Top 10 sfaturi de pescuit în alimentator – cu Ade Kiddell

În acest articol, Ade Kiddell vă împărtășește câteva dintre cele mai bune sfaturi de pescuit cu feeder pe care să le încercați atunci când pescuiți pe potrivire sau pescuitul cu pescuit grosier.


Timp de mulți ani, pescuitul cu feeder a fost văzut ca o metodă de pescuit „chuck it and chance it”, dar mai recent, pescuitul cu feeder a devenit foarte popular printre mulți pescari de top. Calitatea echipamentului disponibil acum pentru pescuitul cu feeder este incredibilă, dacă nu l-ați încercat niciodată sau doriți să vă îmbunătățiți, iată câteva sfaturi de top pentru a vă ajuta.


Ce este Feeder Fishing?

Pescuitul la feeder este o modalitate ideală de a atrage crapii și alte specii, cu o cantitate generoasă de momeală care poate fi amplasată cu ușurință în zone care altfel ar fi inaccesibile. Acest stil de pescuit va asigura ca apele în care pescuiți rămân pline și pline de viață – perfecte pentru pescarii pasionați!

1. Videoclipuri de pescuit în alimentator

Folosiți miile de videoclipuri de pescuit disponibile pe Youtube create pentru pescuitul începător la feeder la tutoriale experți. Într-un videoclip bun de pescuit la feeder, puteți obține cele mai recente informații și tehnici de la cei mai buni pescari.

 

2. Instalații simple de pescuit Feeder

Faceți orice platforme de alimentare pe care le utilizați să fie cât mai simple posibil. Cu cât instalația de pescuit este mai complicată , cu atât există mai mult riscul unei probleme. 

Instalația de alergare este favorită printre pescarii grosieri, având în vedere asamblarea fără efort și rezultatele reușite! Tot ce ai nevoie pentru a face unul sunt un alimentator, mărgele mică, linie de lungime a cârligului și cârlig – atât de simplu. Nu este de mirare de ce sunt atât de populare pentru pescuitul la feeder.

 
3. De ce hrănitoare am nevoie pentru pescuit?

Hrănitoarele sunt un echipament de momeală , de obicei găsit în selecția dispozitivelor terminale . Sunt folosite cu momeală vie proaspătă, amestecuri de momeală sau peleți și reprezintă o metodă eficientă pentru livrarea unei cantități mari de momeală la care nu se poate ajunge prin metode tradiționale, cum ar fi aruncarea cu bastoane sau catapulte . 

În plus, un alimentator le permite pescarilor să țină peștii în același loc pentru perioade mai lungi – maximizând șansele de a vă deplasa în unele capturi serioase! Asigurați-vă că aveți o selecție largă de alimentatoare în dimensiuni, greutăți și modele. Pescarii de top au o selecție uriașă, schimbând adesea hrănitoarele de mai multe ori pe măsură ce se dezvoltă o sesiune.


4. Cea mai bună lansetă pentru pescuitul cu feeder

Undița Feeder

Când vine vorba de pescuitul la feeder, încercați să utilizați o undiță cu vârfuri de tolbă interschimbabile. Abilitatea de a schimba tolba pe care o utilizați poate ajuta serios la îmbunătățirea indicației mușcăturii. Pescarii la alimentator ar trebui să încerce să folosească cel mai ușor vârf posibil.


5. Cea mai bună linie pentru pescuitul cu feeder

Dacă doriți o zi uimitoare de pescuit la feeder, asigurați-vă că configurația este pregătită pentru sarcină! Pentru a îmbunătăți indicația mușcăturii, utilizați o linie principală de împletitură cu un lider mono. Pentru început, o rezistență robustă și fiabilă a liniei principale ar trebui să fie undeva în jur de 0,22 mm (6lb până la 8lb). În acest fel, nu veți avea nicio grijă, deoarece faceți peste 200 de turnări pe parcursul zilei. Eu folosesc Preston Absolute Feeder Braid.

6. Cum să curățați linia de pescuit

Înainte de a pescui, dați întotdeauna liniei mulinetei un spray cu o soluție de apă cu săpun. Este foarte important să curățați firul de pescuit pentru mulinetă, deoarece aceasta oprește încurcăturile și îmbunătățește lansarea și ajută la scufundarea firului.

7. Cum să vă poziționați undița pentru pescuitul cu feeder 

Când pescuiți la feeder, asigurați-vă că vă orientați undița într-un mod care să vă permită să rămâneți conectat cu peștele. La urma urmei, a putea simți și vedea fiecare mușcătură ajută la asigurarea succesului! Utilizați un suport pentru lansetă conceput pentru pescuitul la feeder, evitați sprijinul pentru undiță adânc, deoarece lovirea la mușcături va face mult mai dificilă.

8. Cum amesteci momeala pentru feeder?

Asigurați-vă că momeala este amestecată corect, prea umedă și că se lipește în alimentator prea uscat și părăsește alimentatorul prea devreme.

Urmărește tutorialul Angling Direct pentru amestecarea momei de mai jos!

9. Pescuiți cu precizie pentru succes

Folosiți o plumbă pentru a vă ridica înotul atunci când ajungeți pentru prima dată la cuier, uitați-vă la zonele pline de buruieni și la orice schimbare de adâncime a cuierului. Odată ce ți-ai găsit locul, folosește clipul de linie al rolelor pentru a te asigura că arunci în același loc. Toți pescarii de top folosesc apoi bastoane de distanță pentru a măsura cu precizie lungimea lansării, oricând trebuie să vă schimbați dispozitivul sau să obțineți un încurcătură, puteți reveni cu ușurință la bastoanele de distanță și puteți reseta distanța inițială. Precizia este cheia pescuitului la feeder.

10. De ce echipament am nevoie pentru pescuitul la feeder?

În timpul iernii, utilizați aceleași metode și tehnici, dar doar reduceți puțin totul în dimensiunea cârligului, dimensiunea alimentatorului și cantitatea pe care o hrăniți.

Sfaturi de experți pentru pescuitul la feeder

Ce am învățat de la campionatele mondiale de pescuit cu feeder de la cei mai buni pescari:

  • Nu tăiați colțuri
  • Petreceți mult timp pregătind momeala, instalațiile și echipamentul
  • La sosirea la un cuier, instalați-vă, apoi instalați-vă
  • Mici modificări pe tot parcursul sesiunii
  • Schimbarea alimentatoarelor pentru a controla ce și cât este hrănit. 

Nu există nici o șansă, pescuitul cu feeder este o metodă foarte productivă. Nu mă crede pe cuvânt! Încearcă și tu!