Winter Carp Fishing Tips Hero

Deși cu siguranță există ceva special în pescuitul de crap de iarnă, este nevoie de mult mai mult efort și concentrare pentru a tenta o mușcătură în lunile mai reci.

În lunile de iarnă, crapul devine letargic. Metabolismul lor încetinește, nu se mișcă la fel de mult și vor fi acumulat grăsime suplimentară în timpul toamnei pentru a le utiliza pe vremea mai rece.

Acestea fiind spuse, nu totul este pierdut! Există o mulțime de sfaturi, trucuri și ajustări pentru a menține mușcăturile să vină atunci când apa devine înghețată.

Cum să obțineți mușcături când temperatura scade

Nu doar crapul se comportă diferit atunci când devine frig, noi, pescarii de crap, suntem afectați și de condițiile meteorologice nefavorabile și uneori putem deveni cel mai mare dușman al nostru.

După cum se spune, totuși, efortul echivalează cu recompensă și există câteva lucruri pe care le putem face pentru a ne asigura că ne maximizăm șansele de a mușcă atunci când vine vânt. Să aruncăm o privire la cele mai bune sfaturi pentru pescuitul la crap de iarnă.

Sfaturi pentru momeli pentru pescuitul crapului de iarnă

Cunosc niște pescari care pescuiesc cu aceeași momeală tot timpul anului și produc rezultate grozave. Alții preferă să schimbe lucrurile o dată la câteva luni și totuși pun pește pe mal, indiferent de condițiile meteorologice. Cu toate acestea, există unele lucruri care merită întotdeauna încercate dacă mușcăturile se dovedesc greu de găsit.

1. Pește cu momeli naturale

În timp ce unii pescari încă mai produc rezultate fantastice în timpul pescuitului la crap de iarnă, alții sunt lăsați să se scarpină în cap despre ce au făcut greșit. Destul de des, principala diferență în pescuitul lor este utilizarea de momeli naturale.

Ignorați de către pescarii de crap obișnuiți pentru o lungă perioadă de timp, larvele au explodat cu adevărat în popularitate în ultimul deceniu și ceva ca o momeală devastatoare pentru crap de iarnă. Conțin până la 60% proteine, care, combinate cu zvâcnirea lor irezistibilă, îi face pe crapi să-i observe – chiar și atunci când temperatura scade.

O altă momeală care produce rezultate fantastice la pescuitul crapului de iarnă, dar care este adesea trecută cu vederea este râmele obișnuit . Plini de proteine, fier și aminoacizi, râmele furnizează o mare parte din nutrienții esențiali de care are nevoie un crap și, cel mai bine, îi poți dezgropa gratuit în grădina din spate!

2. Pește cu single

În timp ce pescuitul cu o singură momeală este o tactică devastatoare în timpul lunilor de iarnă, nu trebuie ignorat nici în alte perioade ale anului.

După cum sa menționat deja, crapii încetinesc în timpul lunilor de iarnă, așa că, deși sunt fericiți să-și roncească drum printr-un pat mare de momeală atunci când condițiile sunt mai bune, este ultimul lucru pe care îl doresc atunci când mercurul scade. Acesta este momentul în care o singură momeală devine proprie.

Crapii nu se dau deseori în timpul iernii, așa că atunci când o fac, trebuie să fii pregătit să profiti de alunecarea lor. De îndată ce există vreun semn de activitate, aruncarea unei singure momeală în imediata apropiere ar putea fi cea mai bună șansă de a mușca.

3. Îmbunătățiți-vă Hookbaits

Ca urmare a celor de mai sus, îmbunătățirea unui singur hookbait vă poate oferi cu adevărat un avantaj.

Există o mulțime de îmbunătățiri disponibile în zilele noastre, inclusiv glugs, lichide și spray-uri pentru momeală, pentru a numi câteva. Deoarece nu introducem prea multă (dacă există) momeală în lunile mai reci, a face momeala dvs. cât mai atractivă posibil vă va oferi cea mai bună oportunitate de a tăia o mușcătură.

