How To Catch Carp In A River[1]

Crapul  este unul dintre cei  mai populari pești  pentru pescuitul în apă dulce din întreaga lume.

Ele pot fi găsite peste tot, de la iazuri mici până la râuri mari. Începătorii învață adesea despre pescuit prin pescuitul crapului .

Dacă sunteți în căutarea unei aventuri mai solicitante, încercați să vă testați abilitățile pe un râu .

Crapul sălbatic nu este la fel de ușor de prins ca rudele lui din iaz. Sunt deștepți și au numeroase ascunzări.

Dacă v-ați întrebat vreodată cum să prindeți crapi într-un râu , aici vom răspunde la câteva dintre întrebările frecvente despre acest subiect, iar acestea sunt:

Care este diferența dintre crapul de râu și de lac/iaz?

Unii pescari noi ar putea spune „ crapul este un crap ”, dar acest lucru nu este complet adevărat . Da, este aceeași specie de pește, dar comportamentul și rutina lor sunt destul de diferite.

Crapii care trăiesc în iazuri și lacuri se mișcă mai puțin. Acele ape sunt calme și de obicei mult mai mici. Au anumite ascunzători și locuri unde au o sursă de hrană.

Dacă acele ape sunt populare, crapul este folosit pentru pescari și momeli. S-ar putea să credeți că sunt mai atenți pentru că văd cârlige frecvent, dar de fapt nu sunt. Sunt obișnuiți cu momeli obișnuite și nu se tem să le muște. Acei pești de obicei mănâncă mai puțin, deoarece nu folosesc multă energie pentru înot.

În numeroase iazuri, crapii sunt hrăniți în mod regulat de oameni, iar modul lor de viață este mult diferit.

În râuri , crapul trebuie să lupte cu curenții râului. Acest lucru poate fi greu și au nevoie de mai multă hrană pentru a avea energie pentru a face acest lucru.

În unele locuri foarte sălbatice, crapii pot fi foarte suspicioși față de momeala dvs., deoarece nu au văzut niciodată una. Mai este o problemă, și anume localizarea crapului într-o zonă atât de mare. Sălbatic, râu, crapul poate înota până la câțiva kilometri pe zi. Dacă l-ai văzut o dată într-un anumit loc, s-ar putea să nu fie chiar lângă el a doua zi.

În afară de asta, va trebui să fii mai priceput în timp ce pescuiești în acei curenți, mai ales în locuri necunoscute. Turnarea precisă în acele locuri poate fi o adevărată provocare. Și turnarea îi poate speria, deoarece nu sunt obișnuiți. Alegerea unei momeli care să atragă astfel de pești este dificilă, chiar și pentru pescarii mai experimentați.

Principala diferență dintre pescuitul la lac și cel fluvial este că acesta din urmă este mult mai greu, mai ales pentru pescarii noi.

Unde pot găsi crapi în râuri?

Râurile sunt suprafețe mari. Și sunt puternic influențați de modificările nivelului apei. Cu toate acestea, există câteva locații de bază pe care ar trebui să le căutați în fiecare râu.

Deci, primul pas este să explorezi zona , poate chiar cu câteva zile înainte de pescuit, dacă este posibil.

Crapul de râu, spre deosebire de verii săi de lac, îi place să petreacă timpul în bancuri și nu sunt creaturi solitare. Se datorează faptului că râurile pot avea doar câteva locuri bune pentru ca crapii să fie într-o zonă mare, astfel încât toți se hrănesc în aceleași locații.

Deci, când vei găsi unul, îi vei găsi și pe ceilalți. Acesta este probabil singurul avantaj pe care îl veți avea în timp ce pescuiți crap în râuri.

Când explorați, va trebui să găsiți locuri de-a lungul râului unde sunt disponibile surse naturale de hrană .

Hrana este transportată de debitul râului, iar crapul va aștepta în umeri, unde cantitatea de hrană este mai mare și debitul este suficient de constant pentru ca crapul să rămână acolo. Dacă este posibil, localizați un loc mai adânc, la cel puțin 2 metri (aproximativ 7 ft) sau mai mult. În acele locuri vegetația subacvatică nu va prezenta prea multe probleme.

Fundul stâncos și prin stâncos, mă refer la bolovani mari, sunt un alt loc bun de început. Crapul se poate ascunde și se poate hrăni acolo, deoarece în acele locuri se află o mulțime de hrană naturală.

