La+ce+pescuim+iarna[1]

Decembrie aduce cu sine provocări unice pentru pescari, dar și oportunități captivante pentru a prinde diverse specii de pești. În această perioadă, unii pești devin mai activi în apele reci, iar pescarii cu experiență știu că pot obține rezultate remarcabile prin adaptarea tehnicilor lor. Iată câteva specii de pești care sunt active în decembrie și sfaturi despre cum să îi pescuiești cu succes:

1. Crapul de Iarnă (Cyprinus carpio)

Crapul este o specie care rămâne activă în apele reci. În decembrie, aceștia pot fi găsiți adesea în adâncimi mai mari. Utilizează momeli care se mișcă încet și oferă o prezentare naturală. Peletele, boilies-urile și momelile vii, cum ar fi viermii și larvele, sunt alegeri excelente. Folosește monturi care stau stabile pe fundul apei și monitorizează cu atenție indicatorii de mușcătură.

2. Somnul de Iarnă (Silurus glanis)

Somnul poate fi surprinzător de activ în decembrie, mai ales în râurile cu apă caldă provenind de la centralele electrice sau alte surse de căldură. Alege locații cu adâncimi considerabile și folosește momeli mari, cum ar fi peștii vii sau deadbait-urile de dimensiuni mari. Noaptea este adesea momentul când somnul este cel mai activ, așa că pregătește-ți echipamentul pentru o sesiune de pescuit nocturn.

3. Stiuca (Esox lucius)

Stiucile pot fi capturate cu succes în apele reci ale lunii decembrie. Alege zonele în care apa are o adâncime moderată și utilizează momeli vii, precum peștii mici sau bibanii. Monturile cu fir de oțel sunt esențiale pentru a face față dinților ascuțiți ai stiucilor. Pescuitul la spinning cu jerbait-uri și swimbait-uri poate fi, de asemenea, eficient în capturarea stiucilor activi.

4. Cleanul (Sander lucioperca)

Cleanul este cunoscut pentru activitatea sa în sezonul de iarnă. În decembrie, caută zonele cu adâncimi variate și folosește momeli care imită mișcările lentorii ale peștilor mai mici. Jigging-ul vertical cu shad-uri și twister-tails poate fi o metodă eficientă pentru a atrage atenția cleanului în apele reci.

5. Bibanul (Perca fluviatilis)

Bibanul este o altă specie care rămâne activă în decembrie. Folosește momeli mici și colorate, cum ar fi twister-tails sau momeală vie, pentru a-i atrage în zona ta de pescuit. În apele mai adânci, poți încerca jigging-ul vertical sau pescuitul cu plute pentru a localiza și prinde bibanii.

Amintește-ți întotdeauna să fii pregătit pentru condițiile meteorologice reci și să respecți regulile locale de pescuit. O sesiune de pescuit de succes în decembrie poate aduce nu doar satisfacții, ci și amintiri durabile. Bucură-te de experiența de a pescui în luna decembrie și fii deschis la adaptarea tehnicilor tale în funcție de comportamentul speciilor de pești pe care le vizezi.