O altă tehnică care emană atracție este folosirea pastei de boilies. Este extrem de solubil în apă, este ușor de digerat de crap și va trimite semnale puternice care pot ispiti crapii din somn. Fie înfășurați câteva în jurul momeală, fie chiar faceți bile mici și împingeți-le lângă platforma dvs.

4. Îmbunătățiți-vă boilies-urile

Ori de câte ori se discută despre cele mai bune momeli pentru pescuitul crapului , umilul boilie va fi adesea în fruntea listei. Aș paria ultima mea liră că 99% dintre pescarii de crap au folosit boilies cel puțin o dată la pescuit.

Cu toate acestea, în timpul lunilor de iarnă, chiar și boilies-urile își pot pierde marginea și adesea au nevoie de o mână de ajutor pentru a le „zhuzh” puțin!

Reducerea lucrurilor este adesea un lucru sensibil de făcut în lunile mai reci, așa că sfărâmarea boiliesului poate fi o tactică excelentă de folosit, mai ales atunci când este folosit într-o pungă solidă sau un stick de PVA. Acest lucru va ajuta la crearea unei atracții maxime cu o momeală minimă.

Sfaturi pentru pescuitul crapului de iarnă

De obicei, folosesc 3 platforme pentru pescuitul meu la crap, dintre care unul este Ronnie Rig , care provoacă dezbateri .

Poziția mea față de platforme nu tinde să se schimbe în timpul lunilor de iarnă, deși voi face câteva ajustări subtile ici și colo.

5. Reglați dimensiunea cârligului

Reducerea dimensiunii cârligului în timpul iernii pare a fi o tactică obișnuită și este una pe care eu o folosesc adesea. Cu toate acestea, o fac doar pe lacuri unde mușcăturile sunt greu de găsit.

Dacă pescuiți într-un lac dificil, unde o mână de mușcături dintr-o întreagă campanie de iarnă ar fi considerat un rezultat bun, atunci reducerea dimensiunii cârligului dvs. pentru a fi cât mai puțin vizibilă ar putea fi o mișcare sensibilă.

Pe de altă parte, dacă pescuiți într-o apă curgătoare în care peștii continuă să se hrănească în lunile mai reci, atunci de ce ar trebui să vă schimbați?

6. Nu ignora Zig Rigs

Mulți pescari se feresc de platformele zig în timpul iernii, crezând că este puțin probabil ca crapul să fie mai sus în apă. Crapul se va comporta diferit de la lac la lac, așa că, deși un zig rig nu vă va garanta o mușcătură, este o tactică care merită cu siguranță încercată dacă nimic altceva nu funcționează.

Sfat de top: Deși s-ar putea să credeți că ziua în timpul iernii ar fi cel mai bun moment pentru a încerca o platformă zig, ați putea fi surprins să aflați despre cantitatea de pește care a fost împiedicat de un zig la ora 4 dimineața în timpul unui ianuarie frig. sesiune!

7. Folosiți un Chod Rig

Pe vremuri, platformele chod erau una dintre cele mai „la modă” platforme de pescuit la crap de acolo. Deși mulți pescari încă le folosesc, popularitatea lor a scăzut în ultimii ani.

Cu toate acestea, un chod rig poate fi un adevărat avantaj în orice moment al anului, dar cu atât mai mult în lunile de iarnă. Dacă nu ești sigur la ce pescuiești sau pur și simplu ești prea frig ca să te deranjezi chiar să arunci afară pentru a avea un plumb în jur, aruncând o platformă de chod afară te va asigura că ești prezentat și cu șansa unui crap de apă rece!

8. Comutați la fluorocarbon

În opinia mea, acesta nu este atât de mult un sfat, mai degrabă decât ceva de încercat dacă mușcăturile se dovedesc greu de găsit.

Pe măsură ce apa se limpezește pe vremea rece, este logic să încerci să ascundem lucrurile cât mai mult posibil. Am discutat deja despre reducerea dimensiunii cârligului dvs., astfel încât valorile superioare de transparență ale fluorocarbonului vă pot oferi un câștig marginal față de utilizarea monofilamentului.

