Când sunteți abia la început în pescuit, poate fi dificil să țineți pasul cu toate noile informații despre instalațiile de crap pentru începători. Există o mulțime de opțiuni diferite și termeni de pescuit care pot părea confuzi la prima vedere – dar nu vă faceți griji! Echipa Angling Direct este aici pentru a vă împărtăși echipamentele lor preferate de pescuit la crap, precum și o selecție de platforme de crap pentru începători, ușor de urmărit, pe care să le încercați!

 

Ce este o platformă de pescuit la crap?

Mai simplu spus,  platformele pentru crap sunt practic o serie de dispozitive terminale de pescuit și o alegere de momeală de pescuit atașată la firul de pescuit care vă permite să prindeți crapi prin agățarea lor. Toate platformele de crap ar trebui să includă:

  • Alegerea momeală de pescuit: De obicei, o momeală, cum ar fi un boilie sau o pelete, pentru a atrage peștele.
  • Cârlig de pescuit:  pentru a atașa peștii de fir și pentru a ajuta la înfășurarea lor.
  • Lungimea cârligului :  poate fi o împletitură acoperită sau un monofilament și este bucata de linie mai subțire și mai mică de rupere, folosită legată de cârlig și apoi atașată la o linie principală mai puternică și mai groasă. 
  • Rotativ : Constă din două cercuri metalice care sunt conectate printr-o articulație pivotantă în formă de bilă sau de butoi și este folosit ca o legătură între linia principală și instalația.
  • Sistem de plumb :  Pentru a atașa în siguranță o greutate pe linia principală.
  • Plumb :  Pentru a adăuga greutate platformei dvs. și pentru a ajuta la introducerea cârligului în gura crapului când iau momeala.
  • Lider :  Pentru a oferi firului principal de pescuit protecție împotriva deteriorării sau spargerii și pentru a îmbunătăți prezentarea momelii.

Ce beneficii aduc platformele de pescuit la crap pescarilor?

Folosirea instalației potrivite de pescuit la crap nu numai pentru speciile pe care le vizați, ci și alegerea dvs. de momeală, loc și sezon poate fi mortală în ceea ce privește succesul pescuitului! Pescuitorii de crap iubesc o varietate de platforme pentru crap, deoarece fiecare oferă o prindere bună a cârligului, minimizând șansa ca crapul să vă scuipe momeala înapoi, ceea ce se potrivește anumitor momeli mai mult decât altele.  

 

Cum să legați instalațiile de top pentru crap – 10 exemple

Acum că aveți echipamentul dvs., vă vom arăta cum să legați 10 dintre cele mai populare instalații de crap pe care le puteți utiliza în diferite scenarii de pescuit la crap .

 

1. Cum să faci un Naked Chod Rig pentru crap

Ideal pentru utilizare în primăvară, Chod Rig a fost un favorit pentru mulți pescari de mulți ani. În videoclipul AD Quickbite de mai jos, vă arătăm cum să legați secțiunea de chod și, de asemenea, cum să o pescuiți în siguranță în stilul gol pe linie . Aceasta este o modalitate grozavă și populară de a pescui platforma chod, deoarece multe locuri interzic utilizarea leadcore -ului .

 Cum să legați o platformă Naked Chod – Videoclip de pescuit rapid la crap

 

2. Cum să faci o platformă Zig ajustabilă pentru pescuitul crapului

O instalație grozavă pentru începutul primăverii, pe măsură ce apele încep să se încălzească, Adjustable Zig este o modalitate extrem de eficientă de a pescui crap în coloana de apă din înotul tău. Această platformă face viața mult mai ușoară, mai ales pe lacurile mai adânci . În videoclipul AD Quickbite de mai jos, Phil Spinks vă arată cum să configurați și să utilizați un dispozitiv zig reglabil.

Cum să configurați și să utilizați Zig-uri reglabile – Videoclipuri de pescuit la crap

 

3. Cum să legați o platformă Slip D pentru pescuitul la crap

Slip D Rig este o platformă super eficientă, versatilă, care poate fi folosită cu o varietate de momeli, cum ar fi Pop Ups , Wafters sau Bottom Baits, cu simpla adăugare de chit de momeală . În videoclipul AD Quickbite de mai jos, vă arătăm cât de simplu este să legați!

