli intepate, colorate pentru a avea succes pe toata perioada de iarna.

Dips-urile și aromele sunt un exemplu excelent al modului în care vă puteți face momelile mai atractive, cu mirosurile lor adăugate și lichidele de culoare pot crește cu adevărat atractivitatea momelilor dvs., ideale pentru pescuitul de iarnă. 

Cu o gamă atât de largă de mărci și arome de pe piață, uneori poate fi dificil să găsești unul care să funcționeze cel mai bine pentru locul în care pescuiți, pentru aceasta vă recomandăm să mergeți cu unul dintre produsele Korda goo, acestea par să funcționeze oriunde pescuiți, iată un link către asta dacă ești interesat; Goo (verificați prețul pe Amazon). 

Atunci când încorporăm îmbunătățiri pentru momeli, cum ar fi goos, în pescuitul la crap, există câteva metode despre care am găsit că funcționează cel mai bine. Utilizarea substanței momeale în amestecurile de momeală/hrănitor este perfectă pentru iarnă, le oferă peștilor o grămadă mică de momeală foarte atractivă, care sperăm să rezulte într-o mușcătură.

Când pescuiți în timpul iernii, constatăm că o grămadă mică de momeală în jurul momelii cu cârlig este cel mai bun pariu pentru mușcături consistente, asigurarea că aceste lucruri sunt pline de aromă este cheia pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Una peste alta, am adăugat lichide în primele 10 momeli de iarnă pentru simplul motiv că adăugarea de arome în majoritatea timpului face ca fiecare momeală să fie mai bună. Folosim lichide pe tot parcursul anului, dar am descoperit că o metodă de hrănire a funcționat cel mai bine pentru majoritatea lacurilor pe care le pescuim. Dacă nu ați făcut-o deja, vă recomandăm cu tărie să dați o șansă a îmbunătățitorilor de momeală.

6) Bug-uri zig 

Deoarece crapii sunt în mare parte hrănitori de fund, majoritatea pescarilor de crap tind să folosească momeli de fund. Cu toate acestea, se știe că crapii se hrănesc la suprafață, unde intră un zig-rig. Joaca. Dacă niciuna dintre momelile tale de jos nu arată nicio acțiune, ar putea fi util să încerci un zig. În principiu, se uită la o muscă și se știe că crapii merg pentru acestea în timpul iernii.

Folosirea unui dispozitiv zig vizează crapul care iese la suprafață, chiar dacă crapului nu le place să-și dezvăluie prezența în timpul iernii, bug-ul ocazional de la suprafață îi poate tenta. Când pescuiți cu zig, este ușor diferit de modul dvs. obișnuit de a pescui în loc de a momeli un loc, aveți o șansă să aruncați o platformă zig în fața unui crap, acest lucru îl face un proces abil, dar care necesită timp, oricum descoperim. să fie o tonă de distracție.

În timpul iernii, am descoperit că folosirea biscuiților pentru câini a funcționat genial pentru a aduce crapul la suprafață, acesta este probabil cel mai bun mod de a momeli un loc pregătit pentru instalația zig. Cu toate acestea, chiar dacă această tehnică funcționează la temperaturi mai scăzute, vă recomandăm să o încercați într-o zi însorită.

Acest lucru se datorează faptului că în timpul iernii, vremea aici, în Anglia, tinde să fie plictisitoare și mohorâtă în cea mai mare parte, dar valorificarea acelor ierni însorite dimineața ar putea fi cheia pentru mușcături continue.

Crapii vor ieși automat la suprafață atunci când simt că soarele încălzește suprafața apei, deoarece sunt creaturi cu sânge rece. Ne-a plăcut foarte mult pescuitul zig la crap și am considerat că este o sarcină plictisitoare, dar interesantă, dacă sunteți interesant să-l încercați sau doriți doar să culegeți niște insecte zig bune, iată un link către cele pe care le folosim; bug-uri zig  (verificați prețul pe Amazon) . Instalația este foarte ușor de legat și poate face minuni.

7) Momeli de pământ/pachet de momeli

Momelile cu eliberare lentă vă pun crapul în înot și în hrănire, una dintre cele mai populare moduri de a face acest lucru este folosirea unei metode de plumb. Ideea din spatele acestui lucru este ca crapul să se dezmeticească în jurul înotului, folosind o momeală cu cârlig care se află printre această momeală este, de asemenea, o tehnică foarte eficientă. Trucul cu aceasta este să aveți o varietate de momeli în amestec, pelete de diferite dimensiuni, cânepă, viermi etc.