Acestea fiind spuse, dacă utilizați un monofilament de bună calitate care se scufundă bine, s-ar putea să nu fie nevoie să schimbați lucrurile.

Cum să rămâi cald când pescuiești iarna

După cum spune vechea vorbă „Nu există vreme rea, doar îmbrăcăminte nepotrivită”. Atâta timp cât te pregătești corect și purtați îmbrăcăminte adecvată condițiilor meteo, nu este nevoie ca o sesiune de iarnă să fie mai puțin confortabilă decât o sesiune în orice altă perioadă a anului.

9. Uzură Straturi

Dacă ar fi să ofer un singur sfat pentru a rămâne cald în timpul pescuitului la crap în timpul iernii, ar fi să porți minim trei straturi:

A) Un strat de bază respirabil Stratul

de bază trebuie să se potrivească confortabil, dar nu prea strâns. De asemenea, trebuie să fie respirabil, astfel încât să poată absorbi umezeala și să vă mențină pielea uscată în orice moment. Eu optez întotdeauna pentru un strat de bază construit din lână merinos.

B) Un strat de mijloc izolator Stratul

de mijloc ar trebui să fie izolator și să vă rețină căldura corpului. Din nou, lâna merinos este alegerea mea personală, dar pot fi scumpe, așa că va fi suficient un material sintetic de bună calitate.

C) Un strat exterior impermeabil

În timp ce straturile 1 și 2 vor absorbi umezeala și vă vor menține cald, vor fi inutile dacă se ud! Stratul 3 ar trebui să vă protejeze de vânt, ploaie și zăpadă, acționând și ca un scut pentru straturile 1 și 2.

Sfat: Amintiți-vă că straturile 1 și 2 pot fi destul de voluminoase, așa că asigurați-vă că luați în considerare acest lucru atunci când alegeți dimensiunea stratului dvs. exterior.

10. Investește în niște ghete de bună calitate

Odată ce frigul se instalează în picioare, poate fi extrem de dificil să le încălziți din nou. O pereche de cizme impermeabile de bună calitate vă poate ajuta cu adevărat să păstrați căldura în degetele de la picioare și să vă mențineți confortabil, indiferent dacă sunteți afară pentru o sesiune de zi sau peste noapte.

Sfat: purtați un șosetă subțire sub șosetele mai groase pentru a crea un strat izolator care să respingă frigul.

11. Purtați o pălărie

Am crescut crezând că ne-am pierdut toată căldura corpului prin cap, având încredere că purtarea unei pălării mă va ține de cald în mod miraculos, chiar dacă alte părți ale corpului meu ar fi expuse.

Deși am înțeles de atunci că cele de mai sus este un mit total , este totuși important să ne menținem capul protejat de frig. O pălărie termică decentă este relativ ieftină în comparație cu alte articole, așa că are sens să păstrăm cât mai mult din corpul nostru acoperit.

12. Mâncare și băutură caldă

Deși poate părea un sfat evident, includ acest lucru pe această listă, deoarece este surprinzător câți pescari văd pe mal în timpul iernii mâncând sandvișuri, chipsuri, plăcinte/paste reci și sticle de băutură răcoritoare.

O sobă ieftină și un set de tigăi de bază nu te va costa lumea, dar îți va permite să bei nesfârșite cești de ceai, cafea sau ciocolată caldă, în timp ce te bucuri de explozia suplimentară de căldură pe care o degajă aragazul.

De asemenea, puteți lua conserve de supă sau puteți aduce de acasă niște resturi de tocană. Crede-mă, o sesiune goală în timpul iernii nu se simte atât de rău când ai avut o masă caldă decentă.

13. Rămâi mobil

Deși ați putea crede că acest sfat se referă la deplasarea între cuie pentru a găsi peștele, ceea ce înseamnă de fapt este să faceți niște mișcări de întindere sau ușoare pentru a menține sângele în circulație și pentru a menține o temperatură confortabilă a corpului.

Este prea ușor să te înfășori în straturi și să stai nemișcat pe scaunul tău confortabil, dar să te ridici și să cobori des și să te plimbi în jurul cuierului este o modalitate excelentă de a te încălzi.

14. Folosește-ți foaia de bază

Din nou, acesta ar putea părea un sfat evident, dar am văzut mulți pescari de-a lungul anilor care au decis să nu-și pună foișorul, deoarece este „alt lucru de curățat”.

Da, știm cu toții că curățarea echipamentului atunci când este acoperit de noroi nu este foarte distractiv, dar o foaie de sol oferă acel strat suplimentar de protecție . Dacă călcați cu atenție, vă poate permite și bivvy-ul să devină un loc sigur departe de noroi și bălți care vă așteaptă în exterior.

Când pescuiți la crap în timpul iernii, este de la sine înțeles că o parte din echipamentul dvs. se va murdări, așa că aspirați-l, lăsați foaia jos și bucurați-vă de protecția suplimentară pe care o oferă.

15. Cumpărați o suprafață (dacă nu aveți deja una)

Overwrap-urile pot fi costisitoare, așa că știu că nu va fi posibil ca toată lumea să facă rost de una, mai ales dacă faci doar o sesiune ciudată ici și acolo pe parcursul lunilor de iarnă.

Cu toate acestea, dacă vă puteți permite unul (sau puteți alege unul second hand), vă recomand cu tărie să faceți acest lucru. Un înveliș asigură un strat izolator între bivvy și elemente, prevenind condensul și ajută la creșterea ușoară a temperaturii interne.

16. Păstrați obiectele sub scaunul dvs. de pat

Acesta este ceva pe care mulți dintre noi îl fac deja pentru a economisi spațiu în bivvy, dar este surprinzător cât de eficient poate fi.

Plierea sacului cu tije sub mijlocul scaunului și poziționarea unui rucsac sub cap și picioare poate elimina frigul, mai ales în condiții de îngheț.

17. Luați cu dvs. piese de schimb esențiale

Port mereu cu mine o geantă cu piese de schimb esențiale, care de obicei rămâne neatinsă în portbagajul mașinii mele. Conține întotdeauna haine de schimb, alimente uscate/conservă, canistra de gaz de rezervă, apă îmbuteliată și câteva obiecte esențiale pentru terminale.

În lunile de iarnă îl voi întări cu niște șosete și mănuși termice , un poncho de unică folosință, aragazul meu de rezervă și un prosop suplimentar. Am avut nevoie să mă aprofundez în ea doar în câteva ocazii, dar a avea acele provizii suplimentare poate fi uneori diferența dintre a trebui să-ți întrerupi sesiunea sau să faci soldat.

18. Abțineți-vă de la consumul de alcool

Mulți dintre noi se bucură de câteva băuturi în timp ce pescuim, mai ales în timpul sesiunilor sociale. Dacă stați afară împreună în serile reci și întunecate, poate fi tentant să întindeți mâna după bere.

Fără a suna ca un pooper de petrecere, ai fi mult mai bine să pui ibricul și să bei cești de ceai, cafea sau ciocolată caldă. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul vă poate face să vă simțiți cald (chiar dacă de fapt vă faceți mai frig), ceea ce vă poate face să credeți că este o idee bună să vă scoateți jacheta.

De asemenea, consumul de alcool te face să faci pipi mai mult, ceea ce te face să te deshidratezi mai repede ceea ce, în condiții extrem de reci, poate duce la hipotermie .

Pregătiți-vă pentru sezonul viitor

Dacă te obișnuiești să stai acasă la căldură odată ce vremea se răcește, poate fi dificil să te motivezi să te întorci pe bancă. Cu toate acestea, dacă poți înfrunta frigul doar câteva ore la un moment dat, există încă o mulțime de pregătire pe care le poți face pentru sezonul următor.

19. Harta-ți lacurile

Având în vedere că lacurile sunt considerabil mai liniștite în timpul lunilor de iarnă, poate fi momentul ideal pentru a ajunge în apele locale și a face un pic de cartografiere. Dacă petreci câteva ore la lac de fiecare dată, poți să planifici mai multe înotări, să găsești câteva locuri și să îți notezi constatările într-un caiet sau în aplicația ta preferată.

20. Introduce Some Bait

Deși poate părea ciudat să introduci momeală atunci când nu pescuiești, lunile de iarnă pot fi o oportunitate grozavă de a începe să prelingi câteva boilies ici și colo în diferite locuri, în speranța de a construi încrederea în rândul rezidenților.

Dacă reușiți să-i faceți pe crapi să scoată din loc și colo boiliele ciudate, ei vor câștiga încredere în el, așa că atunci când începeți să pescuiți lac în primăvară, ei sunt deja familiarizați cu momeala dumneavoastră.

21. Identificați zonele

Deși acest sfat este similar cu cartografierea lacurilor, poate fi un schimbător total de joc, făcându-l demn de propria sa intrare.

O mare parte din plantele din jurul lacurilor pe care le pescuim sunt plante perene, ceea ce înseamnă că, în timp ce frunzele și tulpinile mor pe vremea rece, trunchiurile și ramurile supraviețuiesc, gata să înflorească din nou în primăvara următoare.

Acest lucru conferă lacurilor pe care le pescuim un aspect complet diferit în timpul lunilor de iarnă, în comparație cu primăvara, vara și chiar toamna. Deși s-ar putea să fi crezut întotdeauna că aruncați strâns până la marginea îndepărtată sau la insulă, s-ar putea să realizați că sunteți de fapt la o lungime de lansetă.

Identificarea acestor zone în timpul iernii este ca și cum ai avea o pânză goală a lacului. Este o idee bună să faci fotografii din fiecare cuier, care să-ți amintească exact ce ai în fața ta odată ce vremea mai caldă vine din nou.

Sfaturi bonus pentru pescuitul la crap iarna

Cele mai fundamentale sfaturi pentru pescuitul crapului în timpul iernii au fost abordate în partea principală a acestui articol, așa că această secțiune include câteva sfaturi bonus care au fost trimise de cititori care vă pot oferi un ușor avantaj.

22. Setați o alarmă în timpul nopții

Chris din Sheffield spune: Găsesc că crapii tind să se dea mult mai mult în timpul nopții în lunile de iarnă. Întotdeauna pun alarma și mă trezesc între orele 3:00 și 4:00 și stau în pragul bivvy-ului meu și ascult semnele. Dacă pot auzi multă activitate la celălalt capăt al lacului, mă voi trezi din nou la prima lumină și mă voi duce la locul unde a arătat pescuitul (Dacă nu este prea frig, îmi voi aduce undițele acolo și apoi și îndreptați-vă la celălalt capăt și aruncați câteva single-uri).

23. Fii cu ochii pe Prognoza meteo

Mark de la Oxford spune: Dacă temperatura a fluctuat puternic, constat că îmi poate opri sindicatul complet. Cu toate acestea, o temperatură constantă timp de câteva zile poate ameliora puțin lucrurile și, dacă a fost deosebit de blândă, le poate chiar porni pentru un pic de hrănire.

24. Urmărește o mulțime de videoclipuri YouTube!

Laszlo din Ungaria spune: În orașul meu se face foarte frig în timpul iernii, iar eu sunt un pescar cu vreme caldă mărturisit! Îmi petrec lunile de iarnă legând noi platforme, asigurându-mă că am suficiente cârlige, pivotante etc. pentru sezonul care urmează și, cel mai important, urmărind o mulțime de videoclipuri YouTube! Fie că mă uit la un videoclip specific despre o anumită platformă, sau doar un videoclip general cu cineva care pescuiește crap, constat că învăț mereu ceva nou pe care îl pot încorpora în propriul meu pescuit în viitor.

Concluzie de pescuit de crap de iarnă

Odată cu limpezirea apei și crapii căpătând culorile lor frumoase de iarnă, lunile mai reci pot oferi cu siguranță niște recompense fantastice – atâta timp cât ești dispus să faci efortul de a ieși pe mal.

Sfaturile de mai sus vor face acele sesiuni un pic mai confortabile și sperăm să vă ajute să mai obțineți câteva mușcături în timpul iernii.