 AD Quickbite – Cum să legați un videoclip Slip D Rig

De asemenea, puteți vizualiza ghidul nostru tutorial pas cu pas pentru legarea unui  Slip D Rig, aici .

 

4. Cum să legați o platformă Ronnie pentru pescuitul la crap

O platformă foarte eficientă pentru prinderea crapului, Ronnie Rig a luat cu asalt lumea pescuitului la crap în ultimii doi ani. Această platformă a devenit una dintre cele mai bune platforme pentru prinderea crapului, deoarece este, în esență, o platformă pop-up joasă. Cu dispozitivul ronnie, momeala se așează chiar lângă albia lacului, menținându-și poziția agresivă de agățare în orice moment.

Cum să legați o platformă Ronnie/Spinner – Videoclip de pescuit rapid la crap

 

5. Wafter Rig simplu pentru pescuitul crapului

O instalație simplă de wafter poate fi legată folosind instalația de păr fără noduri, așa cum este prezentat în videoclipul de mai jos.

Cum să legați o platformă simplă pentru pescuit – Videoclip de pescuit rapid la crap

6. Cum să legați o platformă rigidă cu balamale pentru pescuitul crapului

O platformă ideală pentru identificarea crapului mai mare , modalitatea corectă de a lega dispozitivul cu balamale rigide poate fi vizionată în videoclipul de mai jos. 

AD QuickBite – Cum să legați dispozitivul rigid cu balama pentru videoclipul crapului

 

7. Cum să faci o platformă Blow Back pentru crap

Această platformă este perfectă pentru o momeală de tip om de zăpadă și este o platformă populară de pescuit la crap pentru pescari în sus și în josul țării. Instalația blowback poate fi pescuită cu momeli de fund sau pop-up și i-a păcălit pe unii dintre cei mai precauți crapi. Vizualizați cum să legați instalația de crap blowback în videoclipul de mai jos.

Cum să legați o platformă Blowback – Videoclip de pescuit rapid la crap

 

8. Cum să faci o platformă cu elicopter pentru pescuitul crapului

De asemenea, o platformă excelentă pentru pescuitul grosier și la gândaci, platforma heli este foarte eficientă. Această platformă de crap a devenit favorită printre mulți pescari cărora le place să țină la îndemână o platformă de hrănire , ca parte din arsenalul lor. Vedeți cum să legați instalația de pescuit cu elicopter în videoclipul de mai jos.

Cum să legați o platformă Roach Heli – Video de pescuit rapid

 

9. Cum să legați un dispozitiv de păr pentru crap

Hair Rig este simplu de legat și super versatil. Cu câteva modificări minore în timpul procesului de creare, poate fi adaptat pentru a se potrivi tuturor tipurilor de momeli cu cârlig! În videoclipul AD Quickbite simplu și ușor de urmărit de mai jos, vă arătăm cum să îl legați în 3 moduri diferite.

AD Quickbite – Videoclip cu 3 simple Carp Rigs

 

10. Cum să configurați o platformă Ledger pentru crap

O platformă mortală pentru reclame în sus și în josul țării, o platformă Float Ledger poate fi legată urmând pașii din videoclipul nostru Quickbite de mai jos. 

Cum să legați instalația Float Ledger – Videoclip de pescuit rapid

 

Echipamentele de crap preferate ale pescarilor

Phil Spinks  –  „Aparatul meu preferat ar fi dispozitivul slip D pentru crap”

Citiți și urmăriți videoclipul de instrucțiuni pentru legarea dispozitivului Slip D de mai sus.

Amanda Hook – „Preferata mea este cea mai simplă – The hair rig! De obicei, o platformă cu păr scurt, cu un mic wafter de 12 mm în interiorul unei pungi PVA.” 

Citiți și urmăriți videoclipul explicativ al Hair Rig de mai sus.


Chris Ansel – „Mul meu de lucru este, probabil, dispozitivul rigid cu balama” 

Citiți și urmăriți cum să legați dispozitivul Hinge Stiff Rig de mai sus.

Stephen Crowe – „Placa mea preferată de pescuit la crap este IQ D-rig.”

Este posibil ca dispozitivul IQ D să nu fie în topul nostru de top 10 din acest ghid, dar puteți urmări videoclipul de mai jos despre cum să legați această platformă uimitoare.