Dacă există poduri sau alte structuri similare deasupra apei, încercați să căutați acolo. Explorează cât poți de mult. Toate obstacolele naturale, cum ar fi copacii scufundați și asemenea, mai ales la umbră, sunt locații bune.

Aceasta poate părea o procedură complicată și s-ar putea să vă gândiți „bine, poate fi oriunde”, dar acesta este cazul peștilor sălbatici. Este posibil ca toate locurile menționate să fie populate de crapi, dar nu este complet sigur.

Explorarea zonei este crucială pentru succes . Și încă un lucru de menționat este că crapul este inteligent. Ei vor recunoaște sunete și modele care nu sunt în ordine. Păstrați liniștea în timp ce pescuiți și aruncați ușor. Încercați să nu speriați peștele. Purtați haine adecvate care se integrează în mediul înconjurător.

Care sunt cele mai bune momeli pentru pescuitul crapului de râu?

Când te gândești la cum să prinzi crapi într-un râu, momelile sunt cele mai importante, după găsirea unei locații adecvate .

Înainte de a prezenta momeala, este recomandabil să prenăiți peștele , dacă este posibil. Și asta se poate face cu zile înainte de a începe pescuitul.

Prin prebaiting îi oferi unui crap sălbatic posibilitatea de a rămâne într-un anumit loc și de a nu se îndepărta prea devreme. Dacă folosiți aceeași hrană pentru momeală ca și pentru momeli, îi oferiți încredere crapului sălbatic să-și muște viitoarea momeală fără prea multă ezitare.

De asemenea, vă va oferi posibilitatea de a vedea ce momeli ar trebui să utilizați. S-ar putea să nu le placă aceleași ca pe lacuri. La fel ca și verii lor de lac, vor mușca mai bine anumite momeli, în anumite perioade ale anului.

Potrivit multor pescari, boilies-urile sunt cele mai bune momeli . Sunt ușor de folosit, disponibile în tot felul de arome (cum ar fi usturoi , ton, etc.) și arome. Puteți folosi diferite dimensiuni și culori în funcție de culoarea apei și de anotimp.

Unii folosesc porumb sau pelete, dar folosirea numai a acestora este mult mai grea. Puteți chiar să combinați porumbul cu boilies, mai ales în scopuri de prebaiting.

Pentru apele tulburi, alegeți culori mai strălucitoare. Utilizați boilies mai mici pentru iarnă , deoarece crapul este mai puțin activ și agresiv. Boiliesurile mai mari sunt cele mai bune pentru lunile mai calde . Când vine vorba de gust, crapul reacționează foarte mult la dulceață. Combinarea boilies-urilor dulci și a porumbului dulce este excelentă pentru iarnă. Vara, alege-le pe cele cu miros puternic. Puteți chiar să le pregătiți singur.

Râurile au de obicei vegetație subacvatică și tot felul de obstacole, așa că boilies-urile pop-up pot fi utile. Vor fi poziționați deasupra de jos, iar crapii vor putea să-l vadă clar. Deoarece nu sunt obișnuiți cu boilies, vă puteți aștepta la o anumită ezitare, dar cu gustul și mirosul potrivit, crapul va mușca în cele din urmă.

În plus, boilies-urile sunt mai mari decât alte opțiuni de momeală, așa că peștii mici nu le vor mânca. Le puteți proteja chiar și cu o plasă.

Cum să prinzi crapul într-un râu - boilies, pop-up și momeli

Ce instalații și unelte sunt cele mai bune pentru pescuitul crapului de râu?

Următorul pas, după locație și momeală, este să vă configurați echipamentul și să alegeți instalația potrivită .

În acest caz, alegerea echipamentului este chiar mai importantă decât în ​​lacuri din cauza curenților. Tijele mai lungi permit turnarea precisă, dar sunt mai greu de manevrat în vegetație deasă și în condiții obișnuite care apar pe râu.

Dacă ești un începător complet, te poți aștepta ca cârligul tău să se încurce sub apă și să-l pierzi, împreună cu o anumită lungime a firului. Asigurați-vă că aveți suficient.

TIJE

– Dacă vizați crapi mai mari, investiți în lansete adecvate . Curba de testare ar trebui să fie de aproximativ 3,5 lb. A avea o linie principală de 20 lb ar trebui să fie suficient. Lungimea tijei ar trebui să fie de aproximativ 12 ft.

CONDUCE

– Când alegeți plumb, nu folosiți atât de greu ca în lacuri. Trebuie să fie suficient pentru a îndeplini scopul. Plumburile mai mari vor face o stropire la aruncare și pot speria peștele. Greutatea de până la 2 uncii va fi suficientă în majoritatea apelor. În ape mai lente, puteți folosi altele și mai ușoare.

CÂLIGE ȘI LINII

– Cârligul poate avea dimensiunea 6 sau 8. Când alegeți linia principală, gândiți-vă la partea de jos. Puteți alege între plutire sau scufundare . Acesta din urmă este mai bun pentru pietriș. Unii pescari aleg împletit , iar alții aleg monofilament , depinde de tine. Testați ambele și vedeți ce vi se potrivește și locația.

MULINETE

– Folosiți role adecvate. Rolele mai mari, aproximativ 8000 de dimensiuni vor face treaba. Încearcă mulinetele cu momeală, s-ar putea să te surprindă cât de mai bună poate fi experiența ta de pescuit la crap.

PLATURI

– Când vine vorba de platforme, dispozitivele de păr sunt cele care trebuie folosite . Sunt ușor de asamblat și cele mai eficiente pentru pescuitul crapului. Poziționați un boilies, sau chiar 2 boilies (așa-numitul „om de zăpadă”) pe un păr din spatele cârligului. Pop-up-ul ar trebui să fie boilie-ul de sus, iar cel de jos ar trebui să fie mai mare, scufundabil. Dacă doriți, puteți combina boilie și porumb pe platforma de păr. Cârligul liber permite agățarea mai ușoară a gurii unui crap atunci când aspiră momeala. Utilizarea acestui dispozitiv este ușoară, potrivită pentru începători și funcționează bine în majoritatea ocaziilor.

Ce anotimp (și vremea) este cel mai bun pentru pescuitul crapului de râu?

Acum, când știi ce unelte să folosești, ar fi bine să știi când să mergi la pescuit la crap pentru a avea succes.

Crapul poate fi prins în toate anotimpurile, dar unii sunt mai buni decât alții. În primul rând, rețineți că râurile, în special cele care curg mai repede și/sau mai adânc, se încălzesc mai lent decât iazurile sau lacurile mici. Iarna pentru crap durează mai mult acolo. Ele reacționează la schimbările de temperatură a apei. Pe măsură ce apa se încălzește, crapul va fi mai activ. Pescarii începători ar trebui să câștige ceva experiență în lunile mai calde, când crapul este mai activ, înainte de a-și testa abilitățile iarna, când crapul este lent și mănâncă mult mai puțin.

Încălzirea mai lentă a râului înseamnă că aceștia se vor hrăni agresiv mai târziu într-un an decât cei din lacuri, dar lucrul bun despre apele mai rapide este că este mai puțin probabil să înghețe iarna. De aceea pescuitul crapului în râuri poate fi productiv pe tot parcursul anului .

Evita zilele calme si ideale. Zilele cu vânt cu creșterea presiunii aerului sunt bune . Vânturile vor agita suprafața, deoarece insectele și alte lucruri similare vor cădea în râu.

Ploaia este de asemenea bună, deoarece apa va avea mai mult oxigen. Dar ploile abundente și creșterea nivelului apei au efectul opus. Ploaia, asemănătoare vântului, va spăla alimentele de pe malurile râului în apă. Ploaia slabă este bună pentru turnare. Toată agitația cauzată de ploaie va ascunde stropii și este mai puțin probabil să sperie crapul.

Pot pescui crapul de râu noaptea?

Răspunsul la această întrebare este DA! Cu siguranță le poți prinde în timpul nopții. Unii pescari spun că faza lunii are un rol în ea și că ar trebui să pescuiți în timpul lunii pline. Alții spun că nu contează atât de mult. Încercați-l în locația dvs., nu aveți nimic de pierdut.

Pescuitul de noapte este mai productiv în lunile mai calde. Crapul va fi activ în timpul nopții. Asigură-te că ai o lanternă cu tine, unii începători tind să uite asta.

Dacă este posibil, folosiți-le pe cele nu prea luminoase, deoarece vor speria peștele. Este recomandabil să ai un far . Veți avea ambele mâini libere pentru a face orice trebuie făcut.

Dacă folosești boilies, folosește altele mai mari decât folosești în mod normal în timpul zilei. De asemenea, folosiți culori foarte strălucitoare. După cum am menționat, crapul poate observa lucruri neobișnuite și în afara apei. S-ar putea să nu te vadă noaptea, dar deoarece totul este mai liniștit, asigură-te că nu faci prea mult zgomot.

În timpul nopții, crapul se va apropia de malurile râului și în ape mai puțin adânci. Folosiți acest lucru ca un avantaj, deoarece nu va fi necesară turnarea la distanță. Le puteți pescui direct în fața dvs.

Dacă mergeți la pescuit de noapte pentru prima dată, asigurați-vă că aveți echipamentul potrivit pentru propria dvs. siguranță .

Există câteva sfaturi și trucuri suplimentare pentru pescuitul crapului de râu?

În capitolele precedente am acoperit elementele de bază despre cum să prinzi crapi într-un râu. Urmând aceste reguli, vei dobândi o experiență prețioasă pe care vei acumula toate cunoștințele suplimentare. Pescarii cu experiență au sute de sfaturi și trucuri pe care le folosesc zilnic, dar pentru începători este important să fie simplu. Așadar, în cele din urmă, iată încă câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare și la care să acordați atenție atunci când pescuiți crap în râuri:

PERIOADA DE SPAWN

– evitați prinderea crapului în timpul icrelor . Acest lucru este important din două motive. În primul rând , nu vei avea prea mult succes. Comportamentul lor tinde să fie imprevizibil. În al doilea rând , permițându-le să apară, le oferiți șansa de a se reproduce și de a crea o populație sănătoasă. Pescuitul excesiv este o problemă care va influența direct propria experiență de pescuit în viitor. Chiar dacă nu există un sezon închis declarat de autorități, dacă observați că este în desfășurare icrele, evitați pescuitul.

LICENȚA DE PESCUIT

– În majoritatea locurilor, peste tot în lume, licența de pescuit este necesară pentru pescuitul fluvial. Verificați regulile și reglementările locale și respectați-le. La fel ca și anterior, aceasta este pentru a conserva peștele și a menține numărul lor în ordine.

MOMEALĂ

– Când mergeți la pescuit, aduceți boilies de diferite dimensiuni și/sau arome și culori. Nu există două zile de pescuit care să fie complet la fel. Ceea ce a funcționat data anterioară poate să nu funcționeze de data aceasta.

EXPERIENŢĂ

– Nicio carte sau videoclip nu te va învăța cum să fii expert. Tot ceea ce citești este o bază și se va îmbunătăți semnificativ odată cu experiența. Practica face perfectiunea.

MICȘORAREA DIMENSIUNII

– Începătorii tind să aibă așteptări mari. Uneori, reducerea echipamentului va aduce mai multe rezultate. Tuturor le plac exemplarele uriașe, dar trebuie să știi când să renunți și să fii realist. Dacă nu prinzi nici un crap, folosește cârlige mai mici, încearcă mărimea 10. Poate că peștii din zona ta sunt mai mici și echipamentul tău este peste cap.

CÂRLIGE

– Asigurați-vă că sunt ascuțite și în stare bună . Vizitați un magazin local de pescuit și oferiți câțiva cenți pentru cârlige noi. Cârligele mai vechi și folosite nu se vor atașa pe o buză de crap la fel de bine ca cele noi.

PRINDE ȘI ELIBEREAZĂ

– Gandeste-te la asta. Crapul este gustos și tuturor le place un prânz bun, dar nu luați niciodată mai mult decât aveți nevoie. Prin eliberarea de exemplare mari și sănătoase , le permiteți genelor să se răspândească și să creeze o populație sănătoasă. Aduceți o cameră, faceți o poză pentru a o prezenta prietenilor și colegilor pescari și eliberează crapul. Asigurați-vă că îl manipulați ușor.

Cum să prinzi crapul într-un râu - Lansete, mulinete și unelte

Concluzie

„Cum să prinzi crapi într-un râu” este o știință în sine și, pentru a menționa fiecare mic detaliu, ai putea scrie o carte.

Pentru pescarii începători și mai puțin experimentați, cel mai important lucru este să înțeleagă comportamentul crapului și să învețe cum să recunoască locul potrivit de pescuit. Distrați-vă explorând și premomecând peștele. Chiar dacă nu ai succes pentru prima dată, învață din greșelile tale.

Alegeți cu atenție echipamentul dvs. Nu cheltui o avere pe lucruri de care nu ai nevoie. Complicarea excesivă va duce la dezamăgire.

Și nu uita să iei cu tine ace de momeală dacă folosești boilies de crap ca momeală. Organizează-ți cutia de echipament, verifică vremea și bucură-te de experiență!