Acest lucru se datorează faptului că diferite momeli au rate diferite de defalcare și doriți să păstrați acei crapi defrișat în înot cât mai mult timp posibil.

Cu toate acestea, dacă doriți să păstrați totul simplu, atunci o momeală excelentă pe tot pământul pe care am găsit-o că funcționează bine este amestecul de metoda super crap de la sonubaits. A fost o momeală pentru pescuit pe tot parcursul anului și, din fericire, ne-a oferit mult succes, mai ales atunci când pescuim în locuri mai mici. Avem un cu totul alt articol care explică cum să metoda de hrănire a peștilor pentru crap, dacă sunteți interesat de asta, vă recomandăm să îl verificați; metoda pescuitul cu feeder pentru crap.

Principalul motiv pentru care am inclus momeli măcinate și momeli pack în momelile noastre preferate de iarnă este din cauza succesului recent pe care ne-a dobândit-o folosirea lor în ultimii doi ani. Indiferent de sezon, folosind o metodă simplă de hrănire, smochinul a dus întotdeauna la mai multe mușcături, credem că este cel mai bun mod de a prinde crapul rapid și ușor. 

Momelile de pachet sunt grozave si pentru pescuitul de iarna, ideea de a avea o gramada mica de momeli atractive ademeneste crapul mai ales cand hranirea lor nu este la fel de frecventa. Așa cum faci cu pescuitul de vară, aruncarea în cantități mari de momeală pentru a-ți face înotul plin de pește ineficient, acesta este probabil unul dintre motivele pentru care o grămadă mică de momeală funcționează bine.

În general, momelile de pământ sunt o opțiune fantastică care nu merită trecută cu vederea, dacă nu ați folosit această tehnică în niciun moment al anului, vă sfătuim cu sfidătoare să o încercați.

8) Boilies

Este corect să spunem că boilies sunt una dintre cele mai cunoscute momeli pentru crap, care permit multor pescari de crap să vizeze acești pești mai mari, a trebuit doar să le includem în momelile noastre de iarnă de top. În timpul iernii, vă recomandăm să folosiți boilies mai mici (10-15 mm), acestea par să fie mai atrăgătoare pentru pești, cu nivelul scăzut de foame pe timpul iernii.

Boilies sunt o momeală excelentă pentru crap, cu posibilitățile și tehnicile nesfârșite de a le încorpora în momelile tale pentru crap, chiar nu merită să le ratezi. 

În timpul iernii, găsim că folosirea momelilor cu un singur cârlig este cu sfidătoare cea mai eficientă tehnică atunci când mergem pentru acei pești mai mari, boiliesul umil ne-a permis să continuăm pescuitul pentru acei crapi de 15-30 lb chiar și în timpul iernii.

În această etapă, de obicei, vă spunem boilies-urile noastre preferate, totuși, atât de multe boilies funcționează atât de bine, restrângerea la boilies-ul numărul unu nu a fost posibil, în schimb, iată o listă cu mărcile pe care le considerăm că funcționează cel mai eficient, de obicei, toate pot fi achiziționat de la centrul local de pescuit sau online.​

  • Boilies cu celule principale 
  • Nash citric 
  • Lipicios (aroma de krill)
  • Boilies cu nuci tigru din dinamită

Acestea sunt boilies-urile cumpărate de noi, dar dacă vă place să fiți creativi, să vă faceți propriile boilies este, de asemenea, ceva demn de luat în considerare, iată o rețetă pe care am găsit-o online, care ne-a prins câțiva pești.

Este corect să spunem că boilies sunt o momeală fantastică pentru crap pe tot parcursul anului, însă nu le trece cu vederea în timpul iernii, dacă prezinți platforme îngrijite cu momeli bune, ai cele mai mari șanse posibile pentru o mușcătură.

Concluzie

Prinderea crapului în timpul iernii este grea, necesită răbdare, concentrare și momelile corecte, așa cum am stabilit în acest articol. Dar nu este imposibil și poate fi foarte plăcut dacă îi dai o încercare cu adevărat. Așa că iarna viitoare, pescuiește din nou, este atât de plin de satisfacții decât pescuitul vara și apreciezi fiecare mușcătură indiferent de